Dagens nyheter

Nyheter från intetnyTT.se - december 2008

Kidnappade turister i Egypten fria
De 19 turister som blev kidnappade i Egypten har nu fritagits. Under tio dagar fördes de runt i det laglösa ökenområde mellan Sudan och Egypten. En av de kidnappade kommenterar händelsen så här: "Detta var sista gången jag reste med ospecificerat boende".


Försäkringskassan begränsar telefontid
193 sekunder. Längre än så får Försäkringskassans personal inte prata med dig. "Det känns fruktansvärt", säger en av många frustrerade anställda på myndigheten. Detta frustrerar såklart även kunder och i en intervju med Kristina Lugn förklarar poeten hur hon ett flertal gånger ringt Försäkringskassan utan att ens hinna presentera sig.


Zimbabwe får 20 miljoner av Sida
Biståndsorganet Sida ger 20 miljoner i bidrag till Zimbabwe, som lider av akut matbrist. Vad pengarna exakt går till är ännu oklart, men en källa inom Sida bekräftar planerna om ett fyra mil långt julbord, som därmed skulle hamna i Guinness rekordbok.


Mariah Carey tillbaka på bioduken
Mariah Carey tycks ha glömt bort fiaskot när hon gjorde skådespelardebut med filmen "Glitter" för sju år sedan. Nu gör hon en av huvudrollerna i den kommande Hollywoodfilmen "Tennessee", rapporterar Reuters. Den amerikanska premiären för "Tennessee" beräknas ske i december och den första biobesökaren väntas någon gång i juli.


Effektiva preventivmetoder
Avbrutet samlag är den tredje vanligaste preventivmetoden, enligt undersökningen som gjorts av ett läkemedelsföretag. På förstaplatsen som vanligaste preventivmetoden ligger det populära datorspelet World of Warcraft. Andra effektiva metoder för att undvika graviditeter uppges vara; tandställning, intresse för frimärken eller helskägg på kvinnor.


Danskt huliganregister i bruk
De danska fotbollsklubbarna har fått ännu ett vapen i kampen mot huliganer. Polisen ska i samarbete med klubbarna kunna dokumentera att en person är huligan innan han hamnar i registret. Kriterierna grov berusning, sluddrigt tal och oprovocerade slagsmål skall vara några av kriterierna för att hamna på huliganlistan, och därmed väntas listan fyllas med Danmarks samtliga medborgare.


Körde i 200 - och såg på film

Trafikpolisen har stoppat en man som körde 200 kilometer i timmen - samtidigt som han tittade på film. 21-åringen hade ställt upp sin mobila filmdisplay på instrumentbrädan medan han körde på motorvägen. Mannen försvarade sig med att detta var enda sättet att göra Arn-filmen spännande.



Kina avrättar flest
Minst 24 personer avrättades varje vecka under förra året, uppger Amnesty international. Kina tillbakavisar påståendena och hävdar att de är överdrivna. På samma presskonferens meddelades även några förändringar i årets olympiska spel. Vid årets bågskytte kommer de traditionella måltavlorna bytas ut mot oliktänkande och den helt nya grenen "Kast med liten tibetan" har premiär.



Bergsklättrare rymde från anstalt
Kirsebergsanstalten i Malmö får hård kritik efter en rymning från häktet i januari. I regionens incidentutredning framgår att mannen tränat bergsklättring i fem år. -"Ja, så här i efterhand känns det lite dumt att ha byggt en klättervägg på yttermuren" säger fängelsechefen på Kirseberg.



Norskt helikopterstrul i Afghanistan
De nya norska militärhelikoptrar som ska flyga sårade norska soldater i Afghanistan tål varken värme, mörker eller sand. Detta upptäcktes när en av helikoptrarna kraschade på en kyrkogård igår. Ingen av piloterna eller passagerarna skadades men räddningsarbetet pågår fortfarande och hittills har man hittat 154 oidentifierade döda kroppar.



Fp vill ge pensionärer sänkt skatt
Folkpartiledaren Jan Björklund vill sänka skatten för alla pensionärer med 200 kronor i månaden. Det skulle kosta statskassan fyra miljarder kronor, ett utrymme som finns, enligt Björklund. Sveriges pensionärsförbund är positiva till förslaget, men stället sig kritiska till kravet att skriva på ett avtal om en maximal levnadsålder till 65 år. -"Ja, annars skulle det aldrig gå ihop, skrattar Björklund."



Ingen bojkott av OS-invigningen i Peking
Fyra av tio svenskar vill att Sverige bojkottar OS-invigningen i Kina, visar en undersökning som Novus Opinion har gjort på uppdrag av TV4-nyheterna. Hälften vill inte ha någon bojkott. En liknande undersökning har också gjorts i Kina, där resultatet blev att 10 av 10 kineser skiter fullständigt i om Sverige bojkottar os-invigningen.


Undrar om man borde göra ett reportage med dessa nyhter på youtube=)
Hade det blivit succé eller succé????


Kommentarer
Postat av: Makedonk

ASG

Fan du hade ju passat som nyhetsankare, man hade haft nåt vackert att titta på och så hade man skrattat tills man kiknade :-)



Önskar dig och din familj en riktigt god jul!



Massa Kramis

2008-12-23 @ 23:07:42
Postat av: marie

God jul på dig gumman!

ha en fin helg!

kram

2008-12-23 @ 23:12:50
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Annica

Det blev inte så lång uppesittarkväll. Men mysigt hade vi och åt skinkamacka. Så klart!

Nu har jag stoppat om lilla mamma som får sova inne hos Emil. Stackars henne....! Men vad gör man inte. Sonen är som maken. Snarkar som fan! Så jag måste ha soffan ledig som jhag kan fly till om det blir för djävligt i sovrummet. Ja av snarkningarna altså. Vad trodde du!? ;-)

Det slutar väl med att både mamma och jag sover på soffan pga av "karlarnas" snarkande...



Du underbara människa!

Jag önskar dig verkligen en härlig jul. Full av glädje, kärlek och harmoni. Och så jansson förstås. Vad är en jul utan Jansson?! Eller är du vegeterian kanske... Shit i så fall! ;-)

Sköt om dig! Och du vet vart vi finns!

KRAM!!!!!

2008-12-23 @ 23:21:21
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: Stefan

Ha det så "gött" du med vännen.

Du och de små får garranterat en underbar jul.

Kram från Timråsektionen :-)

2008-12-23 @ 23:21:44
URL: http://jalonen.blogg.se/
Postat av: Emma

Svar; Det va ju den sötaste kommentaren på länge =). Tack så jättemycket för det, nu gjorde du min dag/kväll ^^.

Jag kan bara säga tack detsamma! =)

Kram på dig!

2008-12-23 @ 23:31:49
URL: http://blueice.blogg.se/
Postat av: Alina

tack så mycket detsamma! :)

2008-12-23 @ 23:34:08
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Malin Larsson

sv: tack detsamma! :)

2008-12-23 @ 23:35:41
URL: http://mmalinlarsson.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar: jag önskar dig detsamma! God Jul (:

2008-12-23 @ 23:42:13
URL: http://jennieholgersson.blogg.se/
Postat av: lena

Önskar dig och de dina en riktigt god jul!!

Kram lena.

2008-12-23 @ 23:47:44
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej hej !



Vill önska er en God Jul med mycket harmoni

och lycka :-)

Många kramar från Maria



2008-12-23 @ 23:54:29
URL: http://hippamorsan.blogg.se/
Postat av: Clin

Dagen och kvällen har varit mysig=) Gubben kom hem för att fira jul med oss. Bröt upp i fredes men jag hoppas allt löser sig.

Bakat det sista julgodiset nu ikväll och nu ska jag gå och packa in det sista och lägga under granen=) Kanske ska sitta uppe och vänta på tomten?! hihi

Du/ni får ha en super bra jul och vara rädda om er.

God jul!!

Många julkramar från mig

2008-12-24 @ 00:00:13
URL: http://emmaclin.blogg.se/
Postat av: Alina

GOD JUL!! :)

2008-12-24 @ 00:04:24
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Anette Olsson

Önskar dig med en riktigt GOD JUL med en massa god mat och mys med familjen! (Tack för din fina omtanke på min blogg, det värmer!) Kramar Anette

2008-12-24 @ 00:20:48
URL: http://olssonfamily.bloggagratis.se
Postat av: tommpa (enungman)

He he he..

Klockrena nyheter det här ju *s'



GOD JUL!! till dig och din familj oxå!

Hoppas det blir en underbar dag med massor av klappar, god mat och.. kanske en liten julsnaps till maten :P

2008-12-24 @ 02:20:45
URL: http://enungman.se/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0