Grattis på födelsedagen Alexander

Grattis älskade Alex på din 7:e födelsedag!
Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!
Idag blir Alex 7 år, min guldgosse, min nyårsprins!
Har precis haft kalas =)

I väntan på kort som jag tatt får den som vill läsa Alex förlossningsberättelse taget från hans hemsida.
Inte mycket till vikt kanske, men har inget bättre å skriva än så länge...
Ni som inte har barn uppskattar det nog inte=)

Så till er säger jag GOTT NYTT ÅR!Idag såg jag världens ljus för första gången 05.42. Det tog bara 3 timmar och 20 minuter för mamma.
Här kommer berättelsen mamma har skrivit till mig:


Dagen innan så hade jag lagat tre-rätters middag till Pappa, Mormor och Bonus. Och samma dag hade vi varit och hälsat på pappas mormor å där var hela hans släkt. Ingen anade nått.

När jag å pappa kom hem satte vi oss för att titta på TV och för att ta det lungt innan nyår. Vi hade bestämt att inte stressa, för nyårsafton var den enda dan du inte fick komma....
Nyår hade vi tänkt fira hos mormor, så jag hade bestämt mat. Det skulle vara avocado till förrätt, portvinsmarinerad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt, och after eight päron med rörd vaniljglass till efterrätt. Det hade jag tjatat på mormor om i flera veckor... till slut gav mormor efter för mitt tjat... men nån mat blev det inte...

Jag å pappa kollade som sagt på TV men det gick inget bra som vi ville se så vi gick och lade oss. Jag kunde inte sova så jag låg och läste en bok. När jag hade läst en LÅÅNG stund så tyckte jag att det nog var dax att släcka fast jag inte var trött. Jag släckte och låg och filosoferade i mörkret, det kändes lite konstigt i magen. Jag trodde att det bara var du som rörde på dig, för du var en livlig än.... Jag ville inte säga nått till pappa för han var ju redan lite nervös... När jag låg där och tänkte och kände efter så trodde jag att det nog skulle bli bättre om jag gick på toa. Jag hann inte tänka tanken färdigt förrän det kändes lite kletigt i trosorna...

Jag kollade på klockradion som visade 02.23 och gick på toaletten. På väg till toan så tyckte jag att det droppade lite, men jag hade hostat så mycket så jag trodde att jag bara "hade lite svårt att hålla tätt". Några dagar innan hade jag nämligen varit hos doktorn och fått medicin för att jag hade feber, hosta, bihåleinflammation och ev luftfrörs-, eller lunginflammation. Jag mådde jättedåligt.
Jag satte mig på toastolen å kissade JÄTTELÄNGE och så plötsligt gjorde det ont i ryggen och lite i magen. Det kändes lite som mensverk. Jag sa till pappa att jag nog fick en värk, men då sa han bara
"-Nej, du är nog bara lite nervös, det är ju tre veckor kvar, kom och lägg dig igen.." Då sa jag
"-Nä, det gör ont nu igen!" Pappa att jag skulle säga till nästa gång det gjorde ont och det gjorde det efter 4 minuter. Pappa trodde att jag skojade när jag sa till igen och igen. Men det gjorde jag inte. Jag fick 3 värkar under 12 minuter. Då blev pappa jättenervös och kom till toan. Han frågade om han skulle ringa till BB, men det ville inte jag...
Jag ville inte ALLS föda barn, jag ville bara sova för jag var ju jättetrött och fortfarande lite sjuk. Jag tänkte att det var långt innan du skulle komma.. Pappa frågade igen lite snällt medan jag halvgick tillbaka till sängen om vi ändå inte skulle ringa eller packa en väska.
Då blev jag jätteirriterad och sa att om han nu så himla gärna ville ringa så kunde han ringa själv. Och så drog jag täcket över huvudet.
Tillslut ringde pappa till BB och frågade om det kunde vara dax. På BB sa dom att det nog skulle ta lång tid eftersom att det var första barnet, så vi skulle vara hemma så länge som möjligt. Annars skulle vi kanske ändå få åka hem från förlossningen. Dom tyckte att jag nog kunde bada hemma om jag ville, men om det kändes otryggt så fick vi gärna komma upp. Eftersom att det bara gjorde mer och mer ont så tyckte vi att det nog var bäst att åka dit iallafall och titta. Bada vågade jag inte för det hade jag läst att man inte skulle göra om vattnet hade gått, och jag var ju inte riktigt säker.


Pappa sprang och hämtade bilen medan jag klädde på mig. Först körde han in på gården och sedan körde han jätte, jättefort till BB.
När vi kom till parkeringen så gick jag ut ur bilen å lutade mig emot den, jag fick en värk men lyckades gå till dörren och plinga på klockan och så gick vi in. Det kom en jättesur sköterska som visade in oss i ett rum. Hon sa att jag kunde lägga mig på britsen och det gjorde jag. Då sa hon till mig jättesurt.
"Du kan ju faktiskt ta av dig skorna" Det tänkte jag inte på för jag tyckte att det var onödigt, jag hade ju bara sandaler och så var det ju papper som man byter varje gång det kommer någon ny. Det kom in en jättesnäll barnmorska som hette Anna och hälsade. Jag blev jätterädd för henne. Hon var en jättestor bastant kvinna, men hon var underbar.
Vi viste ju inte att det skulle gå så fort så hon sa att vi bara skulle ha henne en stund bara tills den nya personalen kom och löste av.
Hon kopplade på en CTG- kurva på magen för att se hur många värkar jag hade och om dom var så kraftiga att vi behövde vara kvar eller om vi skulle få åka hem å vila. Hon såg ganska snart att värkarna var såpass starka att vi skulle få vara kvar.
När hon kände om jag var öppen så visade det sig att jag redan var öppen 3 cm.
Vi tyckte att det var konstigt båda två, för jag hade ju bara haft värkar ett litet tag.
Anna sa att det nog skulle ta MINST 7 timmar, 1 cm per timme och eftersom att jag inte ville ha nån bedövning så var det nog bra om jag gick in i badet för det är ju ganska avslappnade och bedövande att bada.
Jag älskar att bada, det gör jag nästan varje dag , så jag tyckte det var bäst att gå in och blöta simhuden mellan tårna.

Jag tassade in i badrummet och la mig i det härligt varma och skummade vattnet. Lustgasen var med som min allra bästa vän, och det var konstigt, för den hjälpte egentligen inte...

När jag legat jättekort så började det att göra mer och mer ont. Jag försökte t o m söva mig med lustgasen men det slutade bara med att armen somnade å jag minns att jag tänkte "Lyft armen, LYFT armen, LYFT ARMEN.." men armen löd inte mig. Jag började gråta och tänkte att det nog skulle komma att göra jätteont. Nu gjorde det ju inte speciellt ont. Det gjorde självklart ont men jag trodde att det skulle göra 100 gånger mer ont och om det gjorde så "ont" nu, hur skulle det då inte bli? Tillslut sa jag till pappa:
"Ring på klockan, för jag tror att bäbisen kommer nu!" Pappa som hade läst 2 sidor i sin bok tittade upp och sa:
"Nä, det har bara gått 40 minuter så du kanske har öppnat dig 1/2 till 1 cm max" Jag minns att jag tänkte att det måste gått mycket längre tid, men det hade nog inte ens gått det. Jag sa att antingen så fick han ringa på klockan eller så fick jag själv ställa mig upp och göra det. Pappa ringde på klockan och barnmorskan kom in. Jag sa att jag trodde att du var på väg men hon skakade på huvudet å sa:
"Lilla vän, det är en bra bit kvar, du kan inte ha öppnat dig än!"
Tillslut så tog hon på sig en vante, kände efter och säger helt plötsligt med lite panik i rösten till pappa:
"Ring på den klockan, fort" Pappa ringde och på en sekund så kom den sura sköterskan in. Anna sa till henne:
"Hämta en säng, vi skall förlösa!" Den förvånade kvinnan sa:
"Va!, Nu? Skall jag hämta en säng till modern eller barnet?" Då sa Anna:
"Fort, en säng till mamman!" Jag fattade ingenting. VA! Skulle du komma nu? Alla 7 timmar då? Jag hade ju inte fått gå i korridoren med en vagn! Inte fått massage! Inte legat i sackosäcken! Nä, dom måste mena nån annan! Men pappa sa: "Jasså, då gick det så jäkla snabbt ändå?" och så såg han lite nervös ut.

När jag föddes så tog det bara 3 timmar och 20 minuter och man anade att det skulle gå lika fort för dig. Men det var ju inget vi anat för vi hade ju räknat med upp emot ett dygn!
Men det visade sig att du tryckt på så mycket att jag hade öppnat mig 7 cm på 40 minuter. Vi var väl så nyfikna på att få träffa varandra för första gången..
Anna sa att jag var tvungen att ställa mig upp, men jag hade ont och orkade inte. Anna blev jättestressad och sa till mig på skarpen:
"Jessica, det är allvar nu, du får inte föda i vattnet! Ställ dig upp NU"
Eftersom att jag inte orkade så fick pappa lyfta upp mig ur vattnet, för nu var det bråttom, tänk om jag vetat att jag skulle få se dig inom några minuter!!
Dom hjälptes åt att få upp mig på sängen och så rusade dom ut från badet till förlossningssalen...
Inne på salen så sa Anna att dom skulle ta lustgasen, men då fick jag nog och sa att dom kunde ju försöka att ta min lustgas...Det slutade med att jag födde dig med lustgas...
Du kom ut efter tre krystvärkar, så bråttom hade du! Jag vet inte vem som var mest förvånad, Du, Jag, Pappa, eller personalen. Anna sa bara "Jasså, då blev det en förlossning till innan jag fick gå hem.."

När du kom ut så gnydde du bara lite grann. Inget skrik. Dom la dig på mitt bröst och så fick vi äntligen se varandra för första gången, Klockorna stannade, Världen slutade snurra, det fanns bara jag och pappa, ensamma med vårt kärleksbarn, DU! För första gången såg jag din pappa gråta av glädje, tårarna föll som aldrig förr...

Jag var övertygad om att du var en flicka under hela graviditeten, så även när du föddes. Men du lurade oss alla. I magen kallades du "Grynet" för det mesta men även Amanda. När dom lagt dig på magen så började jag stryka dig över ryggen, och kom till pungen. När jag kände där så sa jag bara:
"Jesus, vilka hemorrojder hon har!" Alla tittade konstigt på mig och sa:
"Nä, det är inga hemorrojder, Jessica du har fått en pojke!" Då sa jag:
"Nej, jag skall få en flicka.Jag trodde dom inte så dom fick hålla upp dig och visa. Då sa jag:
"Vänta, det kanske kommer en till då!"


Jo, visst var du en pojke! Men jag kunde inte tro att jag skulle bli så glad över det! Helt plötsligt tyckte jag att det var bättre med en liten kille, en liten prins...MIN prins.
Jag kände att jag bara var tvungen att ringa min mamma, din mormor. Så du var väl nån minut första gången hon hörde dig! Jag ringde och sa:
"Hör du mamma?" Då hörde hon dig gny! Jag var överlycklig! Alla tvivel jag nånsin haft var som bortblåsta, Nu var du här! Medans jag pratade med mormor så lyfte dom upp dig och stoppade ner en slang i svalget och magsäcken. Jag blev jätterädd och trodde att nått var fel, men det var bara du som svalt massa fostervatten, så du hade lite problem att andas, sedan fick du en LITEN, liten tratt som skulle funka som mask med syrgas i. Strax därefter mådde du jättebra!

Du föddes 19 dagar för tidigt och den ende dagen jag sagt att du inte skulle komma. Nu kommer du ju alltid att vara minst i klassen, och få göra allt sist, såsom moppe, körkort och liknande. Men det var ju du som valde....

Du vägde 3060 gram och var 49 cm lång. Det tråkiga var att vi i all hast glömde kameran, så det finns inga kort från förlossningen eller när du är precis nyfödd. Pappa åkte därför till Backaplan och köpte en digitalkamera han hade sett dagen innan.

Eftersom att vi hade åkt mitt i natten och så fort, så hade pappa bara pjamasbyxor på sig, men vi ville ha en kamera så snart som möjligt så på första kortet är du ca 8 timmar.

När du föddes var det över -20 grader, en riktig vargavinter som inte släppte på flera veckor, precis som sommaren som var den varmaste på flera år! När pappa åkte till Backaplan så var det "bara" -18,8 grader ute så han frös nog en hel del i sina byxor.

Efter ett tag fick vi äta en födelsedagsbricka för dig. Jag åt, men pappa var så trött att han inte orkade, han somnade pladask i saccosäcken istället, med dig på bröstet, medans jag smaskade i mig min första måltid som nybliven mamma!
Födelsedagsbrickan bestod av jättefina smörgåsar och hallonsaft i champangeglas, du fick även en liten ros, som vi har sparat åt dig!

 Gott Nytt År!!!

GOTT NYTT ÅR!!!
Nu är kalaset avklarat för släkten!
Han har fått såååå mycket fina paket, vi hade mat och tårta och det var jättetrevligt=)

Nu skall vi rusa iväg och se GP-fyrverkerierna!
Sen skall vi på nyårsmiddag=)

Så Jag önskar er alla:

Ett riktigt grått nytt hår!!!!


 Jag inger respekt!

När jag jobbar så inger jag mest respekt av alla!!!!

Speciellt med mössa på!

 Varför Andreas bör vara nykter...


 Julafton

var mysig!
Vi träffade den RIKTIGA tomten!!!!


 Andreas nya Tisha

Höll på att dö av garv när min darling kom hem med denna tröjan!
Han har alltså tryckt upp en tröjja som det står Blondiies Property på!
Haha Så jävla ballt=)


 Störtskön Almanacka!


 8 sorters kakor

Min mamma har lärt mig att det är fult att inte smaka! För man måste smaka på allt å inte säga att nått är äckligt, utan man smakar!!!!!

Så när jag går på kalas smakar jag på allt även om jag inte tror det är gott..
Det var jobbigt sist....
Det var 8 sorters kakor.
Och som den väluppfostrade flicka jag är smakade jag ju på allt...


Tack mamma för du lärt mig!


 Paket


Ny paketinslagning =) Tala alltid om för mig....

Tala alltid om för mig att du älskar mig,
i ord, handling och gester.
Utgå inte ifrån att jag redan vet det.
Om jag verkar generad, fortsätt i alla fall.
Tala om för mig när du känner dig nere och missförstådd.
Jag blir starkare när jag vet att jag kan trösta,
men tala om, jag kan inte läsa dina tankar.
Visa andra att du uppskattar mig.
Om du öppet visar din kärlek, får det mig
att känna mig extra stolt och vacker.
Glöm inte bort det lilla tokiga,
du har inom dig.
Omtanke och kärlek i stora mått,
tillsammans med en gnutta galenskap,
gör att ett förhållande aldrig blir tråkigt!

Amour Fati "The love for our destiny." (Kärleken är vårt öde)

 Trevlig fortsättning

Send your own ElfYourself eCards

 Yo! Rocka fett

Send your own ElfYourself eCards

 Jingle bells

Send your own ElfYourself eCards

 Vad jag önskar mig!!!!

Tomten här är min önskelista, det enda jag önskar mig!!!


 7 spel jag saknar i julhandeln!

Jag vill inte ha samma tråkiga spel varje år!!
Här är spel jag kan tänka mig!!!

Trött på att spela trollkarl i Tomas Di Leva-land? Har du svårt att identifiera dig med slemhögar i rymden eller underjordiska monster? Här är sju spelidéer i välbekanta svenska miljöer. Kanske får vi se dem i nästa års julhandel...?


Need for Raggare

Miljö: En byhåla i Dalarna
Kategori: Raggarbilssimulator
Du får välja om du vill vara Kenneth eller Conny. Sen ska du bygga om en Volvo 240 till ett klassiskt raggaråk för att ge järnet runt byhålans korvmoj. Flest varv på en timme vinner. Tjej i baksätet ger extraliv. Plyschtärningar och doftgranar är power-ups.


Flightsim Charter

Miljö: Charterplan på väg till Mallorca
Kategori: Turistsimulator
Att vara pilot är en baggis. Här är du istället charterturist på väg till Magaluf. Under resan ska du göra tre toalettbesök samt förtära två måltider med trasiga plastbestick. Ditt benutrymme är 28 centimeter. Väljer du högsta svårighetsgraden får du luftgropar över Hamburg samt fulla skåningar som stolsgrannar.


Unreal Bingolotto

Miljö: Bingolottostudion
Kategori: Action/rollspel
Du heter Ragnar Larsson och har kommit till studion för att spela på Superchanshjulet. Men plötsligt dyker Loket upp i hundratals klonade kopior. Alla är beväpnade och vill stoppa föryngringen av Bingolotto. Du och Lasse Kronér måste få ihop fem Loket i en rad för att vinna tillbaka initiativet.


Systembolaget Shock 2000

Miljö: Systembolagsbutik
Kategori: Rollspel
Inledningsvis väljer du karaktär. Tonåringen är finnig och expert på vuxenförklädnader. Fyllgubben skräms bra men kan bli stoppad av vakten. Finsmakaren har näsa för viner men är klen i strider. Målet är att först lämna butiken med alla drycker för millenniefesten.


Age of Göran Persson

Kategori: Realtidsstrategi
Miljö: Maktens korridorer
Du startar som en liten kommunpamp i Katrineholm. När du byggt ett bibliotek och ett Folkets hus avancerar du till riksdagen. (Förutsatt att du har samlat tillräckligt med mat). I riksdagen ska du besegra övriga organisationer i nedskärningar. Välj att dra ned på försvar, kultur, forskning eller utbildning.


Quake Shopping

Kategori: Action
Miljö: Varuhus, gärna porslinsavdelning
Du spelar en vanlig kund som tröttnar på den hysteriska trängseln. Du tar fram en jättebössa och sen är det bara att rensa. Problemet är att alla andra shoppare kommit på samma idé. Tomten är boss på sista banan.


Ultima Robinson

Kategori: Rollspel
Miljö: Öde ö
Först väljer du egenskaper bland följande karaktärsdrag: kvinnlighet, manlighet, svekfullhet och slöhet. (OBS! Du kan välja hög kvinnlighet även om du spelar man och tvärtom). Sedan gäller det att överleva. Bland grenarna finns spindelslakt, skitsnack och matsmuggling. Överallt står kameramän som spärrar din framfart.


 Nakenbild på tomtens snorre

Nu skall jag sova och önskar er alla en trevlig natts sömn!
Jag har laddat dvdn med film nu!
Sov gott så hörs vi!!!Rulla ner så får du se snorren på tomten!

Jäklar - Det här blir kul...

*  

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*  

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Men herre gud...

I din ålder...

De finns ju ingen tomte!


 Juldikt!

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på......kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en......promenad i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget......emot att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta,
"Det vore fint med en liten..."...bulle till kaffet som nu är serverat,
till Kalle och vänner som har musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för......resten, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
"Här finns till alla" hörs hans dova stämma,
på landet bränner vi nämligen......inte upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten börjar morfar att mot farstun lunka
och säger "Jag måste faktiskt gå ut och..."...köpa en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och......nynnar på julevisor med mera.
Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.
Skall hon berätta på julaftonskvällen,
att hon faktiskt blivit på......ett sådant strålande julehumör,
för hon på flaska har fått en odör.
Som får varje man ner på knä och på huk,
fast allt hon vill ha är ju deras......kärlek, men tänk nu ej mer på det.
För nu skall det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul,
och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!


 Jävla pervotomte!!!

När vi var på Borås Djurpark fick jag träffa tomten!!!!
Japp!
Jag fick tom sitta i hans knä!!!!
Mamma jag säger ju att han finns!!!!
Skojjade lite med Andreas och frågade om det var okej att jag gränslade Tomte, hånglade lite med han å önskade mig en orgasm ala "jag såg tomten kyssa...."
Han sa NEEEEEEEEEJ! ganska bestämt....

Så skall vi gå fram och barnen ballar ur och vägrar säga hej ( jahaaaa, va hände här lixxom)
Så sliter tomten ner mig i sitt knä och säger:
-Hohoho, vad önskar sig Mamma i julklapp???
-*fnittrar nervöst* En soda stream! (kolla mamma, jag önskar mig verkligen det!!!!!)
-Hohoho, ett HÅRT paket då *skrattar hest och lite väl läskigt nu...*
-*fnittrar ännu mer nervöst* Eeehh? aaaa...
-Hohoho *tomten klämmer till på min skinka* Det har tomten gott om till dig.....


Då skyndade jag mig snabbt iväg och var mäkta glad att mina barn inte ville sitta i pervotomtens knä....
Andreas tyckte inte det var lika skoj, utan såg ut så här...

Sen ville Andreas ge tomten ett hårt paket på käkbenet...
Jag föredrar att vänta tills EFTER jul...
Jag blev ju iaf lovad ett hårt paket =P

Här fick man tydligen med sig en liten julblomma hem...
Alltid trevligt!
Man tackar och bockar!BTW...
På tal om tomten får jag ta lån.
Här är mina barns tips på vad dom vill köpa i julklapp till respektive:

Alex skall köpa:
Mormor: En jättevarm mössa så hon inte fryser....
Bonus: Fint halsband
Morfar: Fodrade tofflor
Kina: En tomte
Andreas: En cool ring
Pappa: Ett xbox 360 (ledsen crille, men han har inte tillräkligt med pengar =P )
Emelie: En robothäst
Till mig: Ett par nya glas, tex resturangglas (jaha, va fan är för fel på mina då) Kommer självklart svara: åååå, sånna har jag alltid önskat mig!
Till alla: En katt ( det var ett jävla tjöt om katt...)

Emelie har med tänkt till i år.
Hon sätter ribban lite högre....

Mamma: En bil
Mormor: En lastbil
Bonus: En stor bil
Morfar: En racerbil
Kina: En båt
Andreas: En racerbil och en bärgningsbil
Crille: En Racerbil
Pappa: En moppe
Alex: En buss


Jahapp men lån var nästa då ja....


 Hur man julhandlar med sin pojkvän!

En bild säger mer än 1000 ord....

 

Själv kör jag på denna:


 Älskling!

Det finns ETT sätt du får mig att diska på!
Svarta diskvantar med en diamantring på fingret och Queen of Clean!

Pappa om du läser mig blogg finns dom på Lagerhaus!!!Japp då diskar jag för evigt!

 Dejtingmåste

Här har jag ju hittat den prefekta julklappen för alla flickor i dejtingDjungeln!
Till mina kära pojkväns syster Matilda ville jag köpa denna men det fick jag inte för Andreas....
Han är såååå beskyddanden mot sin syster....


 Han har ärvt min humor!!!

OMFG! (Oh My Fucking God!)
Han har ärvt min humor!
Vi är i Borås å min lilla plutt springer rakt in i väggen!
Frågar va gör du?
Ja men det står ju toa in här?
Ja men det är ju bakom dig alex?
Ja men då skall ju skylten sitta där eller???
Säger han till MIG som är ÄNNU värre på skyltar....
Han är helt enkelt mammas pojke å jag är såååå stolt!

 Nytt hamsterpyssel!

Endast 99 idag!
Det är en specialbyggd hamsterleksak!
Din hamster kan balansera, hänga svans eller hänga knäveck!
Helt enkelt den bästa leksamken för din hamster!
Slå till nu så bjuder vi på frakten! Men endast inom Sverige!

Vill dock bara påminna att detta pyssel lixom dom andra är copyrightskyddade och ni som tänker
ta patent på denna leksak gör er inte olyckliga på det,
jag och Soffipropp äger redan patentet så börja inte härma oss!
Vi har läst juridik å stämmer skiten ur er=)

 Julsånger

Snart är det jul å´ dags att börja

öva in julsångerna!
Här är noter som Blondiie för första gången klarat läsa!
Håll till godo!

 Hamsterbur

Här har vi årets design på Hamsterbur.
Tur att man går i skolan så man kan hålla sin hobby levande på lektionen!
Säljes till högstbjudande alternativt för 399:- vid snabb affär!


Japp kreativiteten FLÖDAR i skolan!!!!


 Tekniskt under

Om man nu är ingenjör så borde man vara LITE teknsikt lagd...
Typ kunna starta en micro.
Nått säger mig att dom misslyckats katastrofalt i vår klass....

Denna var för tekniskt avancerad för oss...


 Lucia

Idag är det Lucia.
Jag gillar lucia.
Jag tycker det är vackert och en fin tradition vi har här i norden sen många 100 år tillbaka!

Vad som stör mig nått vansinnigt mycket är att man knappt firar det!
Man firar internationella veckan, man pratar om fastan och det iranska nyåret, men HUR mycket pratar man om traditionen Lucia..
Barnen vet inte ens varför vi firar det.
Jag vill så otroligt gärna gå på lussefirande!
Men vad händer? Förra året firade dom inte Lucia alls, i år krävde jag det=)
Men vart är klassfirandet?

När jag var liten var det mysigast på hela året...
För det första, från 1:a advent och framåt hade man med sig ett värmeljus i nån hållare som var julig och så läste fröken någon julig saga varje dag...Och varje dag tittade alla barnen spänt på sina vckra levande ljus medans man hörde saga...

Inför själva lucia tränade man miljoner sagor och små teatrar  med en liten tomtegubbe satt en gång....
På själva lucia så vaknade man innan man somnat nästan, hoppade glatt upp ur sängen så jäkla tidigt som det behövdes för att rusa till skolan!
Med var mamma och pappa och deras respektive och helst någons mormor och farfar med....
Eventuellt gamla fru Larsson som smög sig ner från sin ensamma lägenhet för att titta på grannbarnens vackra luciatåg...

På denna magiskt stora dag fick man hör och häpna: Ta med julmust OCH lusekatter OCH pepparkakor OCH någon godisbit!!!
Sen så bänkade sig dom stolta föräldrarna och in tågade vi barn spända som fiolsträngar om vi sågs bra av alla just nu!
Vi spelade våran teater och vi sjöng våra låtar.
Ett år hade jag turen att bli klassens lucia (ingen annan ville vara.....) men då kom en annan tjej och hon fick MED vara lucia, jag var sur som ättika i flera år efter det...
Efter vårt lussetåg som självklart finns filmat på videokamera, så fikade alla mammorna och papporna tillsammans, sen såg man skolans lucia tåg som alltid var 3:orna och så lekte vi lekar till det var Bamba ( skolmatsalen för er som inte fattar göteborska....) där det var obligatorisk risgrynsgröt som var och ÄR det godaste man kan få i bamba...
Vad man åt....

På eftermiddagen julpysslade man och vi hade massa stationer hela skolan så man fick gå runt och pyssla....
Minns det som igår, det var helt jävla underbart och bästa skoldagen på hela året...
När man gick i 4:an var det stort...
Då fick man åka runt till ALLA ålderdomshem i närheten och lussa för alla gamla människor och se deras glädje...
Det var stort.
Man var nog mer stolt än att krönts till Sveriges lucia.

När jag började jobba som lärare/fritidspedagog märkte jag sakta förändringarna.
Man firade mindre och mindre.
Trots det fortsatte jag att bära glitter i håret varje lucia...
OCH i mina klasser har vi firat preciiiis som jag vill ha det.
Ett år återinförde vi pysselstationerna som jag ansvarade för.
Det var uppskattat som bara den.
När jag slutade upphörde traditionerna.


Nu firar man inte.
VARFÖR???
Det är inte en tradionen man firar längre..
Jasså har vi så många svenska traditioner?
Vi får inte ha avslutningar i kyrkan pga så många invandrare som inte får gå i svenska kyrkan.
Midsommar är det lov på.
Vad firar vi?
Fars dag då, när skillsmässobarnen är ledsna för att alla andras mammor och pappor lever ihop, mors dag till samma förtret.
Halloween firas som fan, med buller och bång och förberedelser, utklädningstvång etc. Missförstå mig inte jag ÄLSKAR halloween och var nog den första att rusa och köpa halloweenkläder till samtliga familjemedlemmar.
MEN!!!
Det är trafition från USA...
Jag vill fira min jävla lucia utan att få höra jag är rasist, osv.
Jag vill se mina barn sjunga för mig.
Jag vill se dom dö av nervositet och framför allt vill jag köpa julmyst i småflaskor, slita med lussekattter kvällen innan, köpa färdigdekorerade vackra asdyra pepparkakor som jag kan skälla ut expediten över deras hutlöst omänsklig priser.

Jag förseslår att vi slutar fira jul med ifall alla icke-kristna i Sverige tar illa upp, även att midsommar ställs in nästa år då vi faktiskt dansar runt en fallossymbol, dvs en kuk...
Även påsk är jag tveksam mot, har ni verkligen hört påskharens omänsliga tider att jobba på en röd dag!
Just ja, Sveriges nationaldag som numera är röd, den kan vi med sluta fira då man är rasist om man sjunger nationalsången.
Vad har vi kvar?
1a maj , demonstrationsdagen, ne den kan vi verkligen inte ha kvar!
Då kan ju hända någon demonstrerar mot något som inte JAG håller med om.
Kräftskivorna är väl med ganska typiskt nordiskt, men fyyy va elakt!!!
Det vill jag verkligen ta bort!
Man gör narr av fina låtar och ersätter texterna med dåliga texter. Man kokar djur och man dricker brännvin!
Tycker även vi skrotar iranska nyåret, det är ju hemskt att se dessa människor glada och lyckliga när dom tänder sina eldar här i göteborg och umgås och äter gott!
Ta bort den med! Det är brandfarligt....

Ne, skrota alla tradioner, vi börjar med lucia, fortsätter på jul occh avslutar med nyår, då har vi hunnit ta bort 3 i år...
Vilka tar vi väck nästa år=)

Näää nu skall jag sluta sura.
ta på mig glitter i håret, äta lussekatt (hembakta) och dricka julmust till fika. Sen skall jag ta mina barn och min sambo och åka till Borås för att gå på lussevandring www.boraszoo.se

Hittar inte någon bild från i år så tar förra årets...


Trevlig lucia på er!
Å ni som tänker skriva jag är rasist eller nått kan zip it, för det är jag då rakt inte!

 Döm inte för fort....


 Borde nog bli stylist

Vi är ju så med på lektionerna!
Idag så kom jag dock på att jag borde bli stylist...
Låter bilderna tala för sig själva...

FÖRE


EFTER

Tja ni ser ju själva:


 Sofia coachar

I skolan får vi lära oss viktiga saker i gissanförhandlingar...
Alla tar detta på största allvar....
Speciellt Soffipropp- my partner in crime...

Så här SKALL man göra...

Notera sista punkten...
Spela INTE hjälte....
Soffipropp missuppfattade men rättade turligt nog till det!

Ja herregud...

Vad vore säkerhets-Sverige utan mig och soffipropp?
Här sover sofia skönhetssömnen!


 Mobbing!!!

När man går i min skola är det fan mobbing på hög nivå!
Varenda klasskompis är ELAK!!!!!
Speciellt sten  =)

Iaf så kommer man i mössa och först tittar den ena på mig som jag är spetälsk, nästa lägger upp ett asgarv...
In i klassrummet där en viker sig dubbelvikt så han kiknar å skriker mellan attackerna, VA FAN HAR DU KÖRT PÅ??? Du har roadkill på huvudet!
Sen kom även kommentarer som att det såg ut som en död grävling/dött djur/etc etc etc...
Kul man kan roa =)

Hallå??
Förra året gick jag runt i mössa med hundöron på (kolla logon högst upp) i år har jag en lite mer rolig mössa....
Men det är INGET fel på den =)
Så jag bjuder på ett härligt ego pic=)


 Psykopater

pratar vi om i skolan.

Så frågade våran lärare om någon kunde gissa vem denna mannen var, vad han kunde jobba inom, om han såg sympatisk ut osv...

Många tyckte han såg snäll och så ut och säkert var proffessor, eller lärare osv..
Jag svarade på skämt han är seriemördare...
Här är bild två...

Han ÄR seriemördare...
Nämligen USAs värsta seriemördare Ted Bundy. På senare kortet (båda är tagna under samma rättegång) blir han förbannad på dommaren som inte beskriver hans mord tillräckligt vackert och med rätt respekt gentemot han som mördare...


Så har vi nu kort på Andreas...


Ja han ser ju med fullt normal ut och en hyvens kille....
Men vänta nu lite?OMG jag är sambo med en psykopat...
Hör ni inte av mig igen så leta i garderoben!!!!


 Paketkalender

Vi har två stycken här hemma...
Den första är barnens:

*Innan den var klar*Sen har Andreas en egen med!


Och här är granen jag skall överraska Andreas med =)
 Blondiie vs. Andreas...

...Eller pessimisten vs. Optimisten som andra säger=)

Vi satt och bakade pepparkakor när jag säger att:
-Fan Andreas, vi är ingen bra kombination...
-VA? Va fan säger du?
-Ne men asså våra begynnelsebokstäver blir ju AJ,,, dvs vårt förhållande innehåller bara massa smärta....
-Men hallå? VÄND och byt plats så blir det bättre skall du se?
-Vänd?
-Ja?
*Blondiie funderar*
Ahhhhh...
JA

Fan då...
Att han alltid skall vara så jäklans optimistisk...
Nytt förslag på saker att bråka om någon?

 Julhandel med Andreas...

Andreas budord:

"Det finns vissa affärer man faktiskt kan besöka i juletider, även som man, utan att behöva skämmas eller konfronteras med köpgalna fruntimmer"


Godkänt:

Din lokala Porsche-handlare
Leksaksaffärer (såvida man handlar till sig själv)
Systembolaget
Radioaffärer
Baby Doll
Statoil
Byggvaruhuset
Biltema
Jannes jakt & vapen

Icke godkänt:
Klädaffärer
Små pitoreska presentaffärer (där man finner saker som söta katter i lera för 400 kr.)

Jag håller INTE med.
Detta får helt klart bli dagens förgyllda samtalsämne och diskussion!!!!


 Jääävajj

I Fredags var jag och Emelie på McDonalds...
Sitter där och  äter och Emelie babblar som bara den...
Så kommer en stor biffig invandrare och säger hej och ler till Emelie...
Emelie tittar han uppifrån och ner och nerifrån och upp och klart och tydligt med hög fördömmande röst:

-JÄÄÄVAJJJ (Jävlar för er som inte kan 3årsspråk...)
Visste inte vart jag skulle ta vägen när mannen ryggade tillbaka och skamset försvann...
Jag ber sååå mycket om ursäkt....

 Killar är alltid förlorare

Om en man gråter är han en mes.
Om en man inte gråter är han okänslig.


Om en man slår en kvinna är det misshandel och han är en skit.
Om en kvinna slår en man är det självförsvar och motiverat.


Om en man arbetar för mycket, har han aldrig tid för henne.
Om en man arbetar för lite är han oduglig och fattig.


Om en man har högre lön än en kvinna är det sexism.
Om hon har högre lön än mannen är det jämlikhet mellan könen.


Om en man säger att en kvinna är vacker är det sexuella trakasserier.
Om mannen inte säger något är det manlig likgiltighet.


Om en man försöker hålla dig själv i form och vårdar sitt yttre är han fåfäng.
Om en man inte försöker det är han en ovårdad slusk.


Om en man köper blommor till en kvinna är han ute efter något.
Om en man inte köper blommor till sin kvinna är han inte omtänksam, och dessutom oromantisk.


Om en man är stolt över vad han har åstadkommit är han självcentrerad.
Om mannen inte är stolt är han oambitiös.


Om en kvinna har huvudvärk är hon trött.
Om en man har huvudvärk älskar han inte sin kvinna mer.


Om en man tycker att en kvinna ska raka sina ben och hålla sig i form är han sexistisk.
Om en man inte har dessa önskemål är han oromantisk.


Om en man fattar ett beslut utan att höra med sin kvinna blir hon kränkt.
Om en kvinna fattar ett beslut utan att höra med sin man är hon frigjord.


Om en man ber sin kvinna göra något som hon inte tycker om styr han henne.
Om en kvinna ber en man är det en tjänst.


Bara så alla killar fattar det!!!


 Varför jag egentligen inte vill träna...

De e de jag alltid har sagt.....    
Man ska inte träna.
Mer än en situp på morgonen UR sängen och sen när man lägger sig I sängen...
Hellre lite daller på magen än att se ut sådär!


 Julklappstips!!!

Hej alla kamrater...
Snart är det hög tid att börja planera sina julklappar!
Jag har börjat handarbeta som en extra hobby och jag sitter och knåpar på kvällar och helger.
Tänkte att ni kanske ville beställa några stickade produkter av mig... 


Finns i storlekarna XXS till XXXL - går även att måttbeställa! 


Så, va tycks ???
Ange hur många i kommentarer är ni söta så jag vet hur många jag skall göra i helgen!!!


 Julkul

"Varför är kvinnobröst som ett elektriskt tågset på julafton?"
"De är båda ämnade för barn, men det är männen som leker med dem."


"Varför har Jultomten inte några barn?"
"Därför att han kommer bara en gång om året, och när han gör det kommer han i skorstenen."


"Vad har negrer och julgranar gemensamt?"
"De har båda färgade kulor."


"Varför är julen som en dag på jobbet?"
"För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran."


"Varför flyger fåglarna söderut om vintern?
"För att det är för långt att gå."


"Varför är tomten så röd på kinden?"
"Han har fått så många julklappar."


"Vad gör orkestern den 23:e december?"
"De har julstämning."


"Är du klar med julgodiset?"
"Ja, men det tog nästan knäcken på mig!"


"Pratar tomten bättre nu?"
"Nä, det är fortfarande för grötigt."


"Det är flera meter snö utanför!"
"Nä, du driver med mig."


"Hade du en stressig jul?"
"Ja, den tog musten ur mig."


"Tomten mådde visst inte så bra?"
"Nä, han säckade ihop."


RSS 2.0