Musikalisk Handbok!!!

Rock'n'roll
Här handlar det helt enkelt om de grundläggande instrumenten gitarr och trummor och en rytm som går bra att dansa till. Det började på 1950-talet med snubbar som Bill Hailey, Chuck Berry, Little Richard och Elvis. Massor av låtar och tonårskärlek. Ett bra kännetecken är också de tjejer som skriker sig hesa framför scenen.


Runk-rock

När rockmusiken blev alltför njutbar, kom punkrocken och stack en säkerhetsnål genom den. Punkrockband har tugga namn som "Snorslickarna från Fjugesta", "De obadade" och "De juckande jävlarna från JukkasJärvi". Musiken är högljudd och publiken hoppar upp och ner till den.


Lättlyssnat

Där står man i en hiss, på en stormarknad eller i tandläkarens väntrum och hör en låt man gillar och plötsligt inser man att den låter lika spännande som torkande målarfärg. Undvik det här skräpet till varje pris!


Opera

När någon tar sig tid att skriva klassisk musik, kallas det för opera. Det sägs att den inte är slut förrän den tjocka tanten har sjungit, men för de allra flesta tar den slut så snart hon dyker upp i en sån där löjlig hjälm!


Heavy metal

Det här betyder "tung metall", men många anser nog att Axl Rose förefaller ganska mager. Den viktigaste förutsättningen för den här sortens musik är emellertid en förstärkare stor som Blekinge. Metalldiggare vill ha högt ljud. Om det inte kommer klagomål från andra solsystem är volymen för låg...


Rap

Rap-musik innefattar rytmiskt tal medan någon skrapar med en grammofonskriva i bakgrunden. Kort och gott.


Klassiskt

Det mesta av det här joxet är skrivet Mozart och Haydn och några andra killar i peruk och kortbyxor. Det här är seriös musik så det är sällan som utövarna spottar snus eller sätter eld på scenen. Den mesta klassiska musiken saknar text, varför den är svår att sjunga i duschen.


Kommentarer
Postat av: Majsan47

Tack då vet jag :D kram

2009-05-20 @ 18:01:35
URL: http://www.metrobloggen.se/majsan47
Postat av: P

Och hur förklarar du min musiksmak då?? ;)

2009-05-20 @ 20:08:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0