Kassler och Broccolilåda



För 4 personer

250 g kokt pasta
500 g broccolibuketter
300 g rökt kassler

Gratängsås:
2 dl kokspad (från broccolikok)
2 dl lättmjölk
1 msk ljus redning
1 dl riven ost( max 17%)
1 äggula
Salt
Peppar

Lägg broccolibuketterna i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet och spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl.

Blanda samman kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter.

Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula.

Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i ugnssäker form. Häll ostsås över.

Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.

5,5 points för viktväktaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0