GOTT NYTT ÅR!!!

Nu är kalaset avklarat för släkten!
Han har fått såååå mycket fina paket, jag hade mat och tårta och det var jättetrevligt=)

Nu skall vi rusa iväg och se GP-fyrverkerierna!
Sen skall vi på party=)

Vi blir nästan 20 personer så det kommer vara så jäkla roligt!!!
Så Jag önskar er alla:

Ett riktigt grått nytt hår!!!!Hemma imorgon hoppas jag=)

 Grattis älskade Alex på din 6:e födelsedag!

Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!
Idag blir Alex 6 år!
Har precis väckt han med frukost på sängen samt paketöppning=)

I väntan på kort som jag tatt får den som vill läsa Alex förlossningsberättelse taget från hans hemsida.
Inte mycket till vikt kanske, men har inget bättre å skriva än så länge...
Ni som inte har barn uppskattar det nog inte=)

Så till er säger jag GOTT NYTT ÅR!Idag såg jag världens ljus för första gången 05.42. Det tog bara 3 timmar och 20 minuter för mamma.
Här kommer berättelsen mamma har skrivit till mig:


Dagen innan så hade jag lagat tre-rätters middag till Pappa, Mormor och Bonus. Och samma dag hade vi varit och hälsat på pappas mormor å där var hela hans släkt. Ingen anade nått.

När jag å pappa kom hem satte vi oss för att titta på TV och för att ta det lungt innan nyår. Vi hade bestämt att inte stressa, för nyårsafton var den enda dan du inte fick komma....
Nyår hade vi tänkt fira hos mormor, så jag hade bestämt mat. Det skulle vara avocado till förrätt, portvinsmarinerad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt, och after eight päron med rörd vaniljglass till efterrätt. Det hade jag tjatat på mormor om i flera veckor... till slut gav mormor efter för mitt tjat... men nån mat blev det inte...

Jag å pappa kollade som sagt på TV men det gick inget bra som vi ville se så vi gick och lade oss. Jag kunde inte sova så jag låg och läste en bok. När jag hade läst en LÅÅNG stund så tyckte jag att det nog var dax att släcka fast jag inte var trött. Jag släckte och låg och filosoferade i mörkret, det kändes lite konstigt i magen. Jag trodde att det bara var du som rörde på dig, för du var en livlig än.... Jag ville inte säga nått till pappa för han var ju redan lite nervös... När jag låg där och tänkte och kände efter så trodde jag att det nog skulle bli bättre om jag gick på toa. Jag hann inte tänka tanken färdigt förrän det kändes lite kletigt i trosorna...

Jag kollade på klockradion som visade 02.23 och gick på toaletten. På väg till toan så tyckte jag att det droppade lite, men jag hade hostat så mycket så jag trodde att jag bara "hade lite svårt att hålla tätt". Några dagar innan hade jag nämligen varit hos doktorn och fått medicin för att jag hade feber, hosta, bihåleinflammation och ev luftfrörs-, eller lunginflammation. Jag mådde jättedåligt.
Jag satte mig på toastolen å kissade JÄTTELÄNGE och så plötsligt gjorde det ont i ryggen och lite i magen. Det kändes lite som mensverk. Jag sa till pappa att jag nog fick en värk, men då sa han bara
"-Nej, du är nog bara lite nervös, det är ju tre veckor kvar, kom och lägg dig igen.." Då sa jag
"-Nä, det gör ont nu igen!" Pappa att jag skulle säga till nästa gång det gjorde ont och det gjorde det efter 4 minuter. Pappa trodde att jag skojade när jag sa till igen och igen. Men det gjorde jag inte. Jag fick 3 värkar under 12 minuter. Då blev pappa jättenervös och kom till toan. Han frågade om han skulle ringa till BB, men det ville inte jag...
Jag ville inte ALLS föda barn, jag ville bara sova för jag var ju jättetrött och fortfarande lite sjuk. Jag tänkte att det var långt innan du skulle komma.. Pappa frågade igen lite snällt medan jag halvgick tillbaka till sängen om vi ändå inte skulle ringa eller packa en väska.
Då blev jag jätteirriterad och sa att om han nu så himla gärna ville ringa så kunde han ringa själv. Och så drog jag täcket över huvudet.
Tillslut ringde pappa till BB och frågade om det kunde vara dax. På BB sa dom att det nog skulle ta lång tid eftersom att det var första barnet, så vi skulle vara hemma så länge som möjligt. Annars skulle vi kanske ändå få åka hem från förlossningen. Dom tyckte att jag nog kunde bada hemma om jag ville, men om det kändes otryggt så fick vi gärna komma upp. Eftersom att det bara gjorde mer och mer ont så tyckte vi att det nog var bäst att åka dit iallafall och titta. Bada vågade jag inte för det hade jag läst att man inte skulle göra om vattnet hade gått, och jag var ju inte riktigt säker.


Pappa sprang och hämtade bilen medan jag klädde på mig. Först körde han in på gården och sedan körde han jätte, jättefort till BB.
När vi kom till parkeringen så gick jag ut ur bilen å lutade mig emot den, jag fick en värk men lyckades gå till dörren och plinga på klockan och så gick vi in. Det kom en jättesur sköterska som visade in oss i ett rum. Hon sa att jag kunde lägga mig på britsen och det gjorde jag. Då sa hon till mig jättesurt.
"Du kan ju faktiskt ta av dig skorna" Det tänkte jag inte på för jag tyckte att det var onödigt, jag hade ju bara sandaler och så var det ju papper som man byter varje gång det kommer någon ny. Det kom in en jättesnäll barnmorska som hette Anna och hälsade. Jag blev jätterädd för henne. Hon var en jättestor bastant kvinna, men hon var underbar.
Vi viste ju inte att det skulle gå så fort så hon sa att vi bara skulle ha henne en stund bara tills den nya personalen kom och löste av.
Hon kopplade på en CTG- kurva på magen för att se hur många värkar jag hade och om dom var så kraftiga att vi behövde vara kvar eller om vi skulle få åka hem å vila. Hon såg ganska snart att värkarna var såpass starka att vi skulle få vara kvar.
När hon kände om jag var öppen så visade det sig att jag redan var öppen 3 cm.
Vi tyckte att det var konstigt båda två, för jag hade ju bara haft värkar ett litet tag.
Anna sa att det nog skulle ta MINST 7 timmar, 1 cm per timme och eftersom att jag inte ville ha nån bedövning så var det nog bra om jag gick in i badet för det är ju ganska avslappnade och bedövande att bada.
Jag älskar att bada, det gör jag nästan varje dag , så jag tyckte det var bäst att gå in och blöta simhuden mellan tårna.

Jag tassade in i badrummet och la mig i det härligt varma och skummade vattnet. Lustgasen var med som min allra bästa vän, och det var konstigt, för den hjälpte egentligen inte...

När jag legat jättekort så började det att göra mer och mer ont. Jag försökte t o m söva mig med lustgasen men det slutade bara med att armen somnade å jag minns att jag tänkte "Lyft armen, LYFT armen, LYFT ARMEN.." men armen löd inte mig. Jag började gråta och tänkte att det nog skulle komma att göra jätteont. Nu gjorde det ju inte speciellt ont. Det gjorde självklart ont men jag trodde att det skulle göra 100 gånger mer ont och om det gjorde så "ont" nu, hur skulle det då inte bli? Tillslut sa jag till pappa:
"Ring på klockan, för jag tror att bäbisen kommer nu!" Pappa som hade läst 2 sidor i sin bok tittade upp och sa:
"Nä, det har bara gått 40 minuter så du kanske har öppnat dig 1/2 till 1 cm max" Jag minns att jag tänkte att det måste gått mycket längre tid, men det hade nog inte ens gått det. Jag sa att antingen så fick han ringa på klockan eller så fick jag själv ställa mig upp och göra det. Pappa ringde på klockan och barnmorskan kom in. Jag sa att jag trodde att du var på väg men hon skakade på huvudet å sa:
"Lilla vän, det är en bra bit kvar, du kan inte ha öppnat dig än!"
Tillslut så tog hon på sig en vante, kände efter och säger helt plötsligt med lite panik i rösten till pappa:
"Ring på den klockan, fort" Pappa ringde och på en sekund så kom den sura sköterskan in. Anna sa till henne:
"Hämta en säng, vi skall förlösa!" Den förvånade kvinnan sa:
"Va!, Nu? Skall jag hämta en säng till modern eller barnet?" Då sa Anna:
"Fort, en säng till mamman!" Jag fattade ingenting. VA! Skulle du komma nu? Alla 7 timmar då? Jag hade ju inte fått gå i korridoren med en vagn! Inte fått massage! Inte legat i sackosäcken! Nä, dom måste mena nån annan! Men pappa sa: "Jasså, då gick det så jäkla snabbt ändå?" och så såg han lite nervös ut.

När jag föddes så tog det bara 3 timmar och 20 minuter och man anade att det skulle gå lika fort för dig. Men det var ju inget vi anat för vi hade ju räknat med upp emot ett dygn!
Men det visade sig att du tryckt på så mycket att jag hade öppnat mig 7 cm på 40 minuter. Vi var väl så nyfikna på att få träffa varandra för första gången..
Anna sa att jag var tvungen att ställa mig upp, men jag hade ont och orkade inte. Anna blev jättestressad och sa till mig på skarpen:
"Jessica, det är allvar nu, du får inte föda i vattnet! Ställ dig upp NU"
Eftersom att jag inte orkade så fick pappa lyfta upp mig ur vattnet, för nu var det bråttom, tänk om jag vetat att jag skulle få se dig inom några minuter!!
Dom hjälptes åt att få upp mig på sängen och så rusade dom ut från badet till förlossningssalen...
Inne på salen så sa Anna att dom skulle ta lustgasen, men då fick jag nog och sa att dom kunde ju försöka att ta min lustgas...Det slutade med att jag födde dig med lustgas...
Du kom ut efter tre krystvärkar, så bråttom hade du! Jag vet inte vem som var mest förvånad, Du, Jag, Pappa, eller personalen. Anna sa bara "Jasså, då blev det en förlossning till innan jag fick gå hem.."

När du kom ut så gnydde du bara lite grann. Inget skrik. Dom la dig på mitt bröst och så fick vi äntligen se varandra för första gången, Klockorna stannade, Världen slutade snurra, det fanns bara jag och pappa, ensamma med vårt kärleksbarn, DU! För första gången såg jag din pappa gråta av glädje, tårarna föll som aldrig förr...

Jag var övertygad om att du var en flicka under hela graviditeten, så även när du föddes. Men du lurade oss alla. I magen kallades du "Grynet" för det mesta men även Amanda. När dom lagt dig på magen så började jag stryka dig över ryggen, och kom till pungen. När jag kände där så sa jag bara:
"Jesus, vilka hemorrojder hon har!" Alla tittade konstigt på mig och sa:
"Nä, det är inga hemorrojder, Jessica du har fått en pojke!" Då sa jag:
"Nej, jag skall få en flicka.Jag trodde dom inte så dom fick hålla upp dig och visa. Då sa jag:
"Vänta, det kanske kommer en till då!"


Jo, visst var du en pojke! Men jag kunde inte tro att jag skulle bli så glad över det! Helt plötsligt tyckte jag att det var bättre med en liten kille, en liten prins...MIN prins.
Jag kände att jag bara var tvungen att ringa min mamma, din mormor. Så du var väl nån minut första gången hon hörde dig! Jag ringde och sa:
"Hör du mamma?" Då hörde hon dig gny! Jag var överlycklig! Alla tvivel jag nånsin haft var som bortblåsta, Nu var du här! Medans jag pratade med mormor så lyfte dom upp dig och stoppade ner en slang i svalget och magsäcken. Jag blev jätterädd och trodde att nått var fel, men det var bara du som svalt massa fostervatten, så du hade lite problem att andas, sedan fick du en LITEN, liten tratt som skulle funka som mask med syrgas i. Strax därefter mådde du jättebra!

Du föddes 19 dagar för tidigt och den ende dagen jag sagt att du inte skulle komma. Nu kommer du ju alltid att vara minst i klassen, och få göra allt sist, såsom moppe, körkort och liknande. Men det var ju du som valde....

Du vägde 3060 gram och var 49 cm lång. Det tråkiga var att vi i all hast glömde kameran, så det finns inga kort från förlossningen eller när du är precis nyfödd. Pappa åkte därför till Backaplan och köpte en digitalkamera han hade sett dagen innan.

Eftersom att vi hade åkt mitt i natten och så fort, så hade pappa bara pjamasbyxor på sig, men vi ville ha en kamera så snart som möjligt så på första kortet är du ca 8 timmar.

När du föddes var det över -20 grader, en riktig vargavinter som inte släppte på flera veckor, precis som sommaren som var den varmaste på flera år! När pappa åkte till Backaplan så var det "bara" -18,8 grader ute så han frös nog en hel del i sina byxor.

Efter ett tag fick vi äta en födelsedagsbricka för dig. Jag åt, men pappa var så trött att han inte orkade, han somnade pladask i saccosäcken istället, med dig på bröstet, medans jag smaskade i mig min första måltid som nybliven mamma!
Födelsedagsbrickan bestod av jättefina smörgåsar och hallonsaft i champangeglas, du fick även en liten ros, som vi har sparat åt dig!

 Snabb uppdatering!

Usch va jag känner mig elak som inte bloggar mer, men jag har helt enkelt inte tid fast jag vet ni förstår det=)
Idag har jag rusat runt i affärer.
Hör och häpna men jag hittade faktiskt en tröjja till mig själv=)
50 kronor, kostade den... Dyrt va...

Sen åkte jag till ÖB som sålde ut raketer. Ligger ändå bredvid willys...
Jag är motståndare till det då jag anser att djur och människor är rädda och att man kan skada sig illa.
Men sonen önskar sig en raket för första gången i sitt liv.
ÖB sålde ut en sån där stor sak för 10 kronor som brukar kosta 179 samt en 50-pack småraketer för 10 kronor.
Då har jag köpt och så får någon annan tända på när jag och barnen står på säkert avstånd.
Men sonen fyller trots allt  6 år imorgon=)

Sen kan ni bli lite mer chockade för gissa vem som åkte till gymmet idag...
JUPP!!!
Blondiie...
Vägde mig hos mamma, hennes våg måste gå tokfel=P
Jag har iaf bestämt att prova viktväktarnas mat i tre veckor, om jag inte går ner i vikt så har jag iaf ätit hälsosamt i 3 veckor, så varför inte.
Är trots allt 178 lång och väger 77 kilo nu *suck*
Vill ner till 65 för att vara nöjd...
Hmm, undrar om jag är kvinna, för hur många talar om vikten?
Iaf så går jag ner går jag ner och om inte så shit happens, men då har jag iaf ätit jättenyttigt i tre veckor=) ....
Kommer lägga upp recept å allt här om någon vill följa med=)
Börjar runt den 13 januari typ... Efter min födelsedag och syrrans födelsedagskalas och efter jag jobbat en vecka...
Annars vet jag att jag kommer slarva och skylla på annat.
Vill komma in i alla andra rutiner, med hämtningar, lämningar, jobb och handling osv innan jag kör på detta nu.
Anser att man tar ett projekt i tagget annars faller alla.
Men INGA löften om nergång eller " i år så..."
Känner man sånna krav så funkar det inte.
Bättre se det som att man rensar kroppen och äter nyttigt. Viktnedgången kommer på köpet...
Hur som helst kommer jag i fortsättningen väga mig så här:


Så skall jag börja träna med så jag körde på Box idag.
90 minuter astufft tempo.
Med instruktören som sparringpartner...
90 kilo muskler i ett fint paket...
I slutet orkade jag inte ens seriöst lyfta benet för en pushkick...
Fasiken pinsamt....
Efter att ha suttit på golvet, med gummiband över händer och fötter och boxat rätt upp i luften i 3 minuter orkade jag inte ens lyfta armarna heller....
Men satan va kickboxning suger musten ur benen.
Man kan knappt gå efter ett pass och man svettas som en gris...
Fick solat med..
SKÖNT!
Emelie älskade barnpassningen så nu kan jag inte skylla på det heller *suck*

På vägen hem fick jag stanna och handla frukostbröd för att lyxa imorgon på sängen...
Klockan var ju ändå 20.20 så barnen var trötta..
Köpte lite smått och gott och åkte hem och rusade till spisen för att göra chili con carne till Alex kalas.
Brukar göra smörgåstårta eftersom att dom flesta äter nyårmiddag på kvällen så då kan man inte bjuda på för mättande.
Men Alex gillar det inte så han valde chili con carne vilket passar mig utmärkt=)

Istället för gräddtårta ville han ha blå marängtårta=P
Lätt det med juh!

Om ni är intresserade av ett jättegott recept på chillin så hojta så lägger jag ut=)

Vad annars?
*Jo, kan knappt lyfta händerna till tangentbordet för det gör ont i armarna och handlederna=)
*Alex sa hejdå till Gamla Alex i garaget för nästa gång är han ju tydligen Alex 6 år....
*Om du låter barnen själva öppna bildörren när dom är snart 6 år, försiktigt utan att smälla upp dörren, blir du utskälld av snobbar i S80 som påstår att sånna idioter till jag som mamma, som låter barnen öppna dörrarna själv är sabotörerna så han får bucklor i lacken..
Svarade att enda bucklan han har är den där hans hjärna saknas då han 1, inte parkerade på en parkeringsplats så att INGA bilar kom ut, eftersom att han låste in dom, så han fick backa i surt i 190 in på platsen bredvid som var ledig så att alla andra kom ut, stackarn som stod nästan INNE i entren för latmasken till fru inte orkade gå...2, gubbar i keps skall inte ha körkort å speciellt inte i rusning innan nyår samt 3 att om han hade nåt att invända så kunde han ta det med någon som brydde sig då jag inte lyssnar på trångsynta gubbjävlar som har så tragiskt liv att dom sitter kvar i bilen för att skälla ut mammor som gör så gott dom kan ändå med händerna fulla...
Kände min så jävla elak men efter en dag med bråk så är jag inte den som tar mer skit...
I was born a bitch, what´s your excuse?

Nu får jag väl ta min chilli, börja städa här, duka festbord, samt dammsuga och torka golv.
Flytta gamla datan... Duscha bort solariedoft och svett...
Sortera tvätt...

Men en fråga???
Bebisar är ju skitsöta med små tjocka underbara lår!!!
I vilken ålder övergick det till att vara äckligt och fult?
Jag menar, min dotter har världens underbaraste små söta tjockislår, min son har fått barn ben, men jag då? Varför är inte mina lår små söta lår utan stora feta cellulitlår? Med flodkarta på insidan låren?
Bara undrar...

Ha en fin kväll!!!
kram

 Kvällis alla vänner!

Sicken dag!
Idag gick jag rätt upp från sängen, in och borstade tänderna, tog på barnen och åkte till mamsen.
Så har vi bakat kanelbukkar HEEEEEEEEEEEEEEEELA dagen och drömmar...
Sen bjöd hon på pizza med=)
Gottigott...

På vägen hem stannade jag i tapetaffären och köpte en spindelmannen fondvägg till sonen i födelsedagspresent...
Hade först tänkt ha en som är 260 x 240 men kom på att den kommer slitas ner iom han kommer ha den väggen som ryggstöd.
Så istället köpte jag en som är 92 bred. Han skall få den över sängen som är 90 bred. Kommer bli sååå jäkla tufft!!!

Kom hem ganska nyligen.
Har röjt upp köket bara.
Ikväll blir det till att få iordning på resten då släkten kommer på nyårsafton för att fira den nyblivna 6-åringen=)

Skall svara på era inlägg med...
Har vart lite dålig på det...
Tangentbordet är spärrat och musen är borta  


E ni intresserade av att svara på en rolig nyårsenkät som jag gjorde innan jul föresten?
Kramelikram


 Utveckling


 Raggningsrepliker!

Bjussar på lite raggningsrepliker...

Vilken är den sämsta ni hört?
Vilken är den bästa?
Har du fallit för någon någon gång?
Vilken är din favorit?


Jag skulle gärna bjuda dig på en drink, men jag skulle bli så avundsjuk på glaset!

Du är anledningen varför jag kom hit ensam!

Ursäkta, suger du av främlingar? (NEJ!) Ok, då får jag väl presentera mig.

Har du någonsin lekt "hoppa groda" naken?

Allt droger kan göra, kan jag göra med min tunga.

Nåå! Hur går det för mig?

Kan jag låna en femma av dig?
- Vad ska du med den till?
- Jag ska ringa min mamma och berätta att jag just mött kvinnan i mitt liv.
Eller: - Jag måste ringa din mamma och tacka henne.

- Är din pappa en tjuv?
- Nej!
- Hur kunde han då stjäla stjärnglitter för att stoppa in det i dina ögon?

Du är så sexig att du får plasten i mina kallingar att smälta.

Vill du vara min kärleksbuffé? Så jag kan lägga dig på bordet, och ta vad jag vill ha.

Ska vi gå hem till mig och göra det som jag ändå kommer att berätta för alla att vi gjort?

Dagens ord är ben. Ska vi inte gå hem till mig och sära på begreppet?

Får du inte ont i benen så som du springer runt i mina tankar?

Den där klädseln skulle se kanon ut, slängd i ett hörn i mitt sovrum i morgon bitti.

Jag heter (ditt namn). Bara så du vet vad du ska skrika hemma hos mig.

Jag heter (ditt namn). Men du kan kalla mig älskling.

Jag är ny i stan. Kan du tala om vägen till din lägenhet?

Din pappa måste vara bagare, Finare brön' har jag nog aldrig sett.

Kolla in etiketten på hans/hennes tröja. När dom sen undrar vad du håller på med svarar du:
- Måste bara kolla om du kommer från himmlen.
Eller: Kollar bara in att du är i rätt storlek.

Åhh, vilka härliga kurvor, och jag som inte hittar bromsen.

Om jag sa att du hade en underbar kropp, skulle du bli sur på mig då?

Hoppa i säng med mig om jag har fel. Men visst vill du väl kyssa mig?

Jag älskar alla muskler i din kropp, speciellt min.

Är det varmt här inne, eller är det bara du?

- Kan du hjälpa mig att hitta?
- Vart då?
- Till ditt hjärta!
(Smörvarning utfärdas.)

Om jag kunde göra om alfabetet skulle jag sätta D(ig) och M(ig) tillsammans

Varför sätter du dig inte i mitt knä, så får vi se vad som dyker upp.

Vet du vad som skulle se snyggt ut på dig? Mig!

Jag saknar min teddybjörn, kan inte du sova med mig?

Nåå! Hur går det för mig?

Varför inte gå hem till mig och ta av oss våra våta kläder.

[Klappa dig på benet] Du tror att det bara är mitt ben va'?

Hallå där! Det där är en snygg klänning. Få se om jag kan få dig att ta av dig den?

Jag har glömt mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?

Hoppas att du kan hjärt- och lungräddning, för när jag ser dig tappar jag andan.

Mitt ansikte lämnar stället om femton minuter. Se till att du inte missar det.

Simma kan jag, men i dina ögon drunknar jag.

Dina läppar smakar som vin och ikväll känner jag för att bli berusad...

Tror du på kärlek vid första ögonkastet, eller måste jag gå förbi här en gång till?

Vad vill du ha till frukost?

Vid kontorets kopieringsmaskin: Reproducering, huh? Vill du ha hjälp?

Vill du ha Gin och platonisk eller Whiskey och soffa?

Du ser ut som en tjej som har hört varenda replik i boken. Så vad gör en till?

Ditt ställe eller mitt?

Snygga skor. Ska vi nuppa?

Vill du dricka morgonkaffe med mig?

Jag är ny i stan. Kan du berätta vägen till din lägenhet?

Dina läppar smakar som vin och ikväll känner jag för att bli berusad...

Du är så söt att jag får hål i tänderna...

Simma kan jag, men i dina ögon drunknar jag.

"Ska vi trolla?"
"???"
"Vi går hem till mig och nuppar, sen försvinner du!"

Är det dig jag ska äta frukost med i morgon?

Kommer du också från Mars?

Gjorde det mycket ont? När du föll från himlen, menar jag!

Ursäkta, jag har tappat mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?

Hur vill du ha dina ägg imorgon? Stekta eller befruktade?

Här är jag! Vad är dina två andra önskningar?

Är det jag som är full, eller är du verkligen så här snygg?

Tror du på kärlek vid först ögonkastet? Eller ska jag gå förbi en gång till?


 God morgon!

Satt med min dator igår för att installera den.
Var ganska negativ då man hört så mkt skit om Vista.
Men jag måste säga att jag hittills faktiskt gillar den. Det var snyggt och ganska fint när man ställt om det så att startmenyn liknar XP.
Preogrammen fungerade med faktiskt.
Har den dock stående på köksbordet så jag kan lära mig den helt innan jag byter dator helt...
Ikväll skall jag lägga över alla dokument och sånt jag vill spara...

Idag kommer Alex pappa hit för att hjälpa mig att slänga massa saker på tippen.
Alex fyller ju på nyår så då får man ha städat när gästern kommer.
Har ju miljoner påsar från jul att slänga med kartonger osv.
Sen ett bord, lite saker från källaren osv...
Sen skall Alex rum mätas mer inför hans städning när det skall bli snyggt=)

Inatt brann Gävlebocken med=)
Emelies pappa bor ju i gävle så man har vart där några gånger!
Jag har dock bara sett bocken en gång och det var för några år sen då hennes pappa skadade sig så illa att jag fick åka upp akut, färifrån göteborg
Då såg jag den mitt i natten på väg till akuten.

Inatt brann den!!!I natt vid fyratiden hände det som vissa fruktat, och andra hoppats.

Bocken i Gävle brann ner till grunden.

Natten till i går försökte någon tända på den riksbekanta bocken i Gävle. Men en rådig person tog en brandsläckare och stoppade branden. I morse var åter en pyroman på plats för att hålla en gammal tradition vid liv.

Röken spreds

Klockan 03.52 eldhärjades bocken. Röken spreds över centrala Gävle.

Några minuter senare var endast skeletten av bocken kvar.

Polisen kommer rubricera dådet som grov skadegörelse.

Belöning utlovas

Bockkommittén i Gävle har tidigare flaggat för att man kommer utlysa en rejäl belöning till den som kan hjälpa polisen att ta fast de som vill bocken illa.

- Ärendet inkom till oss strax innan fyra. Vi har nu en patrull på plats, och ytterligare en patrull som är ute och söker. Men vi har ingen gripen, eller tips på vem som kan ha gjort detta, säger Ulf Sundgren, länsvakthavande vid Gävleborgspolisen.


 Tomtefar är verkligen älskad av tomtemor=)

Tomtefar satte sig på en barstol och utbrast stolt:

- Min fru älskar mig mer än någon annans fru älskar sin man.

- Vad får dig att tro det? Undrar bartendern.

- Jo, förra veckan var jag sjuk och fick vara hemma några dagar. Och tomtemor var så glad att jag var hemma, så varje gång brevbäraren eller rörmokaren kom förbi, sprang hon ut på uppfarten och skrek:

- Min man är hemma, min man är hemma...


 Tips från coachen!!

Här kommer ett litet tips på hur ni parar pengar nu efter jul och man är fattig=)

Ett par - inte precis några ungdomar längre - besökte doktorn vid
vårdcentralen i den lilla småländska byn.

Doktorn frågar : 'Vad kan jag hjälpa Er med?'

Mannen tar då till orda och undrar : 'Skulle Du inte kunna titta på hur

vi älskar?'

Doktorn blir visserligen något förvånad men går med på det.

Efter akten säger doktorn : 'Jag kan inte se något fel. Sättet Ni

älskar på verkar ok. Men besöket kostar 150:-.'

Detta upprepas med jämna mellanrum under en tid. Paret älskar utan

besvär, betalar 150:- för läkarbesöket och lämnar vårdcentralen efter

lugnande besked från doktorn.

Men slutligen måste ändå doktorn fråga vad som är fatt : 'Vad är det

för symptom Ni upplever och varför vill Ni att jag skall titta när Ni

älskar?'

Då svarar mannen : 'Vi vill egentligen inte ha svar på något. Men hon

är gift så vi kan inte gå hem till henne. Jag är också gift så vi kan

inte gå hem till mig. Att hyra en stuga kostar 300:- och ett hotellrum

450:-. Här behöver vi bara betala 150:- och jag får tillbaka 100:- från

sjukförsäkringen. Dessutom har doktorn tystnadsplikt och snart så får jag

ett frikort.'

 God morgon!

Hej världen!
Vad lustigt...
Julen var grön som midsommar, idag är det -4 grader och massa frost och vitt...

Denna julen blev faktiskt riktigt fin!!!!!
När jag var mindre så var julen det bästa som fanns....
Och varje år börjar jag längta som bara den efter att få julpynta mm...
I år så var det samma, men runt den 18 typ så tappade jag all lust till jul, kändes inte skoj.
Och dom sista jularna har man ju vart lite nere å känt sig väldigt ensam.

I år har det varit mycket bättre faktiskt!
Kanske att jag inte hade så höga förväntningar...

Började Julen med att barnen fick paket i julstrumpan.
Sen kom Alex pappa. Vi skulle äta gröt som vanligt men jag tappade allt ris på golvet så han fick köpa med sig risgrynsgröt i tub...
Så fick barnen paket.
Emelies pappa hade lämnat paket några dagar innan han åkte hem till Gävle igen.

Vid 2 åkte vi hem till min mamma, 3 var klassiska Kalle Anka och efter det maten.
Så skulle bonus gå och köpa tidningen och Alex säger:
"Men lägg av, gå ner och ta på dig kläderna nu så du kan vara tomte och vi kan öppna paket....."
Vi andra dog nästan av skratt....
Så kommer han upp och Alex spelar med som bara den.
Emelie som normalt är SKITRÄDD för tomten inser med att det är bonus när Alex lyfter på tomtens skägg så då studsar hon med upp i knät.


Så delades paket ut och va paket det fanns!!!
Jag fick med paket=)
Pengar, min favoritparfym och dess bodylotion, en kokbok och en bok=)
Här är lite paket under granen och lite paketinslagningar:
   
        
   

Efter alla julklappar var öppnade åt vi gröt och pratade och lekte lite.
Vid halv elva åkte vi hem =)
Barnen somnade direkt och Emelie sov ända till 11.30 igår och Alex till strax innan 10.

Igår så var det dax att fira jul med pappa och hans fru.
Där var samma procedur fast ingen Kalle Anka hahaha.
Av pappa fick jag med paket, en mp3-spelare som allt sitter i lurarna så man slipper sladdar och så fick jag en ny data då dena håller på att säcka ihop.
Tänkte väl starta den lite senare när jag vet jag har tålamod då den har Vista på sig=)

Idag blir det att barnen skall få leka me alla sina julklappar och sen skall vi gå lite på rean och imorgon skall vi nog till IKEA för att köpa Alex nya rum.
Skall göra om hans rum nu när han fyller 6 år och det får bli hans födelsedagspresent=)

Sen har jag ju lite kläder på rea att köpa och lite spel som han inte fick i julklapp =)
men hans rum är ett hopkok av möbler från alla håll och nu har inredningsarkitekter planerat det så det kommer bli såååå jäkla tufft=)

Ha en fin dag allesammans!
Kram till er!
Från den alltid lika sprudlande Blondiie=)

 Brev till tomten efter julafton!

Min son skrev brev....
Hmmm, vågar jag skicka det???
(Hahaha eftersom några tror det är på allvar så säger jag det nu =) det är på skämt. Alex är JÄTTEnöjd och tomten hade sååå mycket fina paket, båda barnen är sååå nöjda=) )Partille 25 dec 2007

Kära Tomten!

Du blir säkert förvånad att jag skriver till dig så här dagen efter julafton.
Men det är så att jag gärna vill reda ut ett par saker som hänt sedan jag, fylld av förväntan, sände min önskelista till dig.

Jag önskade mig en cykel, ett elektriskt tåg, ett par rollerblades och en Spiderman-dräkt.


Jag utvecklade min hjärna och intelligens genom att studera flitigt hela året.
Inte nog med att jag var bäst i klassen utan jag hade även de bästa betygen av alla elever på hela Furulunds lågstadium.


Jag ljuger inte när jag säger att det inte finns någon som uppförde sig bättre än mig vad det gäller mina föräldrar, min syster, mina vänner och grannar i hela mitt kvarter.
Jag gick ärenden och jag hjälpte till och med äldre personer över gatan.
Det fanns inget som jag inte skulle ha gjort för mänskligheten.


Hur har du mage att ge mig en jäkla JoJo, en dum visselpipa och ett par sockor.
Vad sjutton tänkte du på, din fete djäkel?
Trodde du att du skulle komma undan genom att ge mig sådan här skit.


Och som om du inte gjort mig illa nog, så gav du den lille grisen på andra sidan gatan, Tommy Nilsson, så många leksaker att han inte ens kan komma in genom dörren.


Så kom inte och tryck ned ditt feta arsle i min skorsten nästa år.
Då lappar jag till dig.
Jag kommer att kasta sten på dina dumma renar och skrämma iväg dem så att du får gå tillbaka till Nordpolen, precis som jag måste göra nu eftersom jag inte fick någon cykel.

Dra åt pepparn Tomten.
Nästa år ska du få reda på hur illa jag kan bete mig, din fete djäkel.


Med vänlig hälsning,
Lille Alexander


 Kom inte tomten i år???


 GOD JUL!!!


 Sockorna fyllda...

...paketen klara!!!
Nu skall man försöka sova med!
Hoppas tomten kommer inatt då!!!
 Dagens nyheter

Nyheter från intetnyTT.se - december 2008

Kidnappade turister i Egypten fria
De 19 turister som blev kidnappade i Egypten har nu fritagits. Under tio dagar fördes de runt i det laglösa ökenområde mellan Sudan och Egypten. En av de kidnappade kommenterar händelsen så här: "Detta var sista gången jag reste med ospecificerat boende".


Försäkringskassan begränsar telefontid
193 sekunder. Längre än så får Försäkringskassans personal inte prata med dig. "Det känns fruktansvärt", säger en av många frustrerade anställda på myndigheten. Detta frustrerar såklart även kunder och i en intervju med Kristina Lugn förklarar poeten hur hon ett flertal gånger ringt Försäkringskassan utan att ens hinna presentera sig.


Zimbabwe får 20 miljoner av Sida
Biståndsorganet Sida ger 20 miljoner i bidrag till Zimbabwe, som lider av akut matbrist. Vad pengarna exakt går till är ännu oklart, men en källa inom Sida bekräftar planerna om ett fyra mil långt julbord, som därmed skulle hamna i Guinness rekordbok.


Mariah Carey tillbaka på bioduken
Mariah Carey tycks ha glömt bort fiaskot när hon gjorde skådespelardebut med filmen "Glitter" för sju år sedan. Nu gör hon en av huvudrollerna i den kommande Hollywoodfilmen "Tennessee", rapporterar Reuters. Den amerikanska premiären för "Tennessee" beräknas ske i december och den första biobesökaren väntas någon gång i juli.


Effektiva preventivmetoder
Avbrutet samlag är den tredje vanligaste preventivmetoden, enligt undersökningen som gjorts av ett läkemedelsföretag. På förstaplatsen som vanligaste preventivmetoden ligger det populära datorspelet World of Warcraft. Andra effektiva metoder för att undvika graviditeter uppges vara; tandställning, intresse för frimärken eller helskägg på kvinnor.


Danskt huliganregister i bruk
De danska fotbollsklubbarna har fått ännu ett vapen i kampen mot huliganer. Polisen ska i samarbete med klubbarna kunna dokumentera att en person är huligan innan han hamnar i registret. Kriterierna grov berusning, sluddrigt tal och oprovocerade slagsmål skall vara några av kriterierna för att hamna på huliganlistan, och därmed väntas listan fyllas med Danmarks samtliga medborgare.


Körde i 200 - och såg på film

Trafikpolisen har stoppat en man som körde 200 kilometer i timmen - samtidigt som han tittade på film. 21-åringen hade ställt upp sin mobila filmdisplay på instrumentbrädan medan han körde på motorvägen. Mannen försvarade sig med att detta var enda sättet att göra Arn-filmen spännande.Kina avrättar flest
Minst 24 personer avrättades varje vecka under förra året, uppger Amnesty international. Kina tillbakavisar påståendena och hävdar att de är överdrivna. På samma presskonferens meddelades även några förändringar i årets olympiska spel. Vid årets bågskytte kommer de traditionella måltavlorna bytas ut mot oliktänkande och den helt nya grenen "Kast med liten tibetan" har premiär.Bergsklättrare rymde från anstalt
Kirsebergsanstalten i Malmö får hård kritik efter en rymning från häktet i januari. I regionens incidentutredning framgår att mannen tränat bergsklättring i fem år. -"Ja, så här i efterhand känns det lite dumt att ha byggt en klättervägg på yttermuren" säger fängelsechefen på Kirseberg.Norskt helikopterstrul i Afghanistan
De nya norska militärhelikoptrar som ska flyga sårade norska soldater i Afghanistan tål varken värme, mörker eller sand. Detta upptäcktes när en av helikoptrarna kraschade på en kyrkogård igår. Ingen av piloterna eller passagerarna skadades men räddningsarbetet pågår fortfarande och hittills har man hittat 154 oidentifierade döda kroppar.Fp vill ge pensionärer sänkt skatt
Folkpartiledaren Jan Björklund vill sänka skatten för alla pensionärer med 200 kronor i månaden. Det skulle kosta statskassan fyra miljarder kronor, ett utrymme som finns, enligt Björklund. Sveriges pensionärsförbund är positiva till förslaget, men stället sig kritiska till kravet att skriva på ett avtal om en maximal levnadsålder till 65 år. -"Ja, annars skulle det aldrig gå ihop, skrattar Björklund."Ingen bojkott av OS-invigningen i Peking
Fyra av tio svenskar vill att Sverige bojkottar OS-invigningen i Kina, visar en undersökning som Novus Opinion har gjort på uppdrag av TV4-nyheterna. Hälften vill inte ha någon bojkott. En liknande undersökning har också gjorts i Kina, där resultatet blev att 10 av 10 kineser skiter fullständigt i om Sverige bojkottar os-invigningen.


Undrar om man borde göra ett reportage med dessa nyhter på youtube=)
Hade det blivit succé eller succé????


 Juldikt

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på......kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en......promenad i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget......emot att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta,
"Det vore fint med en liten..."...bulle till kaffet som nu är serverat,
till Kalle och vänner som har musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för......resten, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
"Här finns till alla" hörs hans dova stämma,
på landet bränner vi nämligen......inte upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten börjar morfar att mot farstun lunka
och säger "Jag måste faktiskt gå ut och..."...köpa en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och......nynnar på julevisor med mera.
Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.
Skall hon berätta på julaftonskvällen,
att hon faktiskt blivit på......ett sådant strålande julehumör,
för hon på flaska har fått en odör.
Som får varje man ner på knä och på huk,
fast allt hon vill ha är ju deras......kärlek, men tänk nu ej mer på det.
För nu skall det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul,
och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!


 Uppesittarkväll=)

Jag älskar  älskade att slå in paket!
Nu har jag slått in över 70 paket!
Då är det definitivt INTE skoj!!!

Nu skall jag slå in dom sista paketen till vuxna så dom kan man ju slå in fint...
Jag har ju lovat visa kort och det skall jag, så fort jag fört över korten till datan=)

Ikväll är det uppesittarkväll när alla vänenr och familjer sitter uppeoch myser=)
Och här sitter jag=)
En paus i inslagandet...
I år är väl första gången jag tycker det går mycket skoj på tv...
Vet ni varför?
Jupps!!!
TV:fanskapet är sönder=)
Jag har inte någon tv =)

Däremot massa filmer jag inte sett, men jämt när man sakll välja någon anser man sig inte ha nått bra att se....
Visst är det klassiskt!!!

Så fort mina spända barn somnat skall jag ner i källaren och äntligen få slänga ner allt julpapper som står här i en IKEA bag och dräller=)
Så skall jag ta upp barnens julstrumpor och leka tomte och ge paket som dom får när dom vaknar=)

Visst ja, måste slänga lite klegg i en tallrik så barnen tror det är tomten som ätit gröten =)

Imorgon är den stora dagen här med=)

Pussas nu alla under misteln är ni goa =)
 God jäkla jul

Ni som är på min blogg för att kolla vad jag säger och gör i syfte åt andra och sedan sitta och prata bakom min rygg, er betackar jag mig!

Denna bloggen är för MIG, mina vänner, min familj och dom som VILL läsa bloggen.
INTE för att ni skall skratta åt mig, prata skit om mig eller sitta och tala om hur elak jag är!

Ni som är mina vänner kan stanna kvar, ni andra fega kräk som inte ens vågar visa att ni är här, behöver inte längre läsa bloggen!
Ni är åtminstone 3 personer!

Jag har aldrig bett om medhåll från ert håll, eller att få bli dömd av er.
Ni får säkert all fakta om hur "elak" jag är ändå =)

Jag vill ha en lugn och fin jul, så fin den kan bli åtminstone...
Jag vill vakna upp med en puss på näsan och gos och öppna paket en hel lycklig familj med skratt mellan allt dunfjäder som far.
Jag vill äta tomtegröt en hel familj...
Jag vill ha en uppesittarkväll med någon vid min sida.
Jag vill inte sitta själv dagen innan julafton, eller på kvällen på julafton när alla andra sitter och spelar spel.
När mina tårar faller som dom senaste 3 åren....
När jag lägge rmig varenda jävla julafton och gråter mig till sömns!

Men ni kanske kan prata om det nästa gång ni ses?
Om hur jag söker empati och grejs?
Jag menar om ni har slut på samtalsämnen.....
Till nyår kanske ni kan diskutera hmmm? Hur elak och falsk jag är? Överbeskyddande mot mina barn, att jag är en dålig mamma eller jag vet inte.
Ni är ju flera som kan komma på saker om mig säkerligen!

Jag betackar mig er på min blogg!!!
Men en sak skall ni veta!
Det gör JÄVLIGT ont att ni inte känner mig men ändå dömmer mig.

Till alla andra önskar jag en Riktigt god jul!!!
Nu anser jag detta vara färdigdiskuterat och vill slippa att detta blir en jävla pajkastning på bloggar hit och dit!

 George hade inte era adresser men bad mig hälsa....

George hade inte era adresser men bad mig hälsa....
Nu har jag gjort det!
Dax att åka och köpa sista julklappen!
Höres i kväll =) OMG

Inga istappar på mitt tak tack!!!


 Julkalender 23 dec

Två små tomtar dator hittar
Och i denna de nu tittar
Nisse flexskiva vill vara
Då dator fil på honom spara
Nisse inget skrivskydd har
Så nisse slutar sina dar


 En text som säger allt som jag känner!

Denna texten hörde jag idag och den slog så jävla hårt!
Den är mitt nya mantra....
Här är mina tankar och känslor i EN låt!!!

"Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger"


Letade upp den på youtobe och tårarna riktigt bränner i ögonen!
Lyssna och njut så skall jag slå in paket, sen lägga upp lite kort, och senare svara på alla era sköna kommentarer!
Kram till er alla

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
nä jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.

Du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill (vad är det du vill)
Du får be en bön att tiden,
du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro


Du får inte röra vid mitt hjärta,
som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre,
än att du gör allting mot mig snart

 Julklappstips till killar!!!

Har ju funderat och funderat i flera dagar vad man skall ge pappa i julklapp!!!
Nu har jag löst det!

Kolla här:
TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:


 God morgon!!!

Idag kommer pappa förbi om några minuter för att kika på min trasiga tv....
Känns ju skönt att han kommer hem i julkaoset när det ser ut som någon släppt en handgranat här...
Piiiinsamt!!!

Dagens tips!
Skall ni gå på toa så håll i er! Ni vet aldrig när toa monstret tar er!!!


 God natt

Nu skall jag sova och önskar er alla en trevlig natts sömn!
Jag har laddat dvdn med film nu!
Sov gott så hörs vi!!!Rulla ner så får du se snorren på tomten!

Jäklar - Det här blir kul...

*  

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*  

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Men herre gud...

I din ålder...

De finns ju ingen tomte!


 Trodde inte jag skulle säga det.... MEN

Jag såg dessa korten och GUUUU va jag längtar efter solen och sommaren!!!
 Snart kommer han!!!


 =(

Gubbjäveln på axeln hoppade inte av!
Istället petade han mig i ögat så jag gråter med=)

Skiter i att slå in paket, har tappat lusten, bättre kolla film denna natten med...
Skall lägga skoj saker istället och sen gå för nu är man megadepp.
Imorgon är en nu dag, då jävlar!!!


 Blahaaa

Går här och städar och kokar julgröt och slår in paket och fick sådan där fet gubbe som satte sig på axeln och drog ner mitt humör...
Va jag är ensam  =(
Nu sitter alla familjer och har mys...
Jaja, dax att slå på dunka dunka musik så man kan tänka på annat....
Wish me luck=)

 Tudiloooo alla =P

Hej alla glada=)
Idag har jag fyndat mera...
Finns en outletbutik som har öppet nu som säljer ut kosta boda, orrefors sagoform samt kläder mm till 80 % av priset ute =)
Köpte lite julklappar i form av kläder mm till pappa och sen lite gott och blandat till mamma och andra människor=)

Tänkte ta och städa ihop här hemma lite nu och sen slå in lite julklappar!
Hoppas ni alla får en underbar kväll så här på sista advent!!!

Kram till er all!!!


 Två smarta tips!!!

Vad betyder det när det ligger en man i din säng och flämtar efter luft och säger ditt namn?

Du trycker inte ned  kudden tillräckligt länge.


Hur undviker du att din man läser dina mail?

Du ändrar 'Inkorg' till 'Bruksansvisning'

Glöm inte scrolla ner finns mkt nytt och roligt idag=)
Nu skall jag åka ut!
Ha en alldeles underbar dag!


 Varför jag är singel!!!

Varför jag är singel...
Lite smakprov ur livet...
Dom står ju inte ut med mig=)


Jag hade lärt min pojkvän att göra sin del av hushållsarbetet och nu stod  han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag använda?"
"Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"
"Manchester United" svarade han.
Och så säger de att blondiner är dumma...

En gång låg vi i sängen. Killen sa:
'Jag ska göra dig till värdens lyckligaste kvinna!'
Jag svarade: 'Jag kommer att sakna dig...'

'Det är allt för varmt för att ha kläder på i dag' sa en kille en gång när han kom ut ur badrummet. 'Älskling, vad tror du grannarna skulle tänka om jag klippte gräset naken?'
'Att jag tog dig för pengarnas skull', svarade jag...


Käre Gud,
Jag ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!
AMEN


 Äntligen kom han loss!!


 Julkalender 21 dec

Tre små tomtar kring sig tittar
Då en smällkaramell de hittar
Ner på denna nisse hoppar
Men för detta den ej stoppar
På golv, i tak, på gardin med frans
Finns nu nisses hjärnsubstans


 God morgon=)

Strålande sol idag ju!
Underbart!

Skall snart åka ut och kolla lite presenter.
Pappa sa dom hade ett jättebra ställe ute vid nya IKEA som säljer ut Kosta Boda och Orrefors och massa saker...
Dom hade köpte en vinöppnare osm ute kostar 400 för 79 kronor tex.

Sen sakll vi till mamma för lite mat!
Njut av dagen allesammans!!!


 Nyss hemkommen!

Hejsan alla!!!
Nyss hemkommen från en MYCKET trevlig kväll =)
Har skrattat mer än på länge faktiskt!
Underbar kväll!!!

Nu dax att nana!!!
Sov gott allesammans=)
Det tänker jag göra =) 7 spel som jag saknar i julhandeln!!!

Jag vill inte ha samma tråkiga spel varje år!!
Här är spel jag kan tänka mig!!!

Trött på att spela trollkarl i Tomas Di Leva-land? Har du svårt att identifiera dig med slemhögar i rymden eller underjordiska monster? Här är sju spelidéer i välbekanta svenska miljöer. Kanske får vi se dem i nästa års julhandel...?


Need for Raggare

Miljö: En byhåla i Dalarna
Kategori: Raggarbilssimulator
Du får välja om du vill vara Kenneth eller Conny. Sen ska du bygga om en Volvo 240 till ett klassiskt raggaråk för att ge järnet runt byhålans korvmoj. Flest varv på en timme vinner. Tjej i baksätet ger extraliv. Plyschtärningar och doftgranar är power-ups.


Flightsim Charter

Miljö: Charterplan på väg till Mallorca
Kategori: Turistsimulator
Att vara pilot är en baggis. Här är du istället charterturist på väg till Magaluf. Under resan ska du göra tre toalettbesök samt förtära två måltider med trasiga plastbestick. Ditt benutrymme är 28 centimeter. Väljer du högsta svårighetsgraden får du luftgropar över Hamburg samt fulla skåningar som stolsgrannar.


Unreal Bingolotto

Miljö: Bingolottostudion
Kategori: Action/rollspel
Du heter Ragnar Larsson och har kommit till studion för att spela på Superchanshjulet. Men plötsligt dyker Loket upp i hundratals klonade kopior. Alla är beväpnade och vill stoppa föryngringen av Bingolotto. Du och Lasse Kronér måste få ihop fem Loket i en rad för att vinna tillbaka initiativet.


Systembolaget Shock 2000

Miljö: Systembolagsbutik
Kategori: Rollspel
Inledningsvis väljer du karaktär. Tonåringen är finnig och expert på vuxenförklädnader. Fyllgubben skräms bra men kan bli stoppad av vakten. Finsmakaren har näsa för viner men är klen i strider. Målet är att först lämna butiken med alla drycker för millenniefesten.


Age of Göran Persson

Kategori: Realtidsstrategi
Miljö: Maktens korridorer
Du startar som en liten kommunpamp i Katrineholm. När du byggt ett bibliotek och ett Folkets hus avancerar du till riksdagen. (Förutsatt att du har samlat tillräckligt med mat). I riksdagen ska du besegra övriga organisationer i nedskärningar. Välj att dra ned på försvar, kultur, forskning eller utbildning.


Quake Shopping

Kategori: Action
Miljö: Varuhus, gärna porslinsavdelning
Du spelar en vanlig kund som tröttnar på den hysteriska trängseln. Du tar fram en jättebössa och sen är det bara att rensa. Problemet är att alla andra shoppare kommit på samma idé. Tomten är boss på sista banan.


Ultima Robinson

Kategori: Rollspel
Miljö: Öde ö
Först väljer du egenskaper bland följande karaktärsdrag: kvinnlighet, manlighet, svekfullhet och slöhet. (OBS! Du kan välja hög kvinnlighet även om du spelar man och tvärtom). Sedan gäller det att överleva. Bland grenarna finns spindelslakt, skitsnack och matsmuggling. Överallt står kameramän som spärrar din framfart.


 Hur svarar man på denna?

Lätt att svara på den du!


 Julhandel för män

Det finns vissa affärer man faktiskt kan besöka i juletider, även som man, utan att behöva skämmas eller konfronteras med köpgalna fruntimmer.


Godkänt:

Din lokala Porsche-handlare
Leksaksaffärer (såvida man handlar till sig själv)
Systembolaget
Radioaffärer
Baby Doll
Statoil
Byggvaruhuset
Biltema
Jannes jakt & vapen


Icke godkänt:

Klädaffärer
Små pitoreska presentaffärer (där man finner saker som söta katter i lera för 400 kr.)

Japp så vet ni!!!!
Lycka till!!!


 Julkalender 20 dec

Fyra tomtar runt varandra springer
Då helt plötsligt telefonen ringer
Äldsta dottern i denna svara
Tomte undrar vad detta kan vara
Nisse upp på klykan stretar
Luren läggs på som honom kletar


 Morgon!

Somnade 4....
Emelie vaknade 5!!!!

Fattar inte varför!
Men men, nu har vi stt piggly wink 2 gånger, ätit risgrynsgröt och lekt med tåget.

Jag håller på att gäspa käken ur led.
Jävla pissväder är det med, precis som mitt humör=P

Jag som tänkte kollat på backaplan på väg till pappa men det är ju lagom skoj i ösregn...

Hoppas ni andra får en lugn och fin lördag utan stress HAHAHA!!!


 Dax att nana

Kan inte sova pga flera olika anledningar=(
Har för mycket i huvudet bara och så fort man lägger sig så tar tankarna över...

Nu har jag slått in massa paket till barnen och 4 till släkten...
Orkar inte mer då jag är yr som en kamel...
Inte nog med att man har yrsel pga vätskebrist och vitaminbrist och all annan brist man kan ha sen magsjukan så åker man på den trevliga roliga röda veckan med passande i jul =p
Så nu har man inget järn heller i kroppen=P

Skall lägga mig och kolla på en film...
"The love Guru" som jag hört är katastrofalt dålig.

Imorgon skall jag försöka orka köpa lite mera julklappar till dom som inte är klara, och sen har pappas fru kalas...
Känner mig verkligen jättepigg för sånt....
Har iaf köpt en galet ful trädgårdsdekoration då hon är värre än amerikanarna på att gilla att julpynta...
Har blivit någon slags tradition att köpa nått som blinkar låter och är alltmänt juligt fult=p
Funderade först på ett 3 meter långt tåg i blinkande olika färger men det skulle definitivt resultera i skilsmässa vilket vore synd för syrran...
Men hon älskar dom och det är ju huvudsaken...
den "lilla" julrenen=P


 Paketinslagning=)

Skulle kolla på Göta kanal 2...
Skulle chips för att få äta salt och på så sätt få upp saltbalansen i kroppen....
Slog mig ner i soffan...
Insåg att tvn verkligen är totalt död och bara tjuter....
Blir att slå in julklappar sen...
Erkänn ni är nyfikna på att få se dom  =P

Om ni tjatar tillräkligt så lovar jag visa kort=p

c ya... haha

 JAG HAR VUNNIT!!!

Mina kunskaper om hästar:

4 ben!!!
hmmm...
SVANS!!!!!
Dom har en sadel!!!!
Eller vänta....

det HÄR tycker jag om hästar... FORTFARANDE!!!

Så kom jag in på Ammis sida...
Här är hennes tävling....
Kolla mitt eliminenta svar...
Och jag citerar:

eh? tja en hästbebis=P

av blondiie den 18 december 2008 kl 16:52

Så såg jag senare att hon skrivit: Om ni undrar så går det att gissa fram tills imorgon. Kommer hem efter jobbet vid 15,15 och hinner jag då direkt så går jag in och kollar läget. Har ingen gissat rätt så får jag väl njuta av vinsten själv......;0).

Då jävlar i min lilla låda började blondiies tävlingsinstinkt!!!!
Jag trodde inte den var riktig tävling utan mer fråga bara=)
OCH mina vänner... JAG har varit på trav en gång =D *nickar stolt*
Här kan ni läsa om mitt travbesök OCH min stora vinst.... *nickar mindre stolt*
Så då knäckte jag och jag vann!!!

Sååå har ni frågor gällande travet ( eller heter det bara trav?) så hojta gärna *host*


 Sååå sant

Äntligen en som fattat det hela rätt!!
"vad tycker du om den stundande finanskrisen"


 Hmmm

Fick denna...
Vad menas med det???
Sånna är vi inte alls....
ELLER??

Schemat nedan illustrerar processen i hjärnan hos en man respektive en kvinna som reaktion pà en enkel fras fràn sin partner; Vi gàr ut och tar ett glas !


 Hejsan alla!

Finns inte så mkt att berätta=)
Pappa är hemma från sjukhuset iaf, min temp har stigit till 35.8 grader och jag är sååå trött på gnälliga barn =)

Emelie har lite prickar på ryggen, undrar om det är vattenkoppor måntro=)
stay tuned=)


 God? morgon?

Varken god eller morgon stämmer..
Igår var jag med sonen på julspel. Hans pappa skulle följa med men han blev magsjuk så jag fick gå...
Kändes som en maraton att ta sig till hans skola.
Kom dit och var sååå tacksam att få sitta ner och vila under 40 minuter.
Dom var sååå duktiga.
Hemvägen var en ändå stor pina, trodde jag skulel svimma hela tiden ch svetten rann.

Kommer hem, tar tempen och tror mig ha 40 grader när temepen visar på 35.5...
Jag brukar ha låg men det var lite väl lågt.
Tvingas ändå att sätta mig vid datan och färdigställa ett arbete om LSO, eftersom jag var sjuk i veckan.
Får ett samtal då av pappas fru som meddelar att pappa ligger på hjärtintensiven.
Känns jättejobbigt!

Min pappa är ju min pappa lixxom som är den där stora trygga som aldrig är sjuk.
Min pappa är polis och stor och tuff.
Han som man kryper upp i knät på...
Han hör inte hemma i en sjukhussäng.
Han känns så gammal helt plötsligt min pappa fast han bara är 55 år.

Blir skoj jul.

Imorse skulle jag följa Alex till skolan, höll på att dö då med.

Har ingen ork och har konstant yrsel.

Kom hem tog tempen och ligger på 33.5 grader i temp, men jag fryser inte.

Kan man ens ligga så lågt utan att vara död?
Nu har den stigit till 35,4 iaf men jag känner mig jättehängig!

Måste dock åka till skolan och lämna en studieförsäkran annars får jag inga pengar.

Nu måste jag lägga mig en stund först!
 
Ha en fin dag alla!Imorse fick


 Julkalender 19 dec

Sex små tomtar sig i granen svingar
Mellan ljus och änglavingar
Nisse sig för när våga
Snart han står i ljusan låga
Doftar snart likt vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek

OBS!!!!
Varning för stark och naturtrogen bild!!!

 Jordbävningen i Skåne

I USA just nu så skördar orkaner massor med människoliv och lämnar tusentals utan hem...

I Mellanöstern så råkade dom ut för sk "mud slides", när marken plötsligt börjar glida och drar med sig allt i dess väg.

Sydamerika har haft otaliga översvämningar detta år och 100 tals människor har fått sätta livet till..

Men vi ska inte tro att vi sitter säkra från dessa fruktansvärda naturkrafter bara för att vi bor häruppe i Norden.

Den här bilden är tagen i Skåne i tisdags och visar att vi inte ska ta saker och ting för självklara i livet, utan katastrofer skapade av Moder Jord kan komma när som helst och var som helst... JORDBÄVNING I SKÅNE - DIN HJÄLP BEHÖVS!
NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT JORDBÄVNING I SKÅNE!

Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med
epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med
magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne. Tusentals skåningar väcktes ur
sin nattsömn de så väl behöver. Många var hungriga efter att inte ha ätit
på hela natten.

Din hjälp behövs omedelbart.
Skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många
skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med
sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa
skåningar i särskilt utsatta områden.

Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge
tre skåningar en trygg tillvaro under julen som de så väl behöver. Se
exempel nedan.
1500 kronor ger tre skåningar:
snaps till julbordet
extra grädde i ris á la Maltan
extra fet ful-fiskad ål
specialimporterade äpplen till äpplekagan
filtar till soffan, för eftermiddagsluren
Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!

DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!

Skånsk jordbävningshjälps konto 90 1950-5

 Nytt pris

Har fått nytt pris av Cat och Vashten samt fröken sparsmart=)


Känns så himla skönt med dessa priser, att ni gillar bloggen!!!!
Tack igen!!!

 Sjuk nått så in i helvete och betyg!!!

Jag har nog ALDRIG varit så sjuk som jag varit!
Natten till igår vaknade jag och mådde skitilla, sen spydde jag mer än jag någonsin gjort och det fullkomligt sprutade ur alla hål =P
Lyckades förlora så mkt vätska att jag svimmade av 3 gånger...
Innan sista gången tänkte jag tanken att jag måste ringa 112 för jag behöver hjälp och det kommer sluta illa...
Hann aldrig slå numret så nu har jag ett fint litet jack i tinningen=)
Bra jobbat...

Igår kom jag inte ens upp ur sängen för jag mådde så fruktansvärt dåligt.
Har ALDRIG vart så sjuk seriöst!

Alex var en liten ängel och värmde pannkakor åt sig och Emelie.
Mamma ställde nyponsoppa, blåbärsoppa och fil samt yoghurt utanför dörren och den bar jag in å kröp till sängen igen.

Alex gjorde även kvällsmat till sig och syrran bestående av leverpastej macka och yoghurt.
Kände mig totalt värdelös som inte ens kunde ta mig upp ur sängen och ge mina små barn mat!

Idag kan jag stå på benen.
Har lite feber kvar.

Alex är så rädd att jag inte skall kunna komma på hans uppträdande ikväll....
Skall smälla i mig alvedon så jag hoppas jag orkar.
Fy nu snurrar det igen.
Skall lägga ut två snabba inlägg, sen lägga mig i sängen så svarar jag snart på era inlägg!!!
Just ja, för er som undrar, jag fick näst bäst betyg på provet i fredags!!!!
Jag är mäkta stolt!
Nu får jag VG i denna kursen med, fan va det stör mig man inte kan få MVG i dessa studier haha!!!
Fick även mail nu från min företagsekonomilärare. Får VG i den kursen med.
DVS högsta betyg på ALLA kurser denna termin,
Jag är fan stolt!

_________________
Uppdatering:
Jag MÅSTE gå ikväll *suck*
Alex pappa är magsjuk
_________________

Må gott!!

 Julkalender 17 och 18 Dec

Åtta nissar på väggen klättra
För att färgen på darttavlan bättra
Husbonds grabb med sömnen trasslar
Undrar vad det är som prasslar
Pilen som pojken skickar med snärt
Sätter sig i tomtens stjärt


Sju små nissar sig mot golvet kasta
Och de nu mot julgran hasta
Julgransfoten fylld med vatten
Ser de ej i mörka natten
Nisse vill här bada sig
Drunkna bort från livets stig


 Mitt förslag till nästa års VM-trupp!!!

Först två (2) judar som forwards eftersom det är förbjudet att förfölja dem.
Anfallet förstärks även med en (1) neger, en (1) kines, och en (1) indian, för att bli mer färgstarka.
Som backar värvas två (2) bögar, så att det blir mera tryck bakifrån.
Sist men inte minst, en 40-årig nunna som målvakt, hon har ju hon har ju inte släppt in något på 40 år

Vem kan ärligt talat säga emot?
Vote Blondiie for president...

Så här får man dom att städa hemma!!!Man har bara stora utgifter för tandläkare för en person, då hockeyspelarna har fri tandvård, men däremot sparar man inte på tandkräm,,,Dom lär sig visa känslor:


Dom är så hjälpsamma med!!!sist men inte minst såååå söta killar!!!


 Oooops se upp i badhuset!!!


 Julkalender 16 dec

Nio små tomtar har festat på sill
Och nu de törsten släcka vill
De rusar mot glöggen i samlad tropp
Tar för sig av drycken med varsin kopp
Ner faller nisse i glögghett hav
Likt skållad mandel hans skinn faller av


 Women are clever bitches.

En väldigt vacker kvinna och en man var involverade i en bilolycka, och en mycket svår sådan.
Bådas bilar blev helt förstörda, men otroligt nog klarade de sig utan skador.

När de kravlat sig ur bilarna så säger kvinnan: 'Så du är en man, det var intressant. Jag är en kvinna.

WOW! Titta på våra bilar! Det finns ingenting kvar - och vi är oskadda.
Detta måste vara ett tecken från Gud att vi skall fortsätta träffas och bli vänner och leva tillsammans lyckliga i alla våra dagar.'


Smickrad svarar mannen:
'O ja, jag håller med dig. Detta MÅSTE vara ett tecken från Gud!'
Kvinnan fortsatte: 'Och titta på det här, här är ett annat mirakel Min bil blev helt förstörd men min
flaska med vin gick inte sönder. Gud måste vilja att vi skall dricka detta vin och fira vår goda tur.'


Sedan räckte hon över flaskan till mannen.
Mannen nickar och håller med, öppnar flaskan och dricker upp hälften och räcker sedan flaskan tillbaka till kvinnan.
Kvinnan tar flaskan, sätter på korken och lämnar tillbaka den till mannen.
Mannen frågar, 'Ska du inte dricka något?
Kvinnan svarar, 'Nej tack. Jag tror jag skall vänta på polisen...'


Women are clever bitches.
Don't mess with them!!!


 God morgon!

Kvinnan kliver in på detektivbyrån.
- Min man bedrar mig, säger hon. Jag vill att ni följer dem dag och natt och sedan lämnar en fullständig rapport på vad hon ser hos honom!


 Sjuka jävlar

Ni vet mitt gnäll inlägg ang barnen inte fick fira lucia...
Höll på att gå i taket när jag läste nyheterna idag...
Då har man skickat barn att lussa på skogomeanslaten här i gbg...
Jag har jobbat på skolan ett stenkast därifrån.
Rymde någon fick alla barn tas in direkt och låsa alla klassrum...
Anledningen är att där bara sitter pedofiler och våldtäktsmän....
Några mördare med.

Jag blir helt jävla tokrasande när jag läser att man valt att skicka in ett lucia tåg med BARN!!!!
Läs om det här
Efteråt har dom ingtagna sagt:
- När de gått så började de säga saker som "vad söta och fina de var", "en sån skulle man ha" och "vad välutvecklade de var", jag blev så upprörd att jag var tvungen att gå därifrån, säger en källa.
Artikeln avslutas med:

Ser inga problem

Kriminalvårdens informationschef Anne Marie Dahlgren ser inga problem med uppträdandet.

Är det verkligen lämpligt att barn uppträder för personer dömda just för övergrepp mot barn?

- Det kan man fundera över men även de intagna måste få uppleva något utöver vardagen, säger Dahlgren.

De senaste dagarna har man läst i Göteborgsposten om att en sida lägger ut ALLA dömda sexförbrytare på nätet...
Då är alla pedofilerna ledsna för det...
Även deras anhöriga.
Jag förstår att dom skäms. Iof skall man aldrig skämmas över en annan människa, men jag förstår dom ändå.
Däremot förstår jag inte en av peddonas mamma som säger att det är fel å att det är synd om dom för dom suttit av sitt straff och dom har svårt att träffa nya eller accepteras i samhället!

Den som våldför sig på ett barn HAR ingen rätt i samhället, what so ever!!!
Dom är äckliga jävla as som borde ruttna bort i en jordkällare, medans råttorna gnager kuken av dom!
Man skyddar pedofilerna att dom inte kan leva normalt, men hur jävla normalt får dessa barn leva...
Sen när man läser där inne så ser man att man har en "granne" några kvarter bort som är dömd, och så läser man hans dom och hela rättegången som är offentlig och då blir man fan mörkrädd!
Jag tycker det är helt rätt dom hängs ut!

Dom har gjort fel å får fan sota för det! En har våldtagit sina barn och tvingat barnen ha sex och tidelag osv...
För er som vill kolla så ta en titt på: Dömda sexualförbrytare

Ha en fin kväll och följ gärna bloggen via bloggping!


 Julklappar

Idag kom Emelies pappa med julklappar!
Eftersom att han bor i Gävle så träffas vi inte innan jul och sen dröjer det säkert ytterligare ett tag.
Barnen fick jättefina julklappar både av honom och sen hans släkt!
Min mobil är på lagning (ligger dom en utbytestelefon i affären from idag, helt ny) så jag kunde inte ta kort men han tog kort jag får sen....
Jag fick med jättefina julklappar av barnen som gjorde mig sååå glad.
Ett underbart halsband, skitsnygga örhängen att ha på nyår och en skitfin medalj som gav mig tårar i ögonen, världens bästa mamma medalj...
Lägger upp kort inom kort....
Haha det lät ju fyndigt...
Fick även skitläckra inslagspapper, photopearls, bodyscrub, badbomber, spakit och toblerone och en ansiktskräm!
Barnen fick jättefina kläder och leksaker och annat smått och gott!
Dom var så nöjda.

Dom har inte ätit på hela dagen.
Så jag fråade vad dom ville ha....
Misstag nummer ett...
Dom svarade pannkakor....

Tänkte att iom jag ändå gör kan jag ju trippla satsen så det räcker ett tag...
Misstag nummer två...
Det blev typ 100 stycken...
Misstag nummer tre var att jag trodde dom skulle äta det.
Dom åt tre...
Sammanlagt.
Jag åt desto fler å fy satan va jag mår illa nu!!!!


Nu skall vi se pippi igen som emelie fick på film. Vi har bara sett den 3 gånger än....
På några timmar....

 På min önskelista!!!

Här kommer en favorit i repres, har visat den innan men nu visar jag den igen!
Tomten här är min önskelista, det enda jag önskar mig!!!Glöm inte:
Bloggkoll

 Julkalender 15 dec

Tomtar tio i väldig iver
Springer runt, ty hungern river
Nisse snubblar på sitt skägg
Faller rätt på knivens egg
Lilla nisse, stackars saten
Rinner ut i sillsalaten


 Tjenis alla glada

Hej alla glada!
Vilken helg!!!

Ni läste ju om att Emelie blev dålig nattne till fredag...
Gick till skolan och tentade ändå.
Kommer definitivt klara G iaf, men man har bara 12 poäng på VG å jag tror inte jag gjorde sååå bra ifrån mig tyvärr...
Fick ju inte sova alls på natten =(

Emelie har spytt VARJE gång hon fått något i munnen ända sen i fredags...
Hon är pigg mellan men så fort det är mat så spyr hon som en gris.
Igår kom febern.

Då var vi på borås djurpark.

Natten till idag vaknade Alex och spydde ner sängen.
Jag lovar, jobbigare natt vet jag inte när det var!
Alex spydde 5 gånger i perioder. Mellan dom omgångarna spydde Emelie.
Mellan dom gångerna vaknade barnen och var ledsna.
Jag trodde seriöst jag skulle dö!

Dagen idag var LÅÅÅÅÅNG!!!
Har dock fått en hel del gjort.
Bla rensat ut min byrå å sorterat alla emeliers kläder, städat BAKOM ugnen och nästan hela köket.
Känns skönt.

Trisst som fan att missa skolan imorgon dock, har ju bara tre lektioner kvar =(
Fan då.
Och vi som har tredagars kurs i Utrymning.

Jaja, vad skall man göra, har man barn så har man.

Nu skall jag kolla alla bloggar och svara på alla era svar!

Ha en fin kväll!!
Kramis


 julkalender 14 dec

Elva tomtar vill husmor hjälpa
Med att tallrikar i diskvattnet stjälpa
Kemi som hobby husmor har
Av misstag de flaskan med kungsvatten tar
Nisse dyker i preparerat vatten
Nu han fräser liksom katten


 Lucia

Idag är det Lucia.
Jag gillar lucia.
Jag tycker det är vackert och en fin tradition vi har här i norden sen många 100 år tillbaka!

Vad som stör mig nått vansinnigt mycket är att man knappt firar det!
Man firar internationella veckan, man pratar om fastan och det iranska nyåret, men HUR mycket pratar man om traditionen Lucia..
Barnen vet inte ens varför vi firar det.
Jag vill så otroligt gärna gå på lussefirande!
Men vad händer?
Jo, varken Alex skola eller Emelies dagis vljer att fira det!
Va fasiken är det för stil?
Jo dom kollade när 4:orna lussade, och om dom ville fick dom komma utklädda....
Men vart är klassfirandet?

När jag var liten var det mysigast på hela året...
För det första, från 1:a advent och framåt hade man med sig ett värmeljus i nån hållare som var julig och så läste fröken någon julig saga varje dag...Och varje dag tittade alla barnen spänt på sina vckra levande ljus medans man hörde saga...

Inför själva lucia tränade man miljoner sagor och små teatrar  med en liten tomtegubbe satt en gång....
På själva lucia så vaknade man innan man somnat nästan, hoppade glatt upp ur sängen så jäkla tidigt som det behövdes för att rusa till skolan!
Med var mamma och pappa och deras respektive och helst någons mormor och farfar med....
Eventuellt gamla fru Larsson som smög sig ner från sin ensamma lägenhet för att titta på grannbarnens vackra luciatåg...

På denna magiskt stora dag fick man hör och häpna: Ta med julmust OCH lusekatter OCH pepparkakor OCH någon godisbit!!!
Sen så bänkade sig dom stolta föräldrarna och in tågade vi barn spännade som fiolsträngar om vi sågs bra av alla just nu!
Vi spelade våran teater och vi sjöng våra låtar.
Ett år hade jag turen att bli klassens lucia (ingen annan ville vara.....) men då kom en annan tjej och hon fick MED vara lucia, jag var sur som ättika i flera år efter det...
Efter vårt lussetåg som självklart finns filmat på videokamera, så fikade alla mammorna och papporna tillsammans, sen såg man skolans lucia tåg som alltid var 3:orna och så lekte vi lekar till det var Bamba ( skolmatsalen för er som inte fattar göteborska....) där det var obligatorisk risgrynsgröt som var och ÄR det godaste man kan få i bamba...
Vad man åt....
På eftermiddagen julpysslade man och vi hade massa stationer hela skolan så man fick gå runt och pyssla....
Minns det som igår, det var helt jävla underbart och bästa skoldagen på hela året...
När man gick i 4:an var det stort...
Då fick man åka runt till ALLA ålderdomshem i närheten och lussa för alla gamla människor och se deras glädje...
Det var stort.
Man var nog mer stolt än att krönts till Sveriges lucia.

När jag började jobba som lärare/fritidspedagog märkte jag sakta förändringarna.
Man firade mindre och mindre.
Trots det fortsatte jag att bära glitter i håret varje lucia...
OCH i mina klasser har vi firat preciiiis som jag vill ha det.
Ett år återinförde vi pysselstationerna som jag ansvarade för.
Det var uppskattat som bara den.
När jag slutade upphörde traditionerna.


Nu i Alex klass firar man inte.
VARFÖR???
Det är inte en tradionen man firar längre..
Jasså har vi så många svenska traditioner?
Vi får inte ha avslutningar i kyrkan pga så många invandrare som inte får gå i svenska kyrkan.
Midsommar är det lov på.
Vad firar vi?
Fars dag då, när skillsmässobarnen är ledsna för att alla andras mammor och pappor lever ihop, mors dag till samma förtret.
Halloween firas som fan, med buller och bång och förberedelser, utklädningstvång etc. Missförstå mig inte jag ÄLSKAR halloween och var nog den första att rusa och köpa halloweenkläder till samtliga familjemedlemmar.
MEN!!!
Det är trafition från USA...
Jag vill fira min jävla lucia utan att få höra jag är rasist, osv.
Jag vill se mina barn sjunga för mig.
Jag vill se dom dö av nervositet och framför allt vill jag köpa julmyst i småflaskor, slita med lussekattter kvällen innan, köpa färdigdekorerade vackra asdyra pepparkakor som jag kan skälla ut expediten över deras hutlöst omänsklig priser.

Jag förseslår att vi slutar fira jul med ifall alla icke-kristna i Sverige tar illa upp, även att midsommar ställs in nästa år då vi faktiskt dansar runt en fallossymbol, dvs en kuk...
Även påsk är jag tveksam mot, har ni verkligen hört påskharens omänsliga tider att jobba på en röd dag!
Just ja, Sveriges nationaldag som numera är röd, den kan vi med sluta fira då man är rasist om man sjunger nationalsången.
Vad har vi kvar?
1a maj , demonstrationsdagen, ne den kan vi verkligen inte ha kvar!
Då kan ju hända någon demonstrerar mot något som inte JAG håller med om.
Kräftskivorna är väl med ganska typiskt nordiskt, men fyyy va elakt!!!
Det vill jag verkligen ta bort!
Man gör narr av fina låtar och ersätter texterna med dåliga texter. Man kokar djur och man dricker brännvin!
Tycker även vi skrotar iranska nyåret, det är ju hemskt att se dessa människor glada och lyckliga när dom tänder sina eldar här i göteborg och umgås och äter gott!
Ta bort den med! Det är brandfarligt....

Ne, skrota alla tradioner, vi börjar med lucia, fortsätter på jul occh avslutar med nyår, då har vi hunnit ta bort 3 i år...
Vilka tar vi väck nästa år=)

Näää nu skall jag sluta sura.
ta på mig glitter i håret, äta lussekatt (hembakta) och dricka julmust till fika. Sen skall jag ta mina barn och åka till Borås för att gå på lussevandring www.boraszoo.seTrevlig lucia på er!
Å ni som tänker skriva jag är rasist eller nått kan zip it, för det är jag då rakt inte!

 Julkalender 13 dec

Tolv små tomtar mot julbord ila
Snabbt de uppför bordsben kila
När sista tomten över kanten hasa
Han tappar greppet och nedåt rasa
Faller nedåt likt ett lod
Mattan färgas röd av tomteblod


 Julkalender 12 dec

Efter var husmor maten lagt
Tretton tomtar gå på jakt
Nisse in i frysen kryper
Farenheit i kinden nyper
Luvan blir av kylan vass
Nisse omvandlas till glass


 Årets julklapp!!

Överallt läser man ju att årets julklapp är en upplevelse- man ger helt enkelt bort upplevelser!!!
Fan va bra jag har det!
Då blev det helt enkelt pisslätt!!!

Jag har gett Emelies pappa en upplevelse som heter duga!!!
Han skall få *slår på stora trumman* TAAAAAAAAAAAAAAAA-DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Vinterkräksjukan!!!!

Det är ju en upplevelse som inte är att leka med!
Kan det bli mera spännande=)

Kollade på film inatt när jag hör hur Emellie börjar kräkas...
Spyr ner hela sin säng, alla kuddar, madrass och golv och hela faderullan....
Vet inte vart jag skall ta i henne men får in henne i duschen och duschar av allt kräks som tom letat sig in i örat....

Får henne ren och bär henne huttrande skakandes in i min säng.....
Då spyr hon ner HELA min säng med, kuddar, täcke och allt annat....
Får duscha igen och riva ut alla sängkläder och torka rent....
Får upp det och hoon spyr igen....
Mellan klockan 01.00 och 05.00 spydde hon ganska ofta...
13 handdukar gick det åt....

Hon somnade mellan varvem och spydde ås mkt att hon nästan svimmade av i varje spyattack, helt lealös och sen somnade. massa slem...

Hade årets viktigaste tenta idag, så det var bara att ringa Emelies pappa som är i götet för att lämna sina nycklar till hyresvärden nu när han flyttat 52 mil....
Tur i oturen han var här....
Körde dit henne och dom sov ända tills jag hämtade henne, då verkade hon hyfsad.
Eftersom jag inte fått i henne nått drack hon till min lättnad 200 ml välling....
Hon hade det i magen ung 15 minuter...
Sen spydde hon ner HEEEEEEEEEEEELA trapphuset, så nu är det städat med klorin, skor, jacka, och kläder i ena maskinen, lakan och liknande i andra,,, har tvätt-tid till 18 så jag vet vad jag har att göra idag...

Stackars liten!
vi som skulle bakat pepparkakor och lussekatter=(
Och pepparkakshus =(
Och borås djurpark imorgon =(
Fan va ledsen jag blir =(

Hoppas hon är frisk och det är någon sorts 12 timmars grejs för nu verkar hon piggnat till igen....

Men som sagt!
Vill ni ge bort en upplevelse i julklapp är ju alltid vinterkräksjukan något att satsa på!!!


 WOWO!!! Jag har fått nobelpriset!!!

Jag har fått ett underbart pris av Peggygirl!!!Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan!
Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma!
En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop... som efter först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning... för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag... med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!

Har även glömt att publicera dessa:
Fick jag av Jomari =)

 Fick jag av Marie =)


 Män är alltid förlorare

Om en man gråter är han en mes.
Om en man inte gråter är han okänslig.


Om en man slår en kvinna är det misshandel och han är en skit.
Om en kvinna slår en man är det självförsvar och motiverat.


Om en man arbetar för mycket, har han aldrig tid för henne.
Om en man arbetar för lite är han oduglig och fattig.


Om en man har högre lön än en kvinna är det sexism.
Om hon har högre lön än mannen är det jämlikhet mellan könen.


Om en man säger att en kvinna är vacker är det sexuella trakasserier.
Om mannen inte säger något är det manlig likgiltighet.


Om en man försöker hålla dig själv i form och vårdar sitt yttre är han fåfäng.
Om en man inte försöker det är han en ovårdad slusk.


Om en man köper blommor till en kvinna är han ute efter något.
Om en man inte köper blommor till sin kvinna är han inte omtänksam, och dessutom oromantisk.


Om en man är stolt över vad han har åstadkommit är han självcentrerad.
Om mannen inte är stolt är han oambitiös.


Om en kvinna har huvudvärk är hon trött.
Om en man har huvudvärk älskar han inte sin kvinna mer.


Om en man tycker att en kvinna ska raka sina ben och hålla sig i form är han sexistisk.
Om en man inte har dessa önskemål är han oromantisk.


Om en man fattar ett beslut utan att höra med sin kvinna blir hon kränkt.
Om en kvinna fattar ett beslut utan att höra med sin man är hon frigjord.


Om en man ber sin kvinna göra något som hon inte tycker om styr han henne.
Om en kvinna ber en man är det en tjänst.


Bara så alla killar fattar det!!!


 Julkalender 11 dec

Mikrovågor har nisse kletat
När fjorton tomtar efter ätbart letat
Högfrekvens var ganska illa
Nisse efter spänning pilla
Kilovolt i nisses händer
Ljusbåge så vackert tänderFör er som missat;

Midvinternattens köld är svår
Tjugofyra små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
Snart i eget blod han flyter


Tjugotre små nissar i smällkalla natten
Vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
Då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
Och krossar nisse med vassa klor


Tjugotvå små nissar mot bebyggelse
Vandra i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
Då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
Var han nu är ingen vet


Tjugoen små nissar i midnattstimma
Traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i från näste
Istapp faller i från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen


Tjugo små tomtar på lustigt vis
Kanar på trappan, hal av is
Nisse bevisar att Newton har rätt
När han halkar på komiskt sätt
Tyngdaccelerationen mot marken drar
Utav nisse inget finns kvar


Listig fälla husbond monterat
Detta har nitton nissar intresserat
Offer i fällan är vanligtvis möss
Men trots det blir med nisse adjöss
Nisse kapas i delar åtta
Fast han inte var en råtta


Utanför dörren står grötfat och ångar
Arton nissars intresse det fångar
Med stigande hunger fatet de nalkar
En stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt


Sjutton nissar efter ingång leta
Dess placering ingen veta
Upp på väggen stegen hänger
Nisse runt denna ett snöre slänger
Tomten runt halsen snöret vira
Hans död de sexton genast fira


Många springor stugan har
Där sexton tomtar in sig tar
Katten som bak dörren ruva
Slukar nisse med hull och luva
Resterna av tomtehand
Suger kisse bort från tand


En av de femton i köket ränner
För att mata sina vänner
Han i mikrougnen letar
Och bland innehållet petar
Kortslutning i startknapp gör
Att nisse smälter ner till smör


Mikrovågor har nisse kletat
När fjorton tomtar efter ätbart letat
Högfrekvens var ganska illa
Nisse efter spänning pilla
Kilovolt i nisses händer
Ljusbåge så vackert tänder


 Katastroflarm

Smålandsbonden ringer sin son ett par dar före julafton.

-jag vill inte förstöra helgen för dig, men jag o mor din ska skiljas, 45års olyckligt äktenskap får räcka.

-Vad säger du, pappa! ropar sonen upprörd.

-Vi står inte ut med varandra längre. Du får ringa din syster i Kiruna och berätta för henne.

Panikslagen ringer sonen upp systern:

-Aldrig att de ska skiljas! skriker hon. Jag tar hand om det här och ringer och pratar med pappa:

-Gör nu inget dumt innan vi kommer! låter hon meddela fadern.

Pappan lägger på luren, tittar på sin fru och säger:

-Nu är det ordnat. Båda barnen kommer hem i jul och tänk

-de betalar resan hit själva!


 Det kan bara finnas en Zlatan...


Året är 2006 och Figo, Ronaldo och Zlatan har alla hamnat i Real Madrid.
Av någon anledning är de ute och åker bil tillsammans med Kluivert.
Kluiverts körkapacitet är ju inte så lysande och efter några pilsner så drar

han rätt in i ett träd. Alla fyra dör. Som alla förstår så tar Kluivert
steget
direkt ner i helvetet. Figo, Ronaldo och Z tar sig dock upp till pärleporten

där de välkomnas av Sankte Per som direkt leder dem in till vår Herre.
De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron. Gud säger då:
'Figo, vad är det bästa med fotboll?'
Figo bugar sig och svarar:
'Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket,
tjäna
pengar till mitt uppehälle och få se hela världen'. Gud ansåg att det var
ett bra svar
då han sa: 'Bra Figo, kom och sitt på min vänstra sida."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Gud tittade sedan på Ronaldo och sa: 'Och du Ronaldo, vad är det bästa med
fotbollen?
Ronaldo svarar lite försynt:
'Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina
medmänniskor
att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till
ett liv i misär.
Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket'.
Gud svarade: 'Bra svarat Ronaldo, kom och sitt på min högra sida'.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Gud tittade sedan på Zlatan och sa: 'Vad tycker du då Zlatan?'
Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger:
'Du sitter på min stol'.

 Julkalender 10 dec

En av de femton i köket ränner
För att mata sina vänner
Han i mikrougnen letar
Och bland innehållet petar
Kortslutning i startknapp gör
Att nisse smälter ner till smör


 Alla har listor så jag gör en egen!!!

Överallt blir man ju utmanad av samma listor så därför TADAAAAAAAAAA!!!!
Jag gör en egen lista!!!!Kopiera nedanstående inlägg i din blogg och byt dina svar...
P.s ta med allt nedanstående!!!! inte bara utmaningen!!!
från merry crhistmas bilden ner till utmana dina bloggvänner=)
********************************************************************Blondiies Lilla Jullista för Sveriges Bloggare

Blondiie har gjort en egen liten jullista som jag oxå varit med i! Var med du oxå!
Jag hittade listan på Blondiies sida.
När du gjort utmaningen på din blogg, svara då i min gästbok så jag kan kolla dina svar samt gå till Blondiies jullista och tala om att du gjort den så vi ser hur många man kan sprida en lista till genom ETT inlägg! Skriv i inlägget du gjort den samt din adress eller nått annat skoj =D Tror ni 100 personer gör den? Det återstår att se!!!

Har du köpt en chokladkalender?

En??? *host* räknar på fingrarna....


Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?

NEJ!!!! Alltså om jag nu haft en kalender...

Har du hunnit med att köpa alla julklappar?

Nä, men väldigt många=) !


Till vem är det svårast att köpa till?

Killar!!! Typ pappa, mammas man, barnens pappor osv...


Dricker du alkoholfri glögg?

Ja, det får inte vara alkohol !


Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?

När stressar jag inte???

Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?

Den har jag inte sett...


Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Sunes jul, utan tvekan har den tom på dvd

Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?

Nääää, jag är inte den som är tyst om man säger så...


Vem är det som julpyntar hemma hos er?

Jag och barnen slåss

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut?
JAG, vill klä den och bestämma, sen fick jag barn och mina tema granar är inte längre tema med färger, det är ett tattarläger!!!

Plastgran eller äkta
Plast hemma, äkta hos alla andra=)


Älskar du att få julklappar eller att ge bort?

Båda två, jag är som ett barn på jul, MEN även att få ge bort och se andras glädje. Det är roligast! Fast får jag inga paket så slutar jag fira jul!!!

Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?

Det skall vara traditionsenlig kall, vintrig, snöig vacker svensk jul! Inte vid en pool i medelhavet!!!
Fast iof har den varit varm, blöt grön och regning senaste åren...

Känner du någon julstämning nu?

Ja lite, men lite vitt skulle hjälp till.


När kom din julstämning?
När vi var på Jul på liseberg!!

När skall man sätta upp adventsljusstakar? När är tidigast vs. senast?
Dagen innan 1:a advent!! BARA Den dagen

När julpyntar man?
Första advet så sakerna hinner stå framme

Skickar du julkort?
Näää, det är dyrt!!!

Vilken senap till skinkan?
Jonnys eller slotts söt och mild ( den gröna)

Viktigaste på julbordet?
korv, köttbullar och skinka, och vörtbröd, och babybelost och julmust och.... ÖH??? inget mer

Julmusik jag inte kan vara utan?
Tack jag klarar mig utan perfekt!!!

Världens bästa jullåt?
Min julskinka har rymt!!!

Julknäcke eller vörtbröd?
Vörtbröd MED russin!!!

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Sån där platt kola, knäck och ischoklad....
Klart jag gör det själv!!!!

Vilka traditioner har ni?
Tomtegröt till frukost, alla får julstrumpa =P
Även jag.....
Kalle 15.00
Äta
Tomten kommer
Äta massa gröt och godis
Alla leker med allas saker...

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Slå in själv, jag har ju för fasiken jobbat som exklusiv gift wrapper=PPepparkakor - Lussebullar        
Skumtomtar - Knäck          
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka 
Lax - Sill        
Revbenspjäll - Janssons frestelse   
Paradis - Alladin
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt

Hemma - borta
 
Och slutligen....


5 Fördelar med julen enligt mig:

 • Allt vackert som omger än i form av ljus, skimmer, kärlek och pynt!!
 • Ledigt
 • Julpynt och granar och stakar och ljus och allt möjligt vackert, allt är så romantiskt!!!
 • Julmust och pepparkakor
 • Barnens förväntning och spänning men mest MINA PAKET!!!!

5 Nackdelar med julen enligt Fröken mig:

 • Köphysterin som alla får när JAG skall handla
 • Att alltid göra någon ledsen för man inte firar med dom
 • Vuxna som super och som inte förstår att julen är för barnen!!!!!! 
 • All äcklig julmat!!
 • Jullåtar som panikspelas i alla affärer från september!!!

Alla som läser denna skall anta utmaningen i den mån man vill =)
Utmana sen dina bloggvänner!!!

 Vad vill du ha i julklapp???

De tre barnen frågar sin mamma.
- Vad önskar du dig i julklapp mamma?
- Jag önskar mig tre snälla barn.
- Jipii, vi skall få syskon.


 Mansgrisarnas lista.... NO COMMENT!!!

1. HUR MÅNGA MANSGRISAR KRÄVS DET FÖR ATT BYTA EN GLÖDLAMPA?
Ingen. Låt kärringen göra disken i mörkret.

2. VAD ÄR KÄRLEK?
Illusionen att en kvinna skulle skilja sej från andra.

3. VARFÖR DÖPER MAN OFTA TORNADOS EFTER KVINNOR?
Dom dyker inte upp så ofta, men när dom gör det för de ett jäkla oväsen och
när dom går så tar dom halva huset med sej.

4. VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN DIN FRU OCH DITT JOBB EFTER FEM ÅR?
Jobbet suger fortfarande.

5. VARFÖR SKAPADE GUD LESBISKA KVINNOR?
Så att feminister inte skulle kunna fortplanta sej.

6. VARFÖR KAN MAN INTE LITA PÅ KVINNOR?
Hur kan man lita på något som efter 5 dagars blödande fortfarande lever.

7. VARFÖR GNUGGAR SEJ KVINNOR I ÖGONEN NÄR DOM VAKNAR?
För att dom inte har någon pung.

8. VARFÖR ANVÄNDER KVINNOR MAKEUP OCH PARFYM?
För att dom är fula och luktar.

9. VARFÖR FJÄRTAR MÄN MER ÄN KVINNOR?
För att kvinnor inte håller tyst länge nog för att bygga upp ett tryck.

10. VARFÖR SLÄPADE GROTTMÄN SINA KVINNOR I HÅRET?
Om de drog dem i fötterna skulle de fyllas med lera.

11. VAD ÄR DET FÖR LIKHET MELLAN KVINNOR OCH LAXERMEDEL?
Båda irriterar skiten ur dej.

12. VAD ÄR VÄRRE ÄN EN MANSGRIS?
En kvinna som inte gör som hon blir tillsagd.

13. VARFÖR ÄR KVINNOR SOM KONDOMER?
Båda spenderar mer tid i din plånbok än på din snopp.

14. VAD KALLAS DET NÄR KVINNOR ÄR PARALYSERADE FRÅN MIDJAN OCH NEDÅT?
Giftermål.

15. VAD ÄR DET FÖR LIKHET MELLAN EN AVSUGNING OCH EN HUMMER?
Båda är trevliga, men du lär inte få något av det hemma.

16. VAD ÄR DE SMÅ KNOTTRIGHETERNA RUNT KVINNANS BRÖSTVÅRTOR TILL FÖR?
Det är blindskrift för "sug här".

17. VARFÖR DÖR MÄN FÖRE SINA FRUAR?
För att de vill.

18. VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD MELLAN EN KVINNA OCH EN ROTTWEILER?
Läppstift.

19. HUR MÅNGA MÄN KRÄVS DET FÖR ATT LAGA EN DAMMSUGARE?
Varför i h-e skulle vi fixa den, vi använder den ju inte.

20. VAD ÄR EN HUSTRU?
En enhet man sätter på i sängen för att få hushållsarbetet gjort.

21. VARFÖR HAR KVINNOR BRÖST?
För att män skall prata med dem.

22. VARFÖR BLUNDAR KVINNOR NÄR MAN HAR SEX MED DEM?
De tål inte att se en man ha trevligt.

23. VAD ÄR SEX TUM LÅNG, TVÅ TUM BRED OCH GÖR KVINNOR VILDA?
En femhundring.

24. VAD HAR DU GJORT FÖR FEL OM DIN FRU KOMMER UT UR KÖKET OCH SKÄLLER PÅ
DEJ?
Gjort kedjan för lång.

 Julkalender 9 dec

Många springor stugan har
Där sexton tomtar in sig tar
Katten som bak dörren ruva
Slukar nisse med hull och luva
Resterna av tomtehand
Suger kisse bort från tand


 God morgon!

God morgon världen!!!
jag tror jag i sömnen käkat ungefär 15 meter sandpapper, det känns så i hals och lungor!!!

har sovit mellan 04 och 06 haha....
Har tenta i dag i företagsekonomi....
Hoppas det inte går helt åt helvete, fast det känns så!
Bägge barnen är hängiga så vi får väl se vem som rasar först=(

Ha en superfin dag alla!!!
kramis


 Ny reward =)

Denna award vill jag ge Blondiie
Tycker denna blogg innehåller det allra mesta! Den innehåller bl.a mycket glädje! Ja, jag tycker om att titta in hos henne så därför ville jag ge henne denna award! Titta gärna in hos henne ni andra med! Hade gott!Sånna här saker gr mig sååå glad och motiverad!!!
tack än en gång söta Lindis

 Kaninvakt

Mina barn tjôtar hål i huvudet på mig om att få ett djur!
Det enda jag vill ha i julklapp är en hundvalp kör Alex med.....

Igår kom min granne in.
Har hört han har 2 kaniner...
Han frågade om jag kunde tänka mig att vara kaninvakt i veckan...
Soft tänkte jag, då får barnen lite kärlek av kaninerna och vice verca...
Sa att det vore en ära, det ville jag verkligen göra!!!!

Så idag kom han förbi med kaninerna....

På bilden syns en av kaninerna med grannen..Någon som vet ett kaninpensionat i Partille???
Tror den fryser ihjäl på balkongen.

 Julkalender 8 dec

Sjutton nissar efter ingång leta
Dess placering ingen veta
Upp på väggen stegen hänger
Nisse runt denna ett snöre slänger
Tomten runt halsen snöret vira
Hans död de sexton genast fira


 GE MIG PLÅSTER!!!

På magen!
Jag har ont i magen =(

 Ny fynddag

Idag har jag köpt klart barnens julklappar...
Man brukar ju köpa lite smått och gott typ, strumpor, kallingar och T-shirts mm....
Idag hittade jag dom "vettiga" presenterna, dvs en bra sak.

Till Alex köpte jag Eyetoy. Dom sålde eyetoy med byggare bob för 249 kronor och sen sportspel för 199 kr till den konsollen, perfekt! Det är lite som wii men ändå inte...
Eyetoy sports

Eyetoy play 3

Sen köpte jag även monopol som jag själv ÄLSKAR fast med spindelmannentema....
Det kommer vi spela ofta ^^
 149 kronor kostade det på rusta


Till Emelie hittade jag den perfekta julklapp....
Helt plötsligt vart Emelie borta så hör jag någon vrålar och sjunger och skriker i en mikrofon.
Känner igen rösten som Emelies.
Då hittar jag henne vid en rosa synt, överlyckligt spelande och sjungande....
Nu kommer jg få ha mitt piano ifred!!!
Min tele är ju på service men hittade en bild i katalogen...Så idag brände man över 1200..
Känns ju super....
Eller inte..

Nu skall jag städa och plugga lite och säga hej till er alla!!!
Ha en superfin andra advent!!!

 Julkalender 7 dec

Utanför dörren står grötfat och ångar
Arton nissars intresse det fångar
Med stigande hunger fatet de nalkar
En stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt


 God morgon!

Trött som en gnu är jag idag!
Strålande sol, klarblå himmel och 4 grader kallt!
Hoppas att alla får en underbar advent!!!!


 Hemma=)

Ojojoj vilken fynd dag jag haft som vanligt=)
På kungsmässan köpte jag fyra tröjjor för 25 kronor styck, en svart till mig, en till mamma och så två till farsans fru, 25 spänn styck är inte farligt, dom hade kostat 299 hahaha....
Sen hittade jag en SKITsnygg svart kritstrecksrandig kavaj som kostat 499 kronor som var SÅÅÅÅ snygg för 99 kronor!!!
Fanns ett par byxor till men dom fanns inte i min storlek, däremot har dom ringt och lagt undan ett par i Partille så dom hämtar jag i morgon. Dom hade kostat 399 och kostade idag 79 kronor =)
Vadå fynd, jag är skitsnygg i det=)
Fast aaa, allt klär en skönhet, inget missklär en ful...
Även ett par leggings för 10 kronor hahaha...

På freeport hittade jag på twilfit outlet en skitsnygg marinblå spets BH för 44.50 istället för 349, en strumpebandshållare i vitspets för 25 kronor istället för 399 samt sån där man har runt låret när man gifter sig som ens fästman skall bita bort, det kostade 10 kronor istället för 149 hahaha, vadå fynd, köpte även höfthållaren och den där på låret till syrran med, vit spets var det på det. Även ett par stayup och strumpor till strumpebandshållaren åkte med ner =)

4 tomteluvor med tomtar på blev det med, hade kostat 59 var på rea 10 kronor å halva reapriset så för 27.50 fick jag 4 luvor och 60 julklappsettiketter, sen är ju jag jag, så jag tog typ 4 meter inslagspapper av alla modeller dom hade, vissa var SÅÅÅÅ fina....
Min tele är ju på service men så fort jag får den tillbaka får ni väl se hahaha....
På mexx fanns en kavaj till tjej för 39 kronor istället för 400 men den var 122-128 på å min kusin har bara 116, så jag avstod tyvärr.... Ångrar mig nu =(

Vad blev det mer?
Tja en hel del....

Jag är iaf MYCKET nöjd!!!

Till middag vart det grillad kyckling, potatissallad och baguette, självklart drive på det med. Ica Maxi hade grillad kyckling för 29 kronor, potatissallad för 14.50 och två baguetter för 20 kronor =)

Ja det vart en bra dag=)

Nu sakll jag ner i tvättstugan igen, sortera mera tvätt och sen kanske jag tittar in igen=)


 Tomtar på loftet......

(Allt du någonsin velat veta om tomtar...)


Varför har renar röda nosar?
De är inte utrustade med ABS-bromsar och har därför en tendens att sladda in i saker vid halt underlag. Det är därför Jultomten ofta är röd om näsan (släden har ingen airbag, heller).


Varför har Jultomten tomtenissar?
Det finns inget fackförbund för tomtenissar. De är lätta att utnyttja.


Finns det verkligen en Tomtefru?
Det är högst osannolikt. Eftersom Jultomten är omgiven av manliga figurer (tomtenissar, renar som heter Rudolf, Donner, Blitzen och så vidare) så verkar det som om Tomtens sexuella preferenser går åt det homosexuella hållet. Det sägs i alla fall att han har problem med att hitta en djur- och gamlingsälskande tomtenisse som vill ha trekant med en ren.


Bor Jultomten verkligen på Nordpolen?
Osäkert. Dock säger ryktet att historien om Jultomten och Nordpolen inte har någonting att göra med is och snö, utan Tomten är tydligen känd för att fråga tomtenissarna och renarna om han kan få köra upp sin påle åt det norra hållet i dem. Uppenbarligen hör detta ihop med den kryptiska beskrivningen "dit upp där solen inte skiner", vilket stämmer både vad det gäller Nordpolen och rövhål i allmänhet.


Arbetar Jultomten verkligen hela året med att göra leksaker?
Tänk efter! Kolla lådorna som julklapparna kommer i! Står det "Made on the North Pole" på dem? ("Made in China" är troligare).


Vad GÖR han hela året då?
Ingen som vet. Jagar förmodligen tomtenissar och renar. Han kanske tillbringar vintrarna i Florida.


Är historien om den lilla ängeln och julgranen sann?
Utan tvekan. Jultomten är hetsig och har attitydproblem (han tål inte stress så bra).

Om det stämmer, varför ser då de små änglarna som dekorerar julgranarna så lyckliga ut (med tanke på att allihopa har ett träd i häcken)?
Små änglar är kända för att vara lite pervo.


Har Jultomten problem med isbjörnarna på Nordpolen?
Inte sedan han utrustade tomtenissarna med M-61:or.

Så Jultomten är egentligen en vapentokig, homosexuell, ilsken gammal man som utnyttjar små tomtenissar, fjantar omkring hela dagarna och kör en släde som saknar grundläggande säkerhetsutrustning?
Du glömde det där med tidelag.


 Julkalendern 6 dec

Listig fälla husbond monterat
Detta har nitton nissar intresserat
Offer i fällan är vanligtvis möss
Men trots det blir med nisse adjöss
Nisse kapas i delar åtta
Fast han inte var en råtta

Som vanligt för er som missat=)

Midvinternattens köld är svår
Tjugofyra små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
Snart i eget blod han flyter


Tjugotre små nissar i smällkalla natten
Vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
Då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
Och krossar nisse med vassa klor


Tjugotvå små nissar mot bebyggelse
Vandra i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
Då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
Var han nu är ingen vet


Tjugoen små nissar i midnattstimma
Traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i från näste
Istapp faller i från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen


Tjugo små tomtar på lustigt vis
Kanar på trappan, hal av is
Nisse bevisar att Newton har rätt
När han halkar på komiskt sätt
Tyngdaccelerationen mot marken drar
Utav nisse inget finns kvar


Listig fälla husbond monterat
Detta har nitton nissar intresserat
Offer i fällan är vanligtvis möss
Men trots det blir med nisse adjöss
Nisse kapas i delar åtta
Fast han inte var en råtta


 God morgon=)

God morgon världen=)

Dimmigt nått så in i helvete=)
Dagens planer är väl att åka till kungsmässan och Freeport för lite shopping av julklappar =)
Funderar på att baka julmustbröd i eftermiddag med, men vi får se hur mör jag är=)
Vad skall ni andra göra för spännande saker idag???

Kram


 Julklappstips!

Hej alla kamrater...
Snart är det hög tid att börja planera sina julklappar!
Jag har börjat handarbeta som en extra hobby

och jag sitter och knåpar på kvällar och helger.
Tänkte att ni kanske ville beställa några stickade produkter av mig... 


  
 
Finns i storlekarna XXS till XXXL - går även att måttbeställa! 


Så, va tycks ???
Ange hur många i kommentarer är ni söta så jag vet hur många jag skall göra i helgen!!!


 Julkalendern 5 dec

20 små tomtar på lustigt vis
kanar på trappan, hal av is
Nisse bevisar att Newton har rätt
när han halkar på komiskt sätt
Tyngdaccelerationen mot marken drar
utav nisse inget finns kvar 

 


För er som missat :

 Midvinternattens köld är svår
24 små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
snart i eget blod han flyter


23 små nissar i smällkalla natten
vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
och krossar nisse med vassa klor
 
22 små nissar mot bebyggelse vandra
i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
var han nu är ingen vet
 
21 små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i från näste
istapp faller i från fäste
Nisse spetsas utav tappen
tomte ligger död på trappen
 
20 små tomtar på lustigt vis
kanar på trappan, hal av is
Nisse bevisar att Newton har rätt
när han halkar på komiskt sätt
Tyngdaccelerationen mot marken drar
utav nisse inget finns kvar


 God morgon!

Trött som en bäver är jag!!!
Emelie somnade 17 igår och sover fortfarande, vilket hon behöver!!!
Önskar jag med fick sova ut en gång för alla!
Åka till hotell och SOVA!!!!!

Nu skall jag göra mig iordning inför detta jävla regn!
Jag HATAR regn!
Jag vill ha snö!!!
Jag vill ha vinter!!!ps, jag svarar på era kommentarer när jag kommer hem!

 Existerar Jultomten?

Inga kända arter av renar kan flyga. Men det finns ytterligare 300.000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, så utesluter inte detta HELT existensen av flygande renar, som bara Jultomten har tillgång till.


Det finns 2 miljarder barn (personer under 18 år) på jorden. Jultomten verkar dock inte betjäna de muslimska, hinduiska, judiska och buddistiska religionerna, varför arbetsbördan reduceras till endast 15% - 378 miljoner, enligt Befolkningsinstitutet.


Med i snitt 3,5 barn per hushåll, blir det 91,8 miljoner hem. Man förmodar att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem.


Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare de olika tidzonerna och jordens rotation, och om man antar att reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Med detta menas att för varje kristet hushåll med snälla barn, har Tomten 1/1000 sekund att parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som eventuellt kan ligga framme, få sig själv upp genom skorstenen igen, upp i släden och vidare mot nästa hus.


Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet är falskt men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), och detta ger 1,2 kilometer per hushåll, en total resa av 120,8 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:e timme, plus matning av renarna och så vidare... Tomtens släde måste därför röra sig med en hastighet av 1045 kilometer i sekunden, 3.000 gånger ljudets hastighet.


Som jämförelse rör sig det snabbaste av människor byggda fordonet på jorden, Ulysses rymdsond, i den löjliga hastigheten 43,8 kilometer i sekunden - en konventionell ren springer i högst 24 kilometer i timmen.


Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än en kartong LEGO av lagom storlek (ungefär 1,5 kilo), bär släden 321.000 ton, inte inkluderat Tomten, som oftast beskrivs som överviktig.


På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att Tomtens "Flygande renar" kan dra 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med åtta renar. Vi behöver 214.200 renar. Detta ökar slädvikten - till 353.430 ton. Åter igen, för jämförande - detta är fyra gånger fartyget Queen Elizabeths vikt.


353.000 ton som färdas i 1045 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera 14.3 quintiljoner joule av ren energi. I sekunden. Var!


Kort sagt, de kommer att gå upp i eld nästan omedelbart, och utsätter bakomvarande renar för enorm hetta samt skapar en öronbedövande ljudexplosion i deras kölvatten.


Hela rengruppen kommer att upplösas under en tidslängd av 4.26 tusendelar av en sekund. Tomten kommer under tiden att utsättas för g-krafter 17.500,06 gånger det normala. En 182 kilos Jultomte (som verkar löjligt smal) kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av 3.149.961 kg.


Slutsatsen är därför - om Jultomten någonsin delade ut presenter på julafton, så är han död nu.


 Julkalender 4 dec

21 små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i från näste
istapp faller i från fäste
Nisse spetsas utav tappen
tomte ligger död på trappen
För er som missat:

 Midvinternattens köld är svår
24 små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
snart i eget blod han flyter


23 små nissar i smällkalla natten
vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
och krossar nisse med vassa klor
 
22 små nissar mot bebyggelse vandra
i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
var han nu är ingen vet
 
21 små nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i från näste
istapp faller i från fäste
Nisse spetsas utav tappen
tomte ligger död på trappen


 Hemma nu!

ÅÅÅ vilken mysig dag vi haft=)
Det var jag och Peter, en kille i klassen samt två chicks från SP07- Emma och Tessan.
Vi käkade god frukost, sen var det föreläsningar som var intressanta.
I Sverige drunknar en person var tredje-fjärde dag men över världen så drunknar en person i minuten....
Skrämmande....
Sen var det middag i en tjusig resturang med blommor på borden och linneservetter och sånt.
Jag var mer intresserade av deras utrymningsdörrar, och var tvungen att känna på den och den uppfyllde kraven om man bortser från att dörren var blockerad med bord ^^
Tyckte dock inte maten var så god som den borde varit, däremot var salladsbuffen super=)
Till efterrätt var det vaniljsås....
Säger inget mer än att vaniljsåsen var rinnig och att mina kära kollegor skrattade så dom kiknade....
Räkna ut resten själva=)

Sen spexade jag loss på en vattenscooter, vaför skulle jag vara seriös där när jag inte är det annars hahha.
Då skrattade samtliga 100 deltagare typ haha...
Nästan bara killar där...

Slutade 15 och sen inhandlade jag en tröjja till mig själv och en till Emelie då dom hade halva priset på utvalda tröjjor, och sen dagens julklappstips på Lindex, ett nattlinne till Emelie för 49 kronor =)
Pyamas till Alex var tyvärr slut=(


Känner mig snygg idag, fick till håret riktigt bra=)

 Längtar tills imorgon =)

Imorgon skall jag och en kille i klassen gå på detta... Vattensäkerhetskonferans
Sen får vi redovisa för resten av klassen.
Känns jättespännande att få gå på detta, men jag missar ändå när Assa kommer och pratar lås på skolan.

Men skoj skall det bli!
Och jäklans lärorikt=)

 Livet är skit men man överlever

Bäste Herr Direktör!

Jag har just fått Ert upphetsande brev angående räkningen jag är skyldig Er, där ni påstår att Ni kunde förorsaka problem för mig, eftersom Ni tycker att räkningen skulle betalas för länge sedan, och Ni kunde inte förstå varför det inte var gjort. När ni talar om problem, låt mig få upplysa Er lite.

1990 köpte jag ett sågverk på amortering, 1991 en oxkärra och timmervagn, två hästar, en bössa, en traktor, en roddbåt och två dräktiga kor. 1992 brann sågen och lämnade inte en förbannad sak, utom en hög aska. En av hästarna dog, den andra lånade jag ut till en oäkting, som lät den svälta ihjäl. Sedan gick jag med i Pingstkyrkan.

1993 dog min far, och min bror hängde sig i taklampan. Polisen tog lampan i beslag då det var mordredskap, sedan dess är vardagsrummet mörklagt. En tullare gjorde min dotter på smällen, och jag var tvungen att betala en doktor 800 kronor för att hindra att bastarden blev min släkting.

1994 fick en av mina pojkar påssjuka, som gick ner på honom, och han var tvungen att kastreras för att rädda hans liv. En dag for jag ut och fiskade, båten gick runt och jag förlorade den största gädda jag någonsin sett, och två av mina pojkar drunknade, ingen av dem var den som var kastrerad.

1996 stack min fru med en afrikan, men hon lämnade ett par tvillingar, så jag gifte mig med pigan, för att hålla kostnaden nere. Hon var som en kall potatis, och jag hade problem att få det att gå för henne, så jag gick till doktorn igen och han rådde mig att skapa spänning när det började bli dags för henne. Så jag tog bössan med mig i sängen och när jag tyckte tiden var mogen så stack jag bössan ut genom fönstret och tryckte av. Nå, för att göra en lång historia kort, min fru sket i sängen, jag blev avbruten, och jag sköt den bästa ko jag någonsin ägt.

1998 brann resten av mina byggnader och jag började dricka. Jag upphörde inte med den vanan förrän jag inte hade annat kvar än en vattentät klocka och njurproblem. En tid gjorde jag inte annat än drog min klocka och sprang och pinkade. Nästa år tog jag mitt förnuft till fånga och beslöt att göra ett nytt försök, så jag köpte en självbindare, en tröska och en gödselspridare, men en cyklon drog förbi och blåste alltihop in i nästa socken. Min fru slog ihop sig med en dammsugsförsäljare, min son torkade sig i ändan med en majskolv som var indränkt med råttgift, och någon bastard sköt testiklarna av min avelstjur.

Nu är jag så fattig, att om det kostade ett öre att skita, så skulle jag vara tvungen att spy. Att försöka få ut pengar av mig vore som att försöka stoppa upp smält smör i ändan på en vildkatt med en strumpsticka, och nu säger Ni att Ni kan förorsaka mig problem. Det enda jag kan säga Er, min Herre. Ni är hjärtligt välkommen att försöka. Hälsningar med önskan om mer och större kredit. Sven Boden, Fd hemmansägare.

 Julkalender 3 dec

22 små nissar mot bebyggelse vandra
i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
var han nu är ingen vetFör er som missat dom andra dagarna i årets mest spännande kalender...

 Midvinternattens köld är svår
24 små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
snart i eget blod han flyter


23 små nissar i smällkalla natten
vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
och krossar nisse med vassa klor
 
22 små nissar mot bebyggelse vandra
i långan rad, efter varandra
Över vägen de måste passera
då en landmina brisera
Nisse skjuts i höjden likt raket
var han nu är ingen vet

Dec 3

Kardinal Dinos kom rusande genom korridorerna i kapellet. Hans utstyrsel flaxade i vinddraget, och den påminde väldigt mycket om den form av röd långklänning som skulle få vilken transvestit som helst att gå i spinn. Han muttrade hela tiden för sig själv.

"Sabla gubbskrälle, han har fått hybris!"

Plötsligt gjorde han en så snäv sväng in i ett rum, att han höll på att trilla omkull. Väl inne drog han igen dörren bakom sig med en smäll som ekade bort mellan de murade väggarna.

"Jävla tokfan", gnällde han, under tiden hans pekfinger löpte genom en tjock telefonbok. Han stannade vid ett nummer och slog det på en mobiltelefon. Flera dryga signaler gick fram, innan en mansröst svarade:

"Tjena, du har kommit till Gabbes mobilsvar! Jag kan tyvärr inte svara för tillfället, men lämna gärna ett meddelande så återkommer jag snabbare än du hinner säga 'omskärelse'!" Inspelningen återföljdes av ett pip.

"För helvete!" vrålade kardinalen ner i luren. "Det är kontorstid, din sabla sopprot, och du ska ha telefonen på!"

Ett klickljud följdes av en luddig och sömndrucken röst som svarade:

"Hallå?" Det var Gabriel.

"Vad i helvete håller du på med?" gastade Dino.

"Firmafest igår", flåsade ängeln, och det hördes att han hade stora besvär med att komma upp ur en säng. Eller något. Kardinalen tyckte sig höra en tyst kvinnoröst i bakgrunden, men vågade inte spekulera i något. Gabriel grinade illa när någon led i kroppen knakade högljutt och protesterande.

Kardinalen tog ett djupt andetag, bad tyst om förlåtelse för det tidigare språket och försökte sansa sig:

"Vet du vad som har hänt?"

"Förutom att jag fick något inatt?" flinade Gabriel i ett försök att skämta ner den bitska nivån. Han lyckades inte.

"Din sabla kåtbock!" skrek Dino, och gjorde korstecknet för att förlåta sitt språk. "Behåll dina perveterade historier för dig själv!" Korstecknet. "Jesus, den förbannade asgamen, har stuckit från himmeln!" Fyra korstecken.

Det var tyst i andra ändan. Sedan sa Gabriel, förvånadsvärt kontrollerat:

"Åh fan?"


 God morgon!!!

Heter det god morgon om man inte sovit?
Jag har haft filmtittande hela nattten=)
Funderar på att gå och sova en stund nu när barnen är lämnade!
Kanske bör äta något med?
Tror jag åt i måndags, igår vart det iaf en kopp the, och i måndags,,,,, Jupp jag TROR jag åt då =P

Tog en promenad och lämnade barnen idag, det var jätteskönt väder, 2 grader, uppehåll och vackert=)

Önskar er alla en superfin dag!!!


 Hälge är kinky!!!


Dax att se en film!
Vi hörs imorgon!!!!

 Å en till!!!!

Värre än julafton detta!!!!


Goaste Kattis och Annica och Loppido har gett mig en fin utmärkelse! Sån värmer verkligen.
Tack så jättemycket.
Min uppgift är nu att nominera 7 bloggar som  berör mig, å som jag blir glad av. Självklart så får Kattis och Annica dom tillbaka!!!


Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Det är inte så lätt att välja 7 bloggar bland alla dom underbara bloggar jag läser men så är reglerna.
Jag som självutvald gudinna får strunta i det ocn det gäller INTE er andra=)
Ni får bara nominera sju...
Men ni vet vilka ni är som får min!

 En till award!!!

Juliga julkramar!

Blondiie har fått en härligt värmande julkram av ingen mindre än Fröken sparsmart!

Jag ger er alla en julkram för att ni är så fina människor!
Egentligen sakll man nominera 10 men jag KAN Inte det!!!
Ni är värda så mkt mer!!!


 Jag har fått en award!

Jag har fått en award!

Min alldeles första fina award å den gör mig varm i hjärtat=)
Jag har fått en award av underbara Creyla.

Tack så jättemycket!! Det värmde gott i vintermörkret! :o)


Min motivering:
Blondiie: Du är en fantastisk mamma och en underbar bloggare. Dina inlägg får mig alltid att le. Keep up the good work!

Ni vars bloggar jag läser, ni är fria att ta åt er!!!
Vill ni ha en mer exakt beskrivning så hojta så skall jag formulera varför jag gillar just er blogg!!!
kram

 Julinstruktion

Vakna.
Titta i din julstrumpa.
Öppna paketet.
Försök igen.
Gå bärsärkagång på tejpen.
Släng det totalt sönderrivna papperet.
Titta på julklappen och tänk att du är för stor för sånt här.
Lek lite med den ändå "nu när du ändå fått den".
Gå och ät frukost.
Ät gröt.
Ät mer gröt.
Spy.
Lägg på minnet att du ska se upp för kanelstången nästa år.
Lek lite till med strumpklappen. "Det är ju i alla fall en julklapp".
Vänta på att gästerna ska komma. (Eller åk bort till dem).
Titta på Kalle Anka på TV.
Pinas ihjäl när kalle anka fotograferar kolibrier i djungeln.
Bli ledsen när det är slut.
Längta till programmet nästa år.
Vänta på julmiddagen.
Vänta.
Vänta mer.
Vänta ännu mer.
Vänta tills du nästan dör av hunger. (Egentligen är du ju inte hungrig, bara sugen på något gott)
Sätt dig och ät när den äntligen blir klar.
Ät tills du mår illa.
Ät lika mycket till.
Kom ihåg att du glömde äta av skinkan.
Ät skinka.
Lägg dig på soffan och kvid lite.
När det värsta gått över, ät tonvis med julgodis.
Titta på paketen under granen och längta.
Titta på de andra som bara pratar och pratar och inte tycks ha märkt att det är julafton.
Titta på paketen igen.
Längta.
Ta förstrött en godisbit medan du väntar.
Undra hur du ska orka svälja den.
Svälj den med en kraftig reaktion från magen som följd.
Ta en godisbit till.
Längta mera.
När tomten äntligen kommer, fundera över ifall du ska dra av honom skägget eller inte.
Tänk att du ska pröva att inte göra det för att se hur han reagerar.
Tänk att det är viktigt med traditioner och dra av det i alla fall.
Öppna dina paket.
Öppna några till.
Stapla upp julklapparna i en hög.
Hindra den enorma högen från att välta.
Ät upp chokladkakan du fick i julklapp.
Spring mycket snabbt till toaletten.
Använd dina julklappar medan du försöker hålla dig vaken.
Försök hålla dig vaken lite till. Du ska ju bara...Zzzzzzzzzzz


 Jultomtens fyra stadier

 1. 1. Du tror på Jultomten.

 2. 2. Du tror inte på Jultomten.

 3. 3. Du är Jultomten.

 4. 4. Du ser ut som jultomten.


 Julkalender 2 dec

23 små nissar i smällkalla natten
vandra så stilla i spår av katten
Örnen i sitt näste ruva
då han ser en liten luva
Han dyker ner från grenen där han bor
och krossar nisse med vassa klor

Hur skall det gå för våra små tomtenissar!!!


För er som missat första dagen kommer den här=)

Midvinternattens köld är svår
24 små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
snart i eget blod han flyterDec 2

Precis när han börjat gå igenom de första blanketterna i högen, tändes dagens första lampa på telefonen.

"Nej", sa han tyst för sig själv, men ändå tillräckligt högt för att munnen skulle röra på sig. Han sträckte sig fram och tryckte med stor motvilja på knappen. Ur högtalaren hördes en okänd röst, men på samma gång var den ändå bekant. Rösten ekade, likt det hade varit rundgång trots att det bara var en envägskanal.

"Gode Jesus, skydda mig från ondo och giv mig lycka nog att köpa en ny Pointiac Firebird samtidigt som mitt företag utnyttjar oförstående barnarbetare i U-länderna. Jag lovar..."

"Arrrrrghhh!" Jesus vände blicken ned mot bordet och höll för öronen när han fick syn på att mer lampor tändes. "Jag står inte ut mer." Han slog till på en av telefonens knappar och lamporna slocknade och rösten som tidigare fyllt rummet tystnade. Alla bönerna fick nu samma meddelande: "Jesus kan inte ta emot din bön just nu, men du behåller din plats i kön."

Jesus tog upp en mobiltelefon från den vita tunikans inneficka, om någon fick reda på att han hade den skulle han milt sagt ha stora problem.

"Gonzalez, din blodiga ekorrknullare. Jesus här, var är du? Jag behöver min advokat, vi ska ha kul." Advokaten i andra ändan av telefonsamtalet tycktes prata en lång stund, då Jesus satt tyst och nickade. "Skit i det, vi behöver acid, speed, speedballs och varför inte lite meskalin när vi ändå håller på. Ja. Vi ses om två timmar. Hej." Han kastade på luren och drog sakta händerna över ansiktet, vilket därmed tycktes föryngras. Håret och skägget blev åter brunt och kroppen verkade bli spänstigare.

"Nu ska här festas", blev hans sista ord på det kontor han hade blivit tilldelad av sin far.

När Jesus och Gonzalez mötes två timmar senare hände något annat som en direkt verkan till hans plötsliga försvinnande. Mitt i sextinska kapellet stod Påven på sin stol och hans ansikte var knallrött.

"Vad menar ni med att han har 'försvunnit'?" Männen han skrek åt stod och skruvade nervöst på sig i ledet. Deras skamsna blickar syntes inte genom de mörka solglasögonen, och det var de glada för.

Påven gick fram till den första av dem och tog ett stadigt tag om hans hals. "Kardinal Dino, sätt alla våra spioner i himmelen på att hitta honom nu. Vem tror han att han är, det satans miffot?!"

"Guds son?" framförde Dinos läppar innan han hann hejda sig.

"Det skiter jag i! Jag är Påven! Ingen står över mig, ingen. Hör ni det ingen! Inte den där slampan Maria, inte Gud och definitivt inte Jesus! Om det inte var för oss hade han bara blivit ihågkommen av spansktalande portorikaner som stjäl navkapslar till Chryslers!" När han skrek ut det sista slet han sönder sin mössa av ilska och kastade den på marken. "Och hämta en ny beanie, en med en propeller på den här gången. Därefter vill jag att ni kör fram min Rolls, vi måste hitta Jesus. Han ska få känna en smärta han aldrig tidigare känt."

Så snabbt de bara kunde sprang kardinalerna ut från salen.


 Tomten MÅSTE vara kvinna....

Jag tror att Tomten är en kvinna...

Jag vill inte vara den som omkullkastar en urgammal myt, men jag tror att han är en hon. Tänk efter lite själva. Julen är en omfattande, välorganiserad, varm, mysig, närande social händelse, och jag har mycket svårt att tro att en kille skulle kunna ro iland en sådan tillställning. Till att börja med, den stora majoriteten av alla män börjar inte ens fundera på vad de skall köpa i julklapp förrän tidigast på julafton. Det är precis som om de vore fastfrusna i någon tidszon tills klockan slår tre på julafton, när de helt plötsligt, men ändå med bibehållet lugn, ringer sina likaledes felande manliga kompisar och planerar lite sista-minuten shopping.

Väl framme vid affärscentrat, blir de alltid lika förvånade när de enda artiklar som affärerna har kvar är Black & Decker-apparater, skiftnycklar och hantlar. (Man skulle kunna tro att detta skulle bringa panikkänslor till våra män. Tvärtom, de tycker att det gör beslutprocessen så mycket enklare). Endast med detta argument att stödja mig mot, påstår jag att Tomten är en kvinna. Säkert är, att om han vore man, skulle varje människa på vår runda jord på julafton öppna sina julklappar och finna slipapparater, limpistoler, brödrostar och presentkort på Järnia.

Ett annat problem för en manlig Tomte vore att komma fram. För det första, det skulle inte finnas några renar, de vore alla döda, flådda och urtagna, fastsurrade bak på släden, Tomten gapandes att jaktsäsongen på ren blivit förlängd. Rudolfs huvud redan på väg för uppstoppning och montering på väggplakett.

Även om han-tomten HADE renar, skulle han ändå stöta på transportproblem, han skulle åka vilse bland snö och moln, och sen vägra att stanna och fråga efter vägen. Lägg därtill den oundvikliga försening han råkar ut för i skorstenen, där han som Martin Timell skulle stanna och undersöka varenda tegelsten och cementfog. Att dessutom kontrollera 90-graders-vinkeln på samtliga granar tar ännu mer tid i anspråk. Han hinner helt enkelt inte fram i tid.

Andra skäl till varför Tomten omöjligt kan vara man:

 • Män kan inte packa en väska.
 • Män skulle aldrig sätta på sig kläder i röd sammet.
 • Mannens manlighet skulle vara hotad om han sågs umgås med alla dessa smånissarna.
 • Män svarar inte på brev.
 • Men är inte intresserade av strumpor, om de inte sitter på någon vacker kvinnas ben.
 • Att behöva säga "Ho, Ho, Ho, finns här några snälla barn" hela tiden innebär svårigheter att ragga tjejer.
 • Till sist, att vara ansvarig för julen långvarig dedikation.

Jag köper det faktum att andra mytiska figurer är män:

 • Amor flyger omkring bärandes på vapen.
 • Uncle Sam är en politiker som gillar att peka finger.
 • Näcken hänger vid badställen och blottar sig gärna och ofta.
 • Liemannen smyger omkring i gamla trasor till kläder, och gillar trädgårdsredskap.

Vilken som helst utav dessa figurer skulle klara testosteron-testet. Men inte Farbror Tomten. Ingen chans. Men så länge som vi har varandra, Kalle Anka på TV:n, Stilla Natt, Arne Weise, Apotekarnes Julmust hemlagad skinka på bordet spelar det egentligen ingen roll vilket kön Tomten är.

Jag önskar bara att hon skulle sluta klä sig som en man!


 Julkalender 1 dec....

Midvinternattens köld är svår
Tjugofyra små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under täcke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandarna för honom tryter
Snart i eget blod han flyter

Dec 1

Den gamle mannen reste sig sakta upp ur den stora trästolen. Stol var egentligen inte det rätta ordet för att beskriva den gigantiska skapelsen, vars fantastiskt utsvarvade armstöd, ben och rygg slingrade sig samman och upp mot det till synes oändligt höga taket.

Kotorna i ryggen knakade högljutt på mannen, och han grimaserade illa. Haltande vaggade han fram till en spegel som hängde på väggen och stirrade tomt mot sin reflektion. Det tunna och vita skägget löpte samman med det likadana håret. I långa testar hängde det ner över kroppen. Dräkten han bar verkade en gång ha varit vit, men skiftade numera i både grått, brunt och svart, med stänk av skarpare färger som påminde om livade fester han numera bara kunde se tillbaka på.

Han suckade. Skulle han säga något annat än att han var omåttligt trött på det här jävla jobbet, skulle han inte tala sanning.

"Jag är omåttligt trött på det här jävla jobbet", sa mannen till sig själv med en hes stämma. Han var ingen vidare lögnare.

En tung ekdörr gled med ett högt knarrande upp längre bort i rummet. En liten krokig man hastade ut genom den, med en bunt papper i famnen.

"Dagens jobb, herre", sa han med hög röst.

Den gamle suckade igen.

"Vad är det idag?"

"Tja, mest det vanliga. Du vet, snattare, lögnare, hustrumisshandlare, alkoholiser och knarkare, hemlösa, börsspekulanter och ett gäng advokater."

"Jag är trött på det här nu", mummlade mannen.

"Mm-hmm", svarade tjänaren ointresserat och började lägga upp pappersmappar på ett skrivbord. Även han var klädd i en ljus dräkt.

"Kan inte folk börja ta ansvar för sina egna handlingar nån gång? Varför ska jag behöva stå till svars för alla idioter som inte kan låta bli och bryta mot vett och etikett hela förbannade tiden?!"

Den gamle mannen spottade ut orden och var röd i ansiktet. Tjänaren pausade sitt arbete, sträckte på kroppen och vände blicken mot sin herre:

"Därför att det är ditt jobb, Jesus", sa han med tydliga markeringar. "Du visste mycket väl vad det var du gav dig in i, så sluta klaga så förbannat mycket och sätt igång! Du har faktiskt inte jobbat här mer än ett par tusen år. Väx upp! Det är dags att du mognar och accepterar ditt öde!"

Mannen hastade ut ur rummet, smällde igen dörren bakom sig och lämnade Jesus tillsammans med dagens sysslor. Han spottade och sparkade på en ljusstake som stod på golvet.

"Fy fan för familjeföretag", sa han och satte sig vid skrivbordet.


 Till alla er underbara människor!

Blir helt tårögd av era omtankar, dom värmer mig något så ofantligt.
Mitt sista inlägg var inte meningen att skrämma upp er, jag ber så hemskt mycket om ursäkt med det.

Jag har sakta börjat återvända.
Jag har varit på botten och skrapat slam, och det är kanske som dom säger för att komma uppåt måste du nå botten, och jag har nått den hårt nått så inåt helvete.
Jag har bränt mig och jag har lärt mig min läxa, att aldrig mer lita på någon annan människa än mig själv.
Denna helg kommer suddas ur mitt minne och vad jag gjort stannar och följer mig till graven om många år då det är dax.

Jag har fortfarande ont som fan, gråter timmar om dagen , men jag har inte haft panikattacker på hela dagen.
Jag har aldrig haft det innan och jag är inte typen av människa som bryter ihop.
Nog ärligt talat första gången.
Visst har jag vart ledsen och deppig, men att jag skulle må så här trodde jag aldrig.
Jag trodde aldrig man kunde krossa mig.
Jag hade fel.

Jag kommer resa mig uppåt, jag kommer lära mig andas, krypa och gå och fan va jag kommer stå upp i fortsättningen.
Ytterligare en klargörelse är att jag ALDRIG skulle skada mina barn genom att lämna denna jord.
Dom är orsaken jag lever idag.
Utan dom hade jag inte längre levt.
Att ta livet av sig är fegt, och inte ens jag är så feg.

Den skära feta smällen i ansiktet att känna att man inte vill mer, att man bara är ivägen och oälskad är så jävla hemskt, jag VET jag kände så då, men jag vet oxå att jag inte kunnat göra det för dom.

Världen är fortfarande grå, jag vill fortfarande inte gå upp, och jag vill bara gråta, så kommer jag nog känna några dagar till.
Däremot kommer jag inte ta det mera på bloggen då jag gör er ledsna.
Hädanefter gör jag istället en sjuhelvetes rolig julblogg...

Måste bara samla mig det sista.

Ikväll kommer jag lägga upp en julkalender.
Men just nu måste jag bara lägga mig en stund, känns lite jobbigt i bröstet.

Tack för alla era tankar, ni är underbara!
Jag kommer runt till er ikväll!!!!

Truly yours


RSS 2.0