Simbas telefonfetish!

Idag har Simba ringt KRIS.....
Katters rätt i samhället....



Vi har nämligen upptäckt att Simba är självmordsbenägen.
Han leker med knivar, glasbitar, glödlampor och försöker hoppa från balkongen....
Vilket han lyckades med.
Vi bor på TREDJE våningen.....
Utan en skråma...
Han vart livrädd och satt gömd under en balkong...
Tur han iaf kan ringa dit och få prata ut.....

Vi tyckte det var helt OK första dagarna med dessa samtal....'
Nu har han dock funnit nån där på KRIS.....

Ikväll kom vi på han igen....


Bara det att idag lät det LITE annorlunda....

-Neeeeeeeeeeeej, jag älskar dig mer...
-Ne jaaaaaaaaaaaaaaag älskar dig mest....
-Nä för jag älskar dig 10 miljoner gånger mer än du kan säga....
-Näää, du får lägga på först....
-Nä duuuu...
-Duuuu....
-Okej, puss älskar dig.....
-Men lägg på då jag vill lägga på sist!!!!!

Ja herregud....
Dessa katter

 En helt vanlig dag i Blondiies liv...

På väg hem från Borås idag, så började oljelampan lysa.
Himlans tur att man känner en bärgare så att säga =)

Men självklart förstår jag vilket trauma det är för en människa att sitta kvar i en bil på en motorväg.
Därför kommer här lite tips på vad man kan göra IVPB - I Väntan På Bärgare.

Sjunga karaoke!


Läsa en bok:


Fixa läppglanset:


Provsmaka tuggummi:


Putsa rutan invändigt:


Putsa inredningen:


Prova nya radiokanaler:


Läsa polislagen:


Blåsa såpbubblor:


Få in rätt frisbeesving


Leka med transformers:


Ta mått för inredningen:


Träna ölhävargreppet:


Samt vinsipprargreppet:


Rensa fickorna i jackan:


Se över reflexerna så de funkar, vilket dom gjorde.... Med råge:


Lyssa igenom alla cdskivorna:


Ställa om alla högtalarinställningar MOHAHA:


Skumma igenom omslaget på instruktionsboken och återigen vara glad över att känna en bärgare:


Leka med gosedjuren!


Det är tanken som räknas, ååå va jag bränner kalorier på denna tanke!


Måla naglarna:


Lära sig dyrka lås!


Uppdatera sina kunskaper i blomsterbinderi


Sortera ur trasiga pennor:


Checka in kvällens bakrecept:


Hänga gubben:


Å på tal om gubbenm där dök han upp =)



Se ett JÄVLIGT roat ansikte, där han har svårt att hålla masken hur jävla mycket han njuter av denna förödmjukande del av dagen. Självgott så det skriker om det. Och ett kommande ALDRIG-GLÖMMA-ÖGONBLICK:



Förödmjukande:


Så att eeeeeeeeeeeeeeh? tja en vanlig dag....

 Frysta kladdkakemuffins med chokladglasyr

VÄRLDENS GODASTE MUFFINS!!!!


14 st.

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Glasyr:
50 g smör eller margarin
1 ½ msk vetemjöl
½ dl strösocker
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 ½ msk kakao

Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Skeda upp i muffinsformar, tänk på att inte fylla för mycket, ungefär halva.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt mjölk och grädde, koka tills det tjocknar.
Fördela smeten snabbt i fördjupningarna på muffinsen som blir när de tas ut ur ugnen. Låt svalna.

Förvara i frysen, ta fram 10-20 minuter före servering.


Så RUSKIGT goda!
Och busenkla att baka!


 Klassiker med kassler och ost



4 portioner

5 dl pasta
1 rödlök
200 g kassler
2 tomater
1 grön paprika
50 g fetaost
2 msk svarta oliver
Hackad persilja

2 tsk olja
1 msk vinäger
1 mask vatten
1 tsk oregano
Salt och Peppar

Skär löken i strimlor och kasslern i tärningar.
Hacka tomaten och skär paprikan i bitar.
Blanda samman i en skål.
Tillsätt pasta, smulad fetaost, oliver och grovt hackad bladpersilja.
Rör ihop dressingen och blanda den med salladen.

Servera med en bit baguette.

5 points för viktväktarna =)


 Lättlagad soppa med ärter


2 portioner

1,5 dl/100 g gröna ärter
3 dl grönsaksbuljong (fond el tärning)
2 krm mejram, salt, vitpeppar
6 msk matlagningsyoghurt
2 msk gräslök
2 bitar fiberrikt brytbröd
1 tsk lättmargarin per portion


Koka ärterna några minuter i grönsaksbuljongen.
Kör ärter och ca 2 dl buljong i en matberedare/stavmixer (spar resten av buljongen).
Häll tillbaka i en gryta.
Tillsätt mejram, salt, peppar och matlagningsyoghurt.
Späd soppan med resten av buljongen till önskad konsistens.
Låt soppan bli varm.
Strö över gräslök vid servering.
Servera tillsammans med det grova brödet med margarin.

För viktväktare 4 points


 Pannbiff med löksås



1 port.

90 gr mager nötfärs.
salt och peppar
1 tsk margarin
1 lök
Kokta grönsaker tex blomkål, broccoli och morötter
Kokt potatis valfri mängd.
1 dl vatten
1/2 bulkongtärning
1 tsk mjöl

Gör en stor platt biff av färsen. Salta och peppra.
Stek i fettet och lägg på tallrik.
Stek strimlad lök. Häll på buljong, vatten och mjöl.
Låt koka upp.
Häll såsen över biffem.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

6 points för viktväktarna =9

 Snabbgjord Yoghurtglass med hallonsmak



4 port.

5 dl lätt kesella
300 g frysta hallon
1 msk florsocker

Precis vad som behövs för att ge svalka en varm sommardag.
Passar även bra till färsk frukt.

Ställ 4 portionsskålar av glas i frysen.
Kör alla ingredienserna till en rosa tjock smet i en matberedare.
Fördela smeten i de kylda skålarna och servera.

Eller häll i plastbytta och frys. Ta fram 30 minuter före servering.
Bara 1 1/2 points!

 Korv Wok



1 port.

60 gr mager falukorv max 15 %
1/2 tsk olja
20 cm purjolök
1 skivad vitlöksklyfta
1 liten röd paprika
Broccoli
1/2 liten squash
2 tsk sweet chilisås
1 1/2 dl kokt ris

Strimla korven och bryn hastigt i en panna teflon utan fett.
Tag upp korven.
Fräs grönsakerna skurna i lämpliga bitar i oljan tills de börjat mjukna men fortfarande är krispiga.
Rör ner chilisåsen och lägg tillbaka korven, låt det bli varmt och servera med kokt ris.

6 points för viktväktare =)


 MIddag- Ett nödvändigt ont...

Kör en favorit i repris. Skrev detta 2008 =)
Men ganska skönt ändå med HÖG igenkänningsfaktor!


Middag - Ett nödvändigt ont
Minns förr ( innan man fick barn....), man orkade inte laga mat så man

1 ringde pizza,
2 gick ut å käkade eller
3 tog en tallrik flingor och fil, och en påse chips som dessert.

Det var en bra tid....

Nu är det mera "mamma, vad skall vi äta för mat?"
Så svarar man vad det blir som idag tex korv stroganoff.
"Usch, då tänkter inte jag äta, jag gillar inte korvstroganoff!"
Nä, men då får du vara hungrig, för idag blir det den maten.

FAST man vet han älskar det....

Så ställer man sig och skivar korv, häller i riset i det kokande vattnet. Samtidigt hittar Emelie datan och ställer om hela verktygsfältet, avinstallerar program, stänger ner program, öppnar nya och konverserar på DC.

SAMTIDIGT ringer Alex läkare som jag väntat på i 3 veckor. Korven och löken fräser, riset kokar, datan e oandvändbar och i telen står man gråtfärdig.
Får en tid om 2 veckor..... En telefontid.... *Tröstar mig med att vita blodkroppar och ämnesomsättning gått ner till max gränsen nu iaf....*

Maten är klar, det dukas, och alex vill ha mat ändå....
* Lägger upp maten och sätter mig, tänder ljus för att barnen skall få matro.
* Börjar röra å blåsa emelies mat och sträcker fram skeden NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, vifta med armar å gallskrika
* Ställer undan tallriken...
* Tittar på Alex som glor på maten och säger "Det luktar inte gott iaf"
* Tar 72 djupa andetag och säger så lungt en mamma kan, ät inte då, men då blir d inget mer idag.
* Försöker igen med Emelie som fäktas spottar å fräser å vägrar.
* Kompromissar och låter henne ta en matbit själv.
* Tittar när hon kastar den på golvet.
* Funderar om det smakar gott så som dom håller på
* Smakar
* Mums, kastar i mig halva portionen till en grinande Emelie och en vresig surpuppas tankar om livet
* Tröttnar och lägger Emelie i sängen å säger Om du är trött så får du sova, inte tramsa med maten
* Tycker jag är duktigt konsekvent mamma och går med ett leende mot bordet och sätter mig
* Lyssnar på Alex klagosång som akompanjeras av oljuv musik skapat av bestikkling, slå-bestick-mot-tallrik/glas-och-se-om-mamma-blir-arg...
* Tröttnar och säger ifrån på skarpen
* Gör som alla mammor och hotar Om du inte lägger av blir det ingen efterrätt ( Yeah, yeah som om jag skulle planerat det)
* Tar en tugga när Alex hånler och ser när Emelie kommer och sätter sig
* Kommer på att jag inte är så konsekvent tydligen då
* Testar och mata igen, med samma misslyckade försök.
* Lyssnar på mycket tystare musik som alex kompanjerar.
* Blåser ut ljusen
* Äter sista tuggan, blir förbannad och dukar av.
* Lämnar bordet
* Byter bajsblöjja INTE orsak till gnället....

Seriöst, man lagar god ( ja, den är faktiskt god) hemmalagad mat och serverar, likförbannat skall de suras å tramsas å bråkas. Dom äter ju inte maten. Och för att prata klarsrpråk, I helvete heller jag låter dom få sin vilja igenom å leva på välling och macka.

Oh va jag längtar efter att laga mat imorgon igen *surar*

 Kanelbullens dag!

Idag är kanelbullens dag =)
Passa på att umgås med familjen och involvera alla och baka dubbel sats bullar, fyll frysen inför kommande vinter och höstutflykter och förät er på nygräddade doftande bullar med kall mjölk =)

Vill ni bara ha känslan, köp dom frysta och värm dom i ugnen och låt doften av nybakat lägga sig i lägenheten..

Bjud över lite vänner och passa på att ät bullar =)
Huvudsaken är att alla äter en bulle idag =)

Nu skall jag baka!!!!


FEEEEEEEEEEEEEEEL BILD!!!!!!

Här kommer rätt bilder!!!


Att baka bullar är jobbigt...
Släpa fram degmaskin, baka allt, jäsa, kavla ut, diska, jäsa, plåtar överallt, in och ut, in och ut i ett i ugnen...
4 timmar BORTA...

Här är världens enkalste godaste recept EVER....

Du knådar ihop degen, bakar ut direkt i långpanna, diskar, jäser länge..... in i ugnen....
4 timmar här med, men baktid typ 20 minuter...
Sååå jäkla goda!!!!


Kanelbullar i långpanna


  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: Ger 1 långpanna/ca 20 bullar
  • Ingredienser

    • 15 g kardemummakärnor (ca 3 1/2 tsk)
    • 50 g jäst
    • 5 dl kall mjölk (3 %)
    • 200 g socker (ca 2 1/4 dl)
    • 8 g salt (ca 1 tsk)
    • 200 g rumsvarmt smör i bitar
    • ca 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
    • smör till formen
    • 1 ägg + 1/2 msk vatten att pensla med
    • florsocker att pudra över

    FYLLNING

    • 150 g rumsvarmt smör
    • 120 g socker (ca 1 1/4 dl)
    • 20 g vaniljsocker (2 msk)
    • 12 g kanel (1 1/2 msk)

    VANILJKRÄM

    • 1/2 vaniljstång
    • 5 dl mjölk (3 %)
    • 50 g + 75 g socker (ca 3 msk + ca 3/4 dl)
    • 120 g äggula (ca 6 stycken)
    • 55 g Maizena majsstärkelse (1 dl)

    GLASYR

    • 2 dl florsocker
    • 1 1/2 msk vatten

    Gör så här

     

    1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 50 g socker i en kastrull.

    2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majsstärkelsen i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.

    3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.

    4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser i en bunke.

    5. Vetedeg: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör så att jästen löser sig.

    6. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.

    7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca 5 minuter. Eller arbeta för hand ca 10 minuter.

    8. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ca 35 x 45 cm. Bred ut smörfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 2 cm tjocka skivor.

    9. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg i bullarna med ca 1/2 cm mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.

    10. När bullarna har jäst ihop ordentligt är de klara för gräddning, det tar ca 2 timmar.

    11. Sätt ugnen på 200°C.

    12. Fyll en spritspåse med den kalla vaniljkrämen. Tryck ner struten till bottnen av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vaniljkräm att den kommer upp igen.

    13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

    14. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla på tunt direkt när bullarna kommer ut ur ugnen. Lyft upp dem på galler och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna.

    15. Blanda florsocker och vatten till glasyren.

    16. Lägg en klick glasyr på varje bulle. Pudra över florsocker. Skär bullarna med kniv och servera.


    FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.

    Betyg

    smiley smiley smiley smiley smiley

     


     Grannar

    Min jävla granne ringde på dörren vid 02:15 inatt. Helt sjukt, hur kan man ringa på 02:15, mitt i natten?

    Tur för honom att jag fortfarande var uppe och spelade trummor...

     Plockat svamp =)

    I går var vi ute i skogen hela familjen!
    Vi plockade flera liter svamp!
    Känner mig riktigt old nu hahaha
    Men helt klart en UNDERBAR dag i skogen!
    Synd bara att Emelie blev sjuk =(

    Här kommer lite bilder

    Mammas lilla primadonna:


    Mammas lille tuffing:


    Massa svamp!!!!


    Massa svamp till oss:


    Smaskiga mackor från bästa köket:


    En osminkad Blondiie (Usch och fy!)...



    Å världens bästa svampvakt då kissebebisen ÄLSKAR svamp...



     Kantarellpaj med camembert

    Kantarellpaj med camembert 


    Du behöver:

    PAJDEG:
    3 dl vetemjöl
    2 krm salt
    150 g smör, kylskåpskallt
    1-2 msk iskallt vatten

    FYLLNING:

    1 liter kantareller, rensade
    1 gul lök, skalad och hackad s
    smör till stekning
    175 g camembert eller brieost
    3 ägg
    1 dl mjölk
    1 dl grädde
    0,5 tsk salt
    1 krm nymalen peppar

    Gör så här:

    1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.

    2. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme, då går det lättare att kavla eller trycka ut degen i formen och den färdiga pajen blir sprödare.

    3. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen. Då halkar degen inte lika lätt ner i formen under gräddningen.

    4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.

    5. Skär svampen i mindre bitar. Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Låt det svalna.

    6. Fördela röran i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela över svampen.



    7.
    Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten.



    8.
    Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.



     1 Oktober

    God morgon=)
    1 oktober...
    Höst...
    Levande värmeljus...
    Vackra löv som faller...
    Första frosten på rutan...
    Varm choklad med grädde i...
    Sköna höstpromenader...
    Svalt och underbart på morgonen, varmt och skönt på eftermiddagen...
    Mörka nätter...
    So far so good...

    Många blir deprimerade nu när det är september och jag förstår det till viss del...

    Jag däremot ser fram emot det!

    Tänk att gå en solig dag och sparka i löven som fallit ner på marken, bladen som finns kvar skiftar i rött och gult och det doftar piggt.

    Man känner att det är lite stickigt och kyligt att andas in men ändå fylls lungorna av ren fräsh luft.

    Ut kommer små moln från ens andedräkt...

    Man sparkar i löven som far och flyger medans vissa dalar ner mot än.

    På sig har man stora stickade varma koftor, en stor halsduk, sköna kängor och fingerfria vantar.

    Man busar och håller handen, stannar upp och kysser varandra. Ser varandra i ögonen, kanske delar man en glass eller en kopp varm oboy.

    Smågrufsas, pussas och nufsas och bara myser hand i hand.

    Kommer hem, slår sig ner i soffan under en filt, med varsin go macka, lite varmt the eller choklad, under filten med hela vardagsrummet fullt med levande ljus och en mysig film, somnar tätt intill varandra.

    Går in i sovrummet och älskar till massa levande ljus.

    Myser ner under täcket och bara somnar med en trygg arm runt sig....

    Wake me up when september ens för jag kommer spendera denna mysandes i drömmarnars värld!

    psst:
    Vad är höst för er?
    Vad betyder den?
    Vad är oktober för er?
    Andra synpunkter =)
    Give me your thoughts!


    RSS 2.0