JÄTTEgott Middagstips
Provade ett nytt recept idag, som var jätte enkelt och jättelätt!!!
Lät sådär men var jättegott, perfekt för hela familjen och matlåda till jobbet =)
Här kommer receptet iaf:
Rispanna med kassler 4 portioner...
150 g championer
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
3 dl långkornigt ris
6 dl grönsaksbuljong ( tärning + vatten)
400 gr kassler
250 gr ärtor, majs och paprika (färdigt i påse från frysdisken)
1 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk färsk hackad timjan ( jag uteslöt det)
Ansa och skär championerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken.
Fräsh championerna och lök i matfett i en traktörpanna.
Tillsätt riset och låt fräsa med en kort stund.
Häll över buljongen och låt riset koka under locket i ca 20 minuter.
Skär kasslern i tunna strimlor. Blanda ner kassler och ärtblandningen i riset när ca
5 minuter återstår av koktiden.
Blanda ner creme fraiche i riset och smaka av med salt och peppar.
Strö över timjan och servera rispannan med en tomatsallad =)
GOTT GOTTIGOTTGOTT!!!
Lät sådär men var jättegott, perfekt för hela familjen och matlåda till jobbet =)
Här kommer receptet iaf:
Rispanna med kassler 4 portioner...
150 g championer
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
3 dl långkornigt ris
6 dl grönsaksbuljong ( tärning + vatten)
400 gr kassler
250 gr ärtor, majs och paprika (färdigt i påse från frysdisken)
1 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk färsk hackad timjan ( jag uteslöt det)
Ansa och skär championerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken.
Fräsh championerna och lök i matfett i en traktörpanna.
Tillsätt riset och låt fräsa med en kort stund.
Häll över buljongen och låt riset koka under locket i ca 20 minuter.
Skär kasslern i tunna strimlor. Blanda ner kassler och ärtblandningen i riset när ca
5 minuter återstår av koktiden.
Blanda ner creme fraiche i riset och smaka av med salt och peppar.
Strö över timjan och servera rispannan med en tomatsallad =)
GOTT GOTTIGOTTGOTT!!!
Kommentarer
Postat av: syren
Det där ska jag prova!
Trackback