Förlåt!!!!

Vill bara säga FÖRLÅT till alla för Julen har blivit avblåst och det är mitt fel..
Jag berättade för jultomten att jag har varit snäll i år och nu har han dött av skratt..


 Typiskt!!!!

Idag gick jag efter månader med på att registrera mig på Linkedin....
Hade ganska stora förväntningar och glad i hågen reggade jag mig....

Sen tappade jag plötsligt respekten för dom...

Ursäkta men hur FAAAAAAAAAAAAN tänkte dom här???

Grattis Jessica!

Du och Makedonk har nu kontakt.

Grattis?
Snarare spring å göm dig fortast möjligt, Han är här MED!

Så gör man fanskapet medveten om det å så får man svaret:


M a k e d o n k säger

Se, det är bara du som inte fattat vilken kille jag är

Tom LinkedIn vet ju




Suck....


Inte för att jag tittat men OM man tittat på Makedonks profil hade man kunnat läsa:

Kontakta Makedonk angående:

  • karriärmöjligheter
  • jobbförfrågningar
  • expertförfrågningar
  • affärsavtal
  • referensförfrågningar
  • återuppta kontakten

Karriär? Ursäkta vadå?
Jobbförfrågningar? Hörrö grabben ge mig ett välbetalt jobb. Jag är blond korkad och blåögd!
Expert vadå????? jag dööööööööööööööör av skratt!!!!!!!! Där dog respekten för linkedin direkt!!!!
Affärsavtal? rea???
Referens? neeeeeeeeeeeeeeeej tack!!!!
Återuppta kontakt? JAG HAR FÖR HELVETE FÖRSÖKT BLI AV MED FANSKAPET I ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 Tävling


 Ikea besöket...

...resulterade i att den ensamma gosiga valpen slapp hänga ensam och fick en vän i handen...



... ett fint julkort...



.... å att pappa elefant äntligen fick mamma elefant och bebiselefant....



...så att jag .....



..å simba.....



... kan sova gott=D

 Sådan mor sådan dotter...


 Paket med kycklingfilé



4 portioner

4 kycklingfiléer (á 125 g),
4 dl fryst bladspenat, Jag tog ett helt paket
2 dl fraiche (max 8 %),
1 krossad vitlöksklyfta,
2 stora tomater,
50 g ädelost (max 17 %),
salt,
peppar,
ugnsfolie

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléer i tjocka skivor.
Tina spenat och krama ur vattnet. Blanda spenat med fraiche och vitlök, krydda med salt och peppar.
Skiva tomater.
Riv av 4 bitar folie som är 25×25 cm.

Fördela spenatröran på foliearken.
Lägg på tomatskivor och kycklingbitar.
Salta och peppra.
Strö på smulad ädelost.
Vik ihop folien till täta paket.
Baka i ugn 20 minuter.

Servera med kokt potatis.

4,5 points/portion


 Spagettilåda med skinka



4 portioner

4 1/2 dl kokt pasta,
2 gula lökar,
1 tsk margarin,
200 g rökt skinka,
4 ägg,
4 dl lättmjölk,
1 dl riven ost (max 17 %),
1/2 dl hackad persilja,
salt,
svartpeppar


Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnssäker form. Fördela den kokta, kalla pastan i botten av formen.
Skala och hacka löken. Fräs i en fettsnål panna. Strimla den rökta skinkan och låt den fräsa med en stund. Fördela det över pastan.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Tillsätt salt, svartpeppar och riven ost.
Häll blandningen över pastan.
Grädda i ca 30 minuter.
Strö över hackad persilja och servera med en god sallad.


6 points för viktväktarna


 Kyckling Enchilada



4 port

3 Kycklingfileèr
2 gula lökar
olja el. margarin
1 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche (max 8%)
4 tortillabröd
riven ost (max 17%)


Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingfileèrna tunt.
Skala och hacka löken.
Bryn kycklingen i olja el. margarin i en stekpanna.
Rör ner löken och låt den fräsa med.
Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner fraichen och låt det koka ihop någon minut.
Fördela röran på bröden och rulla ihop dem.
Lägg dem på ett ugnsäkert fat. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min.


Jag kan verkligen rekommendera att man kokar ihop röran med ett paket spenat, för då blir det ännu godare!!

Och till detta en god grönsallad!!

5.5 points för viktväktaren=)


 Potatismoussaka



2 portioner ( på bilden till 4 personer)

5-6 potatisar,
1/2 dl buljong (gjord på tärning och vatten),
150 g nötfärs (max 10 %),
1 gul lök,
1 burk krossade tomater (gärna smaksatt),
1 vitlöksklyfta,
1 burk v v fraiche chili,
2 msk fond,
1 tsk basilika,
salt,
peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnssäker form.
Slå över buljong. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Hacka löken och bryn i en stekpanna tillsammans med färsen.
Häll på krossade tomater, pressad vitlök, vv fraiche och fond.
Krydda.
Lägg detta över potatisen och grädda ytterligare 15 minuter.

Servera tillsammans med en god, krispig sallad

5,5 points/portion och MÄTTANDE!!!!


 Gulasch



6 portioner

ca 800 g benfritt nötkött (tex bog eller grytbitar),
1 stor gul lök,
2 msk paprikapulver,
1 msk margarin,
1 msk salt,
2 krm vitpeppar,
1-2 krm chilipeppar,
ca 8 dl vatten,
ca 1 kg potatis


Skala och hacka löken.
Putsa köttet fritt från fett och skär det i ca 1,5 cm stora tärningar.
Fräs löken i margarinet i en gryta och strö över paprikapulvret.
Bryn köttet i en stekpanna, lägg över i en gryta och krydda.
Tillsätt ca hälften av vattnet.
Låt koka sakta tills köttet känns nästan färdigkokt, ca 45 minuter.
Skala potatisen, skär den i klyftor och blanda ner i grytan.
Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk.
Späd med mer vatten om det behövs och smaka eventuellt också av med mer kryddor.

Serva med brytbröd (lägg till poäng).

6 points/ portion för viktväktare


 Italiensk köttfärsgratäng



4 port

400 g mager nötfärs,
1 gul lök,
½ msk margarin,
1 krm mald svartpeppar,
2 tsk oregano,
2 tsk paprikapulver,
2 msk tomatpuré,
2 tsk kinesisk soja,
1 tsk salt,
2,5 dl vatten,
8-10 medelstora potatisar,
3 tomater,
1 dl riven ost, max 17 %,
1 msk oregano

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten.
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Bred ut skivorna i en smord ugnssäker form.
Bred ut köttfärsen över potatisen.
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Strö över oregano och ost.
Grädda gratängen på nedersta falsen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Servera med en sallad.

6,5 p / portion för oss som viktväktar


 ÖVERLYCKLIG!!!!

JAG KAN BADA!!!!!



Tack underbara Elenor på Mammas jobb!!!!
Du e guld!!!!

 Emelie 5 år!!!!





Dagen idag är en märklig dag
den är din, Emelie!
Gårdagen föll ur dina händer
Den kan inte få mer innehåll
än du redan gett den
Morgondagen vet du ingenting om
men dagen idag den har du
använd dig av det
Idag kan du glädja någon
Idag kan du hjälpa någon annan
Dagen idag är en märklig dag
den är din


Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i ett rikligt mått
och vänner att lita på.

Mamma älskar dig lilla hjärtat!!!
Min alldeles egna lilla pippi!

Sista natten som 4-åring!

Sista nattsagan :


Känns lite vemodigt, men ändå spännande!
Sista natten som Emelie är 4 år, sista natten någonsin jag har en fyraåring.
Imorgon har jag en femåringåring!
Svårt att förstå.
Inte klokt vad tiden går!!!

Sista kvällen som 3-åring!




Sista natten som 1-åring


Sista natten som tvååring=)



För fem år sen hade jag jag fått reda på att man var tvungen att sätta igång mig pga havandeskapsförgiftning.
Jag var skitdålig och hade åkt in och ut på sjukhus den senaste månaden.
Nära 40 kilo gick jag upp, jag gick på kryckor sista 4 månaderna, jag hade ingen känsel i mina händer pga karpaltunnelsyndrom. Jag var fet, ful och svullen och mådde skit.
Mina bästa vänner var mina kryckor och mitt älskade foglossningsbälte som jag bara tog av vid toalettbesök.
Att vända sig från sida till sida i sängen tog över 40 minuter för värre smärta har jag inte varit med om.
Det kändes varje rörelse som någon stod med ett spett och bände isär mitt bäcken och det knakade lika mycket.
Inte ens elstötar hjälpte, eller bältet eller kryckorna heller för den delen.

Den 1 november fick jag återigen göra ett akut sjukhus besök då blodtrycket hade skenat kopiöst, jag såg nästan inte för det var fläckar som flimrade över ögonen och jag hade sån huvudvärk att jag seriöst trodde jag var döende.
Normalt har jag 110/60 men sen någon månad hade trycket ökat ganska rejält och då låg mitt tryck på 180/150 vilket var alarmerande för mig då.

Jag är så stickrädd att det inte gick att sticka mig för att få prover men man talade om att det kunde vara farligt och att bebisen i magen ändå såg ut att må bra men började bli trött och det var därför hon inte kom ut.
Alex var nästan en månad för tidig och jag hade förvärkar i näsan 2 månader med Emelie. Eller nja när jag var i 5:e månaden åkte jag in för stora blödningar och massa värkar och fick sån stopp medicin och order att ta det väldigt lungt annars skulle jag bli sängliggande.

Jag tyckte det var så jäkla jobbigt att inte känna min egna kropp, att hela tiden tro att NUU kommer det igång, men nää, men det visde ju sig bero på att Emelie var för trött...
Iaf.

1 november åkte jag in igen då hjärtljuden sjönk drastiskt och barnmorskan hade fått slå på magen för att få igång att höra henne. Först lät hon inte men man började buffra och slå på mig och då kom hon igång om jag la mig på sidan.
Blev akut hänvisad till antenatal där jag varit så många gånger senaste tiden.
Kom in med en värk i magen att NU jävlar går det fel! Nu mister jag mitt barn!
Kom in fort på rum där man kopplade CTG och buffrade med henne. Samtidigt gjode man ultraljud för att se hur hon reagerade.
Emellie reagerade på stress men var jätteslö och då sa dom att hon orkade helt enkelt inte med en förlossning just då för hon var så trött och därför satte inte mina värkar igång.
Trots allt mådde hon ganska fint.

Jag har alltid känt att jag vill ha en överraskning när bebisen föds, vad man fått, men jag vart så jäkla rädd att jag skulle förlora bebisen och att jag aldrig sett bebisen som annat än DET, jag VILLE åtminstone att jag skulle kopplat bebisen som HENNE eller HONOM så att jag bundit och knutit an och kallat vid namn om nu något skulle gå fel, att jag frågade vad det var och läkaren sa "jag förstår du vill veta, och i magen har du en liten söt flicka!"
Tårarna började rinna nerför min kind där jag låg ensam och jag smekte magen samtidigt som jag satte mig upp och tog på monitorn över henne.
Då bestämde jag att detta var min prinsessa, min lilla Emelie och hon och jag skulle fanimej klara detta!!!
Ut genom dörren där jag ringde Emelies pappa som bodde i Gävle för att tala om att han skulle få en dotter.

På vägen hem trillade tårarna som fasiken av lycka, men rädsla. Gick från Östra sjukhuset till Mamma för att hämta Alex, det är gångavstånd och medans jag tittade upp emot skyn föll dom första flingona magiskt över mig. Jag stannade upp, tittade upp, log och räckte ut tungan och smakade på snön.

Tre gånger till åkte jag in för kontroll så att hon verkligen mådde bra. Nu i efterhand förstår jag inte varför, dom ville sätta igång mig, men sa att om jag kom in varannan dag kunde man vänta max en vecka och se vart blodtrycket tog vägen, men sen var dom tvugna att sätta igång.
Emelie var beräknad till 6 nov, men dom lät mig vänta OM det skulle komma igång av sig själv, eftersom att man såg det var bäst för Emelie att det började när hon orkade.

Var på nya kontroller 2, 4 och 6 november och den 6e, talade man om att nu väntar vi inte längre.
Vi skriver in dig och imorgon klockan 8.00 kommer du in hit och börja fasta redan nu.
Det var eftermiddag och dom tyckte det var lite sent att börja redan nu och jag ville hem till min son och få lämna han hos mormor i lugn och ro.
På natten fick jag värkar och slemproppen gick, vilket jag aldrig märkte med Alex så jag grät som ett barn på toa när det kom ut massa slemmigt blod, vart såå orlig för min prinsessa,
8.00 installerade vi oss på SpecialBB eftersom att jag skrivit papper på att man inte i något tillstånd fick sticka mig, ens i livsuppehållande syfte. På avdelningen fanns akut operationsrum om något skulle gå fel så dom kunde söva mig isf.
Min fobi är än i dag starkare än livet...

Vi fick ett rum och fick träffa en läkare som sa att jag skulle fortsätta vara på diet. Inte ens dricka fick jag...
Jag kopplades till sån CTG och man såg att jag var öppen 1.5 cm
Man skulle ta vattnet och se om värkarna kom igång annars skulle man söva mig på mask för att sätta kanyl med värkstimulerande dropp. Men iom att Alex föddes för tidigt och det gick så jäkla snabbt ville man nu prova om det kom igång av sig själv, vilket det visade sig göra med dunder och brak

9.40 exakt tog man vattnet och SPLOCH vad det sprutade och rann. Fick blöja och kände mig såå äcklig och tramsig..
Gick in på toa nästan direkt eftersom det rann konstant så ville jag typ "kissa" ut det..
Sitter där å känner "vafan, jag börjar få värkar???!!!"
Ropar på en sköterska å säger "´Är detta normalt eller, skall det gå så här fort?" Näää , lite längre brukar det allt ta.

9.50 går jag in i ett varmt bad och Emelies fosterljud låg på 138 i minuten då =)
10.15 har jag redan värkar var 3-4 minut så det gick fort att få igång mig iaf...
10.50 är jag redan öppen 6 cm och huvudet stod precis i början att vilja komma ner.
Å nu går det undan som fan!
11.00 säger jag till barnmorskan att nu jävlar börjar det trycka och dom säger att det är omöjligt att jag öppnat mig 4 cm på så kort tid. Jag hänvisar till att det fan gick fort upp till 6 cm....
Hon böjjer sig ner i vattnet och känner och inser att jag är fullt öppen, ber Emelies pappa ringa på klockan och sen jävlar går det fort.
In i rummet kommer en förlossningssäng och man talar om att jag måste upp ur badet nu annars föder jag i vattnet som man inte får längre.
Jag har ont och klarar inte så jag lyfts upp, hahaha, 100 kilo *asg*
11.04 lyfts jag upp ur vattnet och man SPRINGER i korridoren med mig i sängen som har sååå ont.
Jag får min älskade lustgas igen och man börjar förbereda förlossningen.
Jag vrålar att HON KOMMER NU!!!!
Får svaret nej lilla vän det kommer ta en stund, jag tittar på Emelies pappa bedjande som lyfter filten och säger huvudet är ute....
Barnmorskan skiter i handskar och paket hon håller på att förbereda för förlossningen och kommer precis fram när Hon glider ut.
Inga handskar hann hon ta på heller, fast jag skulle behandlas som HIV-smittad iom dom inte hade blodprov. Man behandlar ALLA som man inte har blodprov som smittade.
Det fanns inte ens en syster på rummet, så fort gick det och som seden säger fick hon bjuda på tårta som man tvingas göra om man inte hinner få på handskar innan bebisen föds =)

Ut tittade iaf lilla Emelie 11.08, 3430 kg och 49 cm lång=)
Och väldigt vacker=)
Fast hon var full med fosterfett och jag vart sååå äcklad när barnmorsan frågade om hon fick ta lite från henne å smeta in som handcreme för tydligen gör det underverk LOL
Men som sagt 91 min tog det allt som allt, jag är fan född att föda=)

Efteråt var en pina och jag minns att det gjorde MKT ondare än att föda.
Mamma ringde jag när hon var ung 30 sekunder och hon hörde Emelie gny till.
En otroligt belastande graviditet som turligtvis slutade bra!
Här är hon 3 timmar gammal, hittar inte dom när hon är nyfödd:


På sin ettårsdag;



På sin tvåårsdag:






På sin 3 års dag:



Jag älskar dig så otroligt mycket, Min älskade lilla Emelie!
Mamma kommer ALLTID att finnas för dig!


 Spela spel

Mamma och jag spelade spel med Emelie...
Det fick väl sådär....
För oss iaf.

Emelie:

Vi förlorade 3 jävla gånger i olika spel...

Jag bröt ihop...

Mamma började tröstäta....


Så slog vi våra kloka huvuden ihop och hittade ett annat spännande spel:

Men då låtsades hon att hon inte kunde läsa.....

 Chiliwok


1 port.

100 gr lövbiff i strimmlor
1 stor strimmlad morot
10 cm purjo strimmlad
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
2 tsk chilisås
1,5 dl kokt ris.

Fräs först biffstrimmlorna och sen purjon och morötterna.
Blanda allt häll på vatten och chilisås blandat med mjölet.
Kryda med salt och peppar och låt sjuda under lock ett par min.
Servera med ris.

6 points för viktväktare!

 Allt i ett grytan



1 portion

6 msk/90 g mager nötfärs
1 bit finhackad purjolök
1 dl krossade tomater
2 råskalade potatisar i små bitar
2,5 dl grönsaksbuljong
oregano
1 dl majskorn

Bryn purjo och färs i fettsnål gryta.
Tillsätt potatis, tomatsås och buljong, låt småkoka ca 15 min.
Späd ev med lite vatten.
Krydda med oregano efter smak, rör ner majsen och låt dem få putra med någon minut.

6 points för viktväktare =)


 Potatisgratäng och kotlett


1 port

1 tsk olja
3-4 potatisar
1 morot
5 cm purjolök
1 tsk salt
1 dl lättmjölk
½ buljongtärning
1 tsk mjöl
2 tomater
2 skivor ost, max 17%
1 tsk vitlökspulver samt pizzakrydda
1 kotlett 100g


Droppa olja i en ugnsform.
Skiva potatis, morot o purjolök fint.
Varva i form med lite salt.
Koka snabbt upp mjölk, mjöl o buljong till en sås, rör om under uppkokning.
Häll såsen över rotsakerna och gratinera i ugnen 30 min, 200 grader.
Tag sedan ut formen täck med tomatskivor, strimlad ost och pizzakrydda och vitlökspulver.
Gratinera ytterligare 10-15 min tills potatisen är mjuk. Servera med kotlett och sallad.

7 points för VV


 Mexikansk Biff



1 port.

6 msk (ca 90 g) mager nötfärs
2 msk finhackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk chilisås
paprikapulver, salt, chilipeppar
1 tsk margarin
kokt potatis, valfri mängd
broccoli

Blanda färs med lök, chilisås, vitlök och kryddor.
Forma till en stor biff och stek den i margarinet.
Servera med kokt potatis, kokt broccoli och en blandad sallad

6 points för viktväktaren...

Tips! Om du bara äter en potatis blir antalet points 5. Vill du hellre ha pasta till biffen ger 1,5 dl kokt pasta 2 points, totalt 6 points i måltiden.


 Pastasås med chili och bacon


4 port.

1/2 purjolök
1 tsk olja
100 gr championer
2 pkt knaperstekt bacon'
1 burk creme fraiche med smak chili

Strimla purjolök, skiva svampen och stek i oljan.
Dela baconet i bitar och vänd ner i purjo och svampblandningen.
Krydda.
Härr på creme fraiche och rör om.
Låt allt bli varmt.
Servera med pasta och sallad.

4,5 points för vv.
SUPERDUPERGOTT!!!!!

 Korv provencal med buljongkokt pasta




4 portioner:
400 g korv
2 tomater
2 msk ströbröd
2 msk persilja
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande margarin
210 gram pasta
1 dl ärtor
1 dl majs
2 skivade morötter
1 dl grönsaksbuljong

Skär korven i 8 bitar. Ställ dem upp i en smord form.
Skär tomaterna i skivor och lägg dem på varsin bit korv.
Blanda samman ströbröd, hackad persilja, pressad vitlök salt och peppar.
Fördela på korven. Ringla över lite flytande margarin.
Ställ in i ugnen 200 grader ca 10-15 minuter.
Koka pastan i buljongen. Lägg ner ärtor, majs och morötter en stund innan pastan är färdigkokt.

7,5 points för VV=)






 Tips kring Hallowen

Halloweentips för vuxna....
Klä dig i finstassen, ta med ett tomt vinglas (ett stort sådant).
Gå runt i grannskapet och ring på!
När de öppnar dörren sträcker du fram glaset och säger: Halloooo vin...

RSS 2.0