Grattis älskade Alex på din 8:e födelsedag!



Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!
Idag blir Alex 8 år!
Har precis väckt han med frukost på sängen samt paketöppning=)

Emelies stora dag!

Dagen idag är en märklig dag
den är din, Alexander!
Gårdagen föll ur dina händer
Den kan inte få mer innehåll
än du redan gett den
Morgondagen vet du ingenting om
men dagen idag den har du
använd dig av det
Idag kan du glädja någon
Idag kan du hjälpa någon annan
Dagen idag är en märklig dag
den är din


Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i ett rikligt mått
och vänner att lita på.

Mamma älskar dig lilla hjärtat!!!
Min alldeles egna lilla guldgosse!



I väntan på kort som jag tatt får den som vill läsa Alex förlossningsberättelse taget från hans hemsida.
Inte mycket till vikt kanske, men har inget bättre å skriva än så länge...
Ni som inte har barn uppskattar det nog inte=)

Så till er säger jag GOTT NYTT ÅR!



Idag såg jag världens ljus för första gången 05.42. Det tog bara 3 timmar och 20 minuter för mamma.
Här kommer berättelsen mamma har skrivit till mig:


Dagen innan så hade jag lagat tre-rätters middag till Pappa, Mormor och Bonus. Och samma dag hade vi varit och hälsat på pappas mormor å där var hela hans släkt. Ingen anade nått.

När jag å pappa kom hem satte vi oss för att titta på TV och för att ta det lungt innan nyår. Vi hade bestämt att inte stressa, för nyårsafton var den enda dan du inte fick komma....
Nyår hade vi tänkt fira hos mormor, så jag hade bestämt mat. Det skulle vara avocado till förrätt, portvinsmarinerad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt, och after eight päron med rörd vaniljglass till efterrätt. Det hade jag tjatat på mormor om i flera veckor... till slut gav mormor efter för mitt tjat... men nån mat blev det inte...

Jag å pappa kollade som sagt på TV men det gick inget bra som vi ville se så vi gick och lade oss. Jag kunde inte sova så jag låg och läste en bok. När jag hade läst en LÅÅNG stund så tyckte jag att det nog var dax att släcka fast jag inte var trött. Jag släckte och låg och filosoferade i mörkret, det kändes lite konstigt i magen. Jag trodde att det bara var du som rörde på dig, för du var en livlig än.... Jag ville inte säga nått till pappa för han var ju redan lite nervös... När jag låg där och tänkte och kände efter så trodde jag att det nog skulle bli bättre om jag gick på toa. Jag hann inte tänka tanken färdigt förrän det kändes lite kletigt i trosorna...

Jag kollade på klockradion som visade 02.23 och gick på toaletten. På väg till toan så tyckte jag att det droppade lite, men jag hade hostat så mycket så jag trodde att jag bara "hade lite svårt att hålla tätt". Några dagar innan hade jag nämligen varit hos doktorn och fått medicin för att jag hade feber, hosta, bihåleinflammation och ev luftfrörs-, eller lunginflammation. Jag mådde jättedåligt.
Jag satte mig på toastolen å kissade JÄTTELÄNGE och så plötsligt gjorde det ont i ryggen och lite i magen. Det kändes lite som mensverk. Jag sa till pappa att jag nog fick en värk, men då sa han bara
"-Nej, du är nog bara lite nervös, det är ju tre veckor kvar, kom och lägg dig igen.." Då sa jag
"-Nä, det gör ont nu igen!" Pappa att jag skulle säga till nästa gång det gjorde ont och det gjorde det efter 4 minuter. Pappa trodde att jag skojade när jag sa till igen och igen. Men det gjorde jag inte. Jag fick 3 värkar under 12 minuter. Då blev pappa jättenervös och kom till toan. Han frågade om han skulle ringa till BB, men det ville inte jag...
Jag ville inte ALLS föda barn, jag ville bara sova för jag var ju jättetrött och fortfarande lite sjuk. Jag tänkte att det var långt innan du skulle komma.. Pappa frågade igen lite snällt medan jag halvgick tillbaka till sängen om vi ändå inte skulle ringa eller packa en väska.
Då blev jag jätteirriterad och sa att om han nu så himla gärna ville ringa så kunde han ringa själv. Och så drog jag täcket över huvudet.
Tillslut ringde pappa till BB och frågade om det kunde vara dax. På BB sa dom att det nog skulle ta lång tid eftersom att det var första barnet, så vi skulle vara hemma så länge som möjligt. Annars skulle vi kanske ändå få åka hem från förlossningen. Dom tyckte att jag nog kunde bada hemma om jag ville, men om det kändes otryggt så fick vi gärna komma upp. Eftersom att det bara gjorde mer och mer ont så tyckte vi att det nog var bäst att åka dit iallafall och titta. Bada vågade jag inte för det hade jag läst att man inte skulle göra om vattnet hade gått, och jag var ju inte riktigt säker.


Pappa sprang och hämtade bilen medan jag klädde på mig. Först körde han in på gården och sedan körde han jätte, jättefort till BB.
När vi kom till parkeringen så gick jag ut ur bilen å lutade mig emot den, jag fick en värk men lyckades gå till dörren och plinga på klockan och så gick vi in. Det kom en jättesur sköterska som visade in oss i ett rum. Hon sa att jag kunde lägga mig på britsen och det gjorde jag. Då sa hon till mig jättesurt.
"Du kan ju faktiskt ta av dig skorna" Det tänkte jag inte på för jag tyckte att det var onödigt, jag hade ju bara sandaler och så var det ju papper som man byter varje gång det kommer någon ny. Det kom in en jättesnäll barnmorska som hette Anna och hälsade. Jag blev jätterädd för henne. Hon var en jättestor bastant kvinna, men hon var underbar.
Vi viste ju inte att det skulle gå så fort så hon sa att vi bara skulle ha henne en stund bara tills den nya personalen kom och löste av.
Hon kopplade på en CTG- kurva på magen för att se hur många värkar jag hade och om dom var så kraftiga att vi behövde vara kvar eller om vi skulle få åka hem å vila. Hon såg ganska snart att värkarna var såpass starka att vi skulle få vara kvar.
När hon kände om jag var öppen så visade det sig att jag redan var öppen 3 cm.
Vi tyckte att det var konstigt båda två, för jag hade ju bara haft värkar ett litet tag.
Anna sa att det nog skulle ta MINST 7 timmar, 1 cm per timme och eftersom att jag inte ville ha nån bedövning så var det nog bra om jag gick in i badet för det är ju ganska avslappnade och bedövande att bada.
Jag älskar att bada, det gör jag nästan varje dag , så jag tyckte det var bäst att gå in och blöta simhuden mellan tårna.

Jag tassade in i badrummet och la mig i det härligt varma och skummade vattnet. Lustgasen var med som min allra bästa vän, och det var konstigt, för den hjälpte egentligen inte...

När jag legat jättekort så började det att göra mer och mer ont. Jag försökte t o m söva mig med lustgasen men det slutade bara med att armen somnade å jag minns att jag tänkte "Lyft armen, LYFT armen, LYFT ARMEN.." men armen löd inte mig. Jag började gråta och tänkte att det nog skulle komma att göra jätteont. Nu gjorde det ju inte speciellt ont. Det gjorde självklart ont men jag trodde att det skulle göra 100 gånger mer ont och om det gjorde så "ont" nu, hur skulle det då inte bli? Tillslut sa jag till pappa:
"Ring på klockan, för jag tror att bäbisen kommer nu!" Pappa som hade läst 2 sidor i sin bok tittade upp och sa:
"Nä, det har bara gått 40 minuter så du kanske har öppnat dig 1/2 till 1 cm max" Jag minns att jag tänkte att det måste gått mycket längre tid, men det hade nog inte ens gått det. Jag sa att antingen så fick han ringa på klockan eller så fick jag själv ställa mig upp och göra det. Pappa ringde på klockan och barnmorskan kom in. Jag sa att jag trodde att du var på väg men hon skakade på huvudet å sa:
"Lilla vän, det är en bra bit kvar, du kan inte ha öppnat dig än!"
Tillslut så tog hon på sig en vante, kände efter och säger helt plötsligt med lite panik i rösten till pappa:
"Ring på den klockan, fort" Pappa ringde och på en sekund så kom den sura sköterskan in. Anna sa till henne:
"Hämta en säng, vi skall förlösa!" Den förvånade kvinnan sa:
"Va!, Nu? Skall jag hämta en säng till modern eller barnet?" Då sa Anna:
"Fort, en säng till mamman!" Jag fattade ingenting. VA! Skulle du komma nu? Alla 7 timmar då? Jag hade ju inte fått gå i korridoren med en vagn! Inte fått massage! Inte legat i sackosäcken! Nä, dom måste mena nån annan! Men pappa sa: "Jasså, då gick det så jäkla snabbt ändå?" och så såg han lite nervös ut.

När jag föddes så tog det bara 3 timmar och 20 minuter och man anade att det skulle gå lika fort för dig. Men det var ju inget vi anat för vi hade ju räknat med upp emot ett dygn!
Men det visade sig att du tryckt på så mycket att jag hade öppnat mig 7 cm på 40 minuter. Vi var väl så nyfikna på att få träffa varandra för första gången..
Anna sa att jag var tvungen att ställa mig upp, men jag hade ont och orkade inte. Anna blev jättestressad och sa till mig på skarpen:
"Jessica, det är allvar nu, du får inte föda i vattnet! Ställ dig upp NU"
Eftersom att jag inte orkade så fick pappa lyfta upp mig ur vattnet, för nu var det bråttom, tänk om jag vetat att jag skulle få se dig inom några minuter!!
Dom hjälptes åt att få upp mig på sängen och så rusade dom ut från badet till förlossningssalen...
Inne på salen så sa Anna att dom skulle ta lustgasen, men då fick jag nog och sa att dom kunde ju försöka att ta min lustgas...Det slutade med att jag födde dig med lustgas...
Du kom ut efter tre krystvärkar, så bråttom hade du! Jag vet inte vem som var mest förvånad, Du, Jag, Pappa, eller personalen. Anna sa bara "Jasså, då blev det en förlossning till innan jag fick gå hem.."

När du kom ut så gnydde du bara lite grann. Inget skrik. Dom la dig på mitt bröst och så fick vi äntligen se varandra för första gången, Klockorna stannade, Världen slutade snurra, det fanns bara jag och pappa, ensamma med vårt kärleksbarn, DU! För första gången såg jag din pappa gråta av glädje, tårarna föll som aldrig förr...

Jag var övertygad om att du var en flicka under hela graviditeten, så även när du föddes. Men du lurade oss alla. I magen kallades du "Grynet" för det mesta men även Amanda. När dom lagt dig på magen så började jag stryka dig över ryggen, och kom till pungen. När jag kände där så sa jag bara:
"Jesus, vilka hemorrojder hon har!" Alla tittade konstigt på mig och sa:
"Nä, det är inga hemorrojder, Jessica du har fått en pojke!" Då sa jag:
"Nej, jag skall få en flicka.Jag trodde dom inte så dom fick hålla upp dig och visa. Då sa jag:
"Vänta, det kanske kommer en till då!"


Jo, visst var du en pojke! Men jag kunde inte tro att jag skulle bli så glad över det! Helt plötsligt tyckte jag att det var bättre med en liten kille, en liten prins...MIN prins.
Jag kände att jag bara var tvungen att ringa min mamma, din mormor. Så du var väl nån minut första gången hon hörde dig! Jag ringde och sa:
"Hör du mamma?" Då hörde hon dig gny! Jag var överlycklig! Alla tvivel jag nånsin haft var som bortblåsta, Nu var du här! Medans jag pratade med mormor så lyfte dom upp dig och stoppade ner en slang i svalget och magsäcken. Jag blev jätterädd och trodde att nått var fel, men det var bara du som svalt massa fostervatten, så du hade lite problem att andas, sedan fick du en LITEN, liten tratt som skulle funka som mask med syrgas i. Strax därefter mådde du jättebra!

Du föddes 19 dagar för tidigt och den ende dagen jag sagt att du inte skulle komma. Nu kommer du ju alltid att vara minst i klassen, och få göra allt sist, såsom moppe, körkort och liknande. Men det var ju du som valde....

Du vägde 3060 gram och var 49 cm lång. Det tråkiga var att vi i all hast glömde kameran, så det finns inga kort från förlossningen eller när du är precis nyfödd. Pappa åkte därför till Backaplan och köpte en digitalkamera han hade sett dagen innan.

Eftersom att vi hade åkt mitt i natten och så fort, så hade pappa bara pjamasbyxor på sig, men vi ville ha en kamera så snart som möjligt så på första kortet är du ca 8 timmar.

När du föddes var det över -20 grader, en riktig vargavinter som inte släppte på flera veckor, precis som sommaren som var den varmaste på flera år! När pappa åkte till Backaplan så var det "bara" -18,8 grader ute så han frös nog en hel del i sina byxor.

Efter ett tag fick vi äta en födelsedagsbricka för dig. Jag åt, men pappa var så trött att han inte orkade, han somnade pladask i saccosäcken istället, med dig på bröstet, medans jag smaskade i mig min första måltid som nybliven mamma!
Födelsedagsbrickan bestod av jättefina smörgåsar och hallonsaft i champangeglas, du fick även en liten ros, som vi har sparat åt dig!

 Sexigaste delen..

Igår låg jag och läste i en bok då Andreas kom in i sovrummet och började klä av sig naken i en liten stripshow.
Under själva stripeshowen frågade han mig förföriskt....
-Vad är sexigast? - Mitt manliga, skarpskurna ansikte, min breda bringa eller min läckra rumpa?
Jag tittade upp hastigt från min bok och svarade:
-Ditt sinne för humor Älskling....


 Lunchade

med sonen idag.
Värsta lyxresturangen....
IKEA
Mohahhaha

Käkade båda två för 54 kronor!
Helt Ok...


 Shopping makes me feel better....

Så vad är bättre än mellandagsrea???


 VÄRLDENS GOASTE BULLAR!!!!


FEEEEEEEEEEEEEEEL BILD!!!!!!

Här kommer rätt bilder!!!


Att baka bullar är jobbigt...
Släpa fram degmaskin, baka allt, jäsa, kavla ut, diska, jäsa, plåtar överallt, in och ut, in och ut i ett i ugnen...
4 timmar BORTA...

Här är världens enkalste godaste recept EVER....

Du knådar ihop degen, bakar ut direkt i långpanna, diskar, jäser länge..... in i ugnen....
4 timmar här med, men baktid typ 20 minuter...
Sååå jäkla goda!!!!


Kanelbullar i långpanna


 • Tillagningstid: Över 20 min
 • Svårighetsgrad: Medel
 • Portioner: Ger 1 långpanna/ca 20 bullar
 • Ingredienser

  • 15 g kardemummakärnor (ca 3 1/2 tsk)
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk (3 %)
  • 200 g socker (ca 2 1/4 dl)
  • 8 g salt (ca 1 tsk)
  • 200 g rumsvarmt smör i bitar
  • ca 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
  • smör till formen
  • 1 ägg + 1/2 msk vatten att pensla med
  • florsocker att pudra över

  FYLLNING

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 120 g socker (ca 1 1/4 dl)
  • 20 g vaniljsocker (2 msk)
  • 12 g kanel (1 1/2 msk)

  VANILJKRÄM

  • 1/2 vaniljstång
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 50 g + 75 g socker (ca 3 msk + ca 3/4 dl)
  • 120 g äggula (ca 6 stycken)
  • 55 g Maizena majsstärkelse (1 dl)

  GLASYR

  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten

  Gör så här

   

  1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 50 g socker i en kastrull.

  2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majsstärkelsen i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.

  3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.

  4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser i en bunke.

  5. Vetedeg: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör så att jästen löser sig.

  6. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.

  7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca 5 minuter. Eller arbeta för hand ca 10 minuter.

  8. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ca 35 x 45 cm. Bred ut smörfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 2 cm tjocka skivor.

  9. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg i bullarna med ca 1/2 cm mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.

  10. När bullarna har jäst ihop ordentligt är de klara för gräddning, det tar ca 2 timmar.

  11. Sätt ugnen på 200°C.

  12. Fyll en spritspåse med den kalla vaniljkrämen. Tryck ner struten till bottnen av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vaniljkräm att den kommer upp igen.

  13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

  14. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla på tunt direkt när bullarna kommer ut ur ugnen. Lyft upp dem på galler och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna.

  15. Blanda florsocker och vatten till glasyren.

  16. Lägg en klick glasyr på varje bulle. Pudra över florsocker. Skär bullarna med kniv och servera.


  FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.

   

  Betyg

  smiley smiley smiley smiley smiley

   


   Limo..

  Jag antar att vi inte ser ordet Limosine på riktigt samma sätt...

  -Välkommen till Marks limosine, du pratar med Mark.
  -Ja, trevligt, Blondiie här...
  -Ooooh vilken ära ( ok, liiiite ljug...)
  -Jag vill gärna hyra en limosine, tänkte slå på stort nu när jag skall anlända till kyrkan för vigseln!
  -Trevligt, trevligt, då har du kommit rätt!
  -Kanon, då väntar jag mig en limosine *datum*
  -Absolut!


  Känns som om jag hade blivit mäkta besviken!

   Paket=)

  Har tappat stingen....


   Pixie Porrsurfar!!!

  Här sitter Pixie å porrsurfar!
  Blicken på Musen och snoppen ut!
  Båda två syns på bild!


  Får ta ett snack med han sen!

   Städtips!

  Upplever du med att det är satans tråkigt att städa?
  Sätt på en party hatt och voila så är det kul som fan....'


  ....
  INTE

  Likhet mellan Storstädning och Hannibal Lector =D

  Mina armmuskler är lika stora som hälsenan på en gråsparv!
  Därför får man träningsverk av att städa =P
  Iaf när man grovstädar ett rum då och då.
  Toaletterna grovstädar man ju ofta, och sovrummet städas men då och då får jag mina små ryck och GROVstädar. Ett rum på en dag typ. Sist var det Emelies rum som rensades och sorterades, nu mitt sovrum...

  Man städar ur nattduksbordet, dvs, kastar godispapper^^,  tomma minipiller kartor, och annat smått och gott... Tex tomma handkrämsburkar och ställer tillbaka alla nagellack som samlat sig i en hög antingen i lådan eller på bordet.
  Inne i skåpet rensar man böcker och så vidare.. Jaa, ni vet själva.
  Sen går man in i klädkammaren och dammsuger och hänger alla tröjjor i färägordning haha, tja, alla kläder iof...
  Så går man till lilla bordet med lampan på sig, och rensar bort alla 575468 småsaker man hittat som man bara lägger där "sålänge", dammtorkar det, får astma attack och sen går man till stora byrån.

  Där är massa barnfilmer och andra skivor man länge letat efter.
  Filmer man velat se klart hittar man i botten av en hög med skivor.
  Friends boxen med säsong 1 fanns där och annat smått och gott.
  PC-spel som jag haft sen urminnes tider men inte kan slänga väck =)

  Man dammar av tv, dvd och video och riktigt känner dammet döda ens näsa.
  Sen är man blond, ställer sig i sängen för att nå upp på dvdn som står ovanpå tvn och blir skalperad genom att glömma att man har takfläkten på.
  Då skriker man AJ Som fan i helvetes lilla djävul... Tills man inser att sin kära kompis i telefonen blir tyst och frågar va har du NU gjort?
  Sen lyssnar man i ungefär 1 minut och 43 sekunder tills hon äntligen får luft mellan skrattanfallen och kan prata.
  Nej nej, för all del, fråga inte om det gick bra.
  Fast iof, man kanske inte kan svära om hela hjärnan blottas...
  Vilket får mig att tänka på när Hannibal lektor tvingar sitt offer att dricka sin hjärna...
  Kopplingen mellan städning och Hannibal Lector är ju solklar!!!!

  Sen tvättar man fönster och fönsterbräda..
  Tror inte jag skall sova med öppet fönster.
  Kan NÅN förklara hur fan fönsterbrädan i marmor lämnar efter sig en grön rand på trasan sen sist!
  Gön Pollen? Eller va fan de nu är. Fönstret vätter inte mot väg utan mot lekplats...
  Men det blev grönt!
  Herregud sååå länge sen sist var det ju inte! Vi pratar inte månader lixxom! En vecka kanske!

  Sen ser man alla kläder man lagt undan som skall paketeras som för små kläder till Emelie. Hela 104-kollektionen.
  Blir glad när man inser man har en banankartong som man packar ner i tjusigt och fortsätter till hyllan med alla levande ljus och sen nästa nattduksbord!

  Dammsuger, tvättar golv, niiiiiice!
  Jag kommer sova skönt med mina sparvarmar =)

  Ända tills jag kommer på att imorgon är det toaletternas tur...
  Nån frivillig?

   Årets julklapp

  Överallt läser man ju att årets julklapp är en upplevelse- man ger helt enkelt bort upplevelser!!!
  Fan va bra jag har det!
  Då blev det helt enkelt pisslätt!!!

  Emelie har gett hela familjen en upplevelse som heter duga!!!
  Vi skall få *slår på stora trumman* TAAAAAAAAAAAAAAAA-DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  Vinterkräksjukan!!!! Emelie jobbar på fullo just nu med att kräkas.

  Det är ju en upplevelse som inte är att leka med!
  Kan det bli mera spännande=)

  Igår ringde Emellies dagmamma då hon hade börjat kräkas...
  Väl hemma mådde hon kanon. Till på kvällen då spydde hon igen.
  Sov lugnt till 3 ungefär.....
  Sen spydde hon var 20e minut.... Till 9 i morse...

  Hon somnade mellan varven hon spydde.
  Har tvätt-tid idag så jag vet vad jag har att göra idag...
  Sen får jag åka ikväll och köpa de sista julklapparna och börja förbereda att fira julen hemma här ist.
  Så nu får jag köpa julmat å grejs med =)

  Stackars liten!
  vi som skulle bakat pepparkakor och Julgodis=(
  Och pepparkakshus =(
  Fan va ledsen jag blir =(

  Hoppas hon är frisk och det är någon sorts 12 timmars grejs så tösaiten kan fira en fin jul.
  Och att vi andra inte blir smittade, här äts det vitpepparkorn i massor....

  Men som sagt!
  Vill ni ge bort en upplevelse i julklapp är ju alltid vinterkräksjukan något att satsa på!!!


   Hmmmm....

  Idag frågade Alex mig vad jag önskade mig i julklapp.....
  - Vad önskar du dig i julklapp mamma?
  - Jag önskar mig två snälla barn.
  - Jipii, vi skall få syskon.....

  Alex vs. Mamma
  1-0

   Kaninvakt!

  Igår kom min granne in.
  Har hört han har 2 kaniner...
  Han frågade om jag kunde tänka mig att vara kaninvakt i veckan...
  Soft tänkte jag, då får barnen lite kärlek av kaninerna och vice verca...
  Sa att det vore en ära, det ville jag verkligen göra!!!!

  Så idag kom han förbi med kaninerna....

  På bilden syns en av kaninerna med grannen..



  Någon som vet ett kaninpensionat i Partille???
  Tror den fryser ihjäl på balkongen.

   Tomtar på loftet

  Allt du någonsin velat veta om tomtar...)


  Varför har renar röda nosar?
  De är inte utrustade med ABS-bromsar och har därför en tendens att sladda in i saker vid halt underlag. Det är därför Jultomten ofta är röd om näsan (släden har ingen airbag, heller).


  Varför har Jultomten tomtenissar?
  Det finns inget fackförbund för tomtenissar. De är lätta att utnyttja.


  Finns det verkligen en Tomtefru?
  Det är högst osannolikt. Eftersom Jultomten är omgiven av manliga figurer (tomtenissar, renar som heter Rudolf, Donner, Blitzen och så vidare) så verkar det som om Tomtens sexuella preferenser går åt det homosexuella hållet. Det sägs i alla fall att han har problem med att hitta en djur- och gamlingsälskande tomtenisse som vill ha trekant med en ren.


  Bor Jultomten verkligen på Nordpolen?
  Osäkert. Dock säger ryktet att historien om Jultomten och Nordpolen inte har någonting att göra med is och snö, utan Tomten är tydligen känd för att fråga tomtenissarna och renarna om han kan få köra upp sin påle åt det norra hållet i dem. Uppenbarligen hör detta ihop med den kryptiska beskrivningen "dit upp där solen inte skiner", vilket stämmer både vad det gäller Nordpolen och rövhål i allmänhet.


  Arbetar Jultomten verkligen hela året med att göra leksaker?
  Tänk efter! Kolla lådorna som julklapparna kommer i! Står det "Made on the North Pole" på dem? ("Made in China" är troligare).


  Vad GÖR han hela året då?
  Ingen som vet. Jagar förmodligen tomtenissar och renar. Han kanske tillbringar vintrarna i Florida.


  Är historien om den lilla ängeln och julgranen sann?
  Utan tvekan. Jultomten är hetsig och har attitydproblem (han tål inte stress så bra).

  Om det stämmer, varför ser då de små änglarna som dekorerar julgranarna så lyckliga ut (med tanke på att allihopa har ett träd i häcken)?
  Små änglar är kända för att vara lite pervo.


  Har Jultomten problem med isbjörnarna på Nordpolen?
  Inte sedan han utrustade tomtenissarna med M-61:or.

  Så Jultomten är egentligen en vapentokig, homosexuell, ilsken gammal man som utnyttjar små tomtenissar, fjantar omkring hela dagarna och kör en släde som saknar grundläggande säkerhetsutrustning?
  Du glömde det där med tidelag.


   Jultomtens fyra stadier

  1. 1. Du tror på Jultomten.

  2. 2. Du tror inte på Jultomten.

  3. 3. Du är Jultomten.

  4. 4. Du ser ut som jultomten.














   Tomten måste vara kvinna

  Jag tror att Tomten är en kvinna...

  Jag vill inte vara den som omkullkastar en urgammal myt, men jag tror att han är en hon. Tänk efter lite själva. Julen är en omfattande, välorganiserad, varm, mysig, närande social händelse, och jag har mycket svårt att tro att en kille skulle kunna ro iland en sådan tillställning. Till att börja med, den stora majoriteten av alla män börjar inte ens fundera på vad de skall köpa i julklapp förrän tidigast på julafton. Det är precis som om de vore fastfrusna i någon tidszon tills klockan slår tre på julafton, när de helt plötsligt, men ändå med bibehållet lugn, ringer sina likaledes felande manliga kompisar och planerar lite sista-minuten shopping.

  Väl framme vid affärscentrat, blir de alltid lika förvånade när de enda artiklar som affärerna har kvar är Black & Decker-apparater, skiftnycklar och hantlar. (Man skulle kunna tro att detta skulle bringa panikkänslor till våra män. Tvärtom, de tycker att det gör beslutprocessen så mycket enklare). Endast med detta argument att stödja mig mot, påstår jag att Tomten är en kvinna. Säkert är, att om han vore man, skulle varje människa på vår runda jord på julafton öppna sina julklappar och finna slipapparater, limpistoler, brödrostar och presentkort på Järnia.

  Ett annat problem för en manlig Tomte vore att komma fram. För det första, det skulle inte finnas några renar, de vore alla döda, flådda och urtagna, fastsurrade bak på släden, Tomten gapandes att jaktsäsongen på ren blivit förlängd. Rudolfs huvud redan på väg för uppstoppning och montering på väggplakett.

  Även om han-tomten HADE renar, skulle han ändå stöta på transportproblem, han skulle åka vilse bland snö och moln, och sen vägra att stanna och fråga efter vägen. Lägg därtill den oundvikliga försening han råkar ut för i skorstenen, där han som Martin Timell skulle stanna och undersöka varenda tegelsten och cementfog. Att dessutom kontrollera 90-graders-vinkeln på samtliga granar tar ännu mer tid i anspråk. Han hinner helt enkelt inte fram i tid.

  Andra skäl till varför Tomten omöjligt kan vara man:

  • Män kan inte packa en väska.
  • Män skulle aldrig sätta på sig kläder i röd sammet.
  • Mannens manlighet skulle vara hotad om han sågs umgås med alla dessa smånissarna.
  • Män svarar inte på brev.
  • Men är inte intresserade av strumpor, om de inte sitter på någon vacker kvinnas ben.
  • Att behöva säga "Ho, Ho, Ho, finns här några snälla barn" hela tiden innebär svårigheter att ragga tjejer.
  • Till sist, att vara ansvarig för julen långvarig dedikation.

  Jag köper det faktum att andra mytiska figurer är män:

  • Amor flyger omkring bärandes på vapen.
  • Uncle Sam är en politiker som gillar att peka finger.
  • Näcken hänger vid badställen och blottar sig gärna och ofta.
  • Liemannen smyger omkring i gamla trasor till kläder, och gillar trädgårdsredskap.

  Vilken som helst utav dessa figurer skulle klara testosteron-testet. Men inte Farbror Tomten. Ingen chans. Men så länge som vi har varandra, Kalle Anka på TV:n, Stilla Natt, Arne Weise, Apotekarnes Julmust hemlagad skinka på bordet spelar det egentligen ingen roll vilket kön Tomten är.

  Jag önskar bara att hon skulle sluta klä sig som en man!


   Julklappstips

  Hej alla kamrater...
  Snart är det hög tid att börja planera sina julklappar!
  Jag har börjat handarbeta som en extra hobby och jag sitter och knåpar på kvällar och helger.
  Tänkte att ni kanske ville beställa några stickade produkter av mig... 


  Finns i storlekarna XXS till XXXL - går även att måttbeställa! 


  Så, va tycks ???
  Ange hur många i kommentarer är ni söta så jag vet hur många jag skall göra i helgen!!!


   Julkul

  "Varför är kvinnobröst som ett elektriskt tågset på julafton?"
  "De är båda ämnade för barn, men det är männen som leker med dem."


  "Varför har Jultomten inte några barn?"
  "Därför att han kommer bara en gång om året, och när han gör det kommer han i skorstenen."


  "Vad har negrer och julgranar gemensamt?"
  "De har båda färgade kulor."


  "Varför är julen som en dag på jobbet?"
  "För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran."


  "Varför flyger fåglarna söderut om vintern?
  "För att det är för långt att gå."


  "Varför är tomten så röd på kinden?"
  "Han har fått så många julklappar."


  "Vad gör orkestern den 23:e december?"
  "De har julstämning."


  "Är du klar med julgodiset?"
  "Ja, men det tog nästan knäcken på mig!"


  "Pratar tomten bättre nu?"
  "Nä, det är fortfarande för grötigt."


  "Det är flera meter snö utanför!"
  "Nä, du driver med mig."


  "Hade du en stressig jul?"
  "Ja, den tog musten ur mig."


  "Tomten mådde visst inte så bra?"
  "Nä, han säckade ihop."


   Lucia

  Idag är det Lucia.
  Jag gillar lucia.
  Jag tycker det är vackert och en fin tradition vi har här i norden sen många 100 år tillbaka!

  Vad som stör mig nått vansinnigt mycket är att man knappt firar det!
  Man firar internationella veckan, man pratar om fastan och det iranska nyåret, men HUR mycket pratar man om traditionen Lucia..
  Barnen vet inte ens varför vi firar det.
  Jag vill så otroligt gärna gå på lussefirande!
  Men vad händer? Förra året firade dom inte Lucia alls, i år krävde vi det=)
  Men vart är klassfirandet?

  När jag var liten var det mysigast på hela året...
  För det första, från 1:a advent och framåt hade man med sig ett värmeljus i nån hållare som var julig och så läste fröken någon julig saga varje dag...Och varje dag tittade alla barnen spänt på sina vckra levande ljus medans man hörde saga...

  Inför själva lucia tränade man miljoner sagor och små teatrar  med en liten tomtegubbe satt en gång....
  På själva lucia så vaknade man innan man somnat nästan, hoppade glatt upp ur sängen så jäkla tidigt som det behövdes för att rusa till skolan!
  Med var mamma och pappa och deras respektive och helst någons mormor och farfar med....
  Eventuellt gamla fru Larsson som smög sig ner från sin ensamma lägenhet för att titta på grannbarnens vackra luciatåg...

  På denna magiskt stora dag fick man hör och häpna: Ta med julmust OCH lusekatter OCH pepparkakor OCH någon godisbit!!!
  Sen så bänkade sig dom stolta föräldrarna och in tågade vi barn spända som fiolsträngar om vi sågs bra av alla just nu!
  Vi spelade våran teater och vi sjöng våra låtar.
  Ett år hade jag turen att bli klassens lucia (ingen annan ville vara.....) men då kom en annan tjej och hon fick MED vara lucia, jag var sur som ättika i flera år efter det...
  Efter vårt lussetåg som självklart finns filmat på videokamera, så fikade alla mammorna och papporna tillsammans, sen såg man skolans lucia tåg som alltid var 3:orna och så lekte vi lekar till det var Bamba ( skolmatsalen för er som inte fattar göteborska....) där det var obligatorisk risgrynsgröt som var och ÄR det godaste man kan få i bamba...
  Vad man åt....

  På eftermiddagen julpysslade man och vi hade massa stationer hela skolan så man fick gå runt och pyssla....
  Minns det som igår, det var helt jävla underbart och bästa skoldagen på hela året...
  När man gick i 4:an var det stort...
  Då fick man åka runt till ALLA ålderdomshem i närheten och lussa för alla gamla människor och se deras glädje...
  Det var stort.
  Man var nog mer stolt än att krönts till Sveriges lucia.

  När jag började jobba som lärare/fritidspedagog märkte jag sakta förändringarna.
  Man firade mindre och mindre.
  Trots det fortsatte jag att bära glitter i håret varje lucia...
  OCH i mina klasser har vi firat preciiiis som jag vill ha det.
  Ett år återinförde vi pysselstationerna som jag ansvarade för.
  Det var uppskattat som bara den.
  När jag slutade upphörde traditionerna.


  Nu firar man inte.
  VARFÖR???
  Det är inte en tradionen man firar längre..
  Jasså har vi så många svenska traditioner?
  Vi får inte ha avslutningar i kyrkan pga så många invandrare som inte får gå i svenska kyrkan.
  Midsommar är det lov på.
  Vad firar vi?
  Fars dag då, när skillsmässobarnen är ledsna för att alla andras mammor och pappor lever ihop, mors dag till samma förtret.
  Halloween firas som fan, med buller och bång och förberedelser, utklädningstvång etc. Missförstå mig inte jag ÄLSKAR halloween och var nog den första att rusa och köpa halloweenkläder till samtliga familjemedlemmar.
  MEN!!!
  Det är trafition från USA...
  Jag vill fira min jävla lucia utan att få höra jag är rasist, osv.
  Jag vill se mina barn sjunga för mig.
  Jag vill se dom dö av nervositet och framför allt vill jag köpa julmyst i småflaskor, slita med lussekattter kvällen innan, köpa färdigdekorerade vackra asdyra pepparkakor som jag kan skälla ut expediten över deras hutlöst omänsklig priser.

  Jag förseslår att vi slutar fira jul med ifall alla icke-kristna i Sverige tar illa upp, även att midsommar ställs in nästa år då vi faktiskt dansar runt en fallossymbol, dvs en kuk...
  Även påsk är jag tveksam mot, har ni verkligen hört påskharens omänskliga tider att jobba på en röd dag!
  Just ja, Sveriges nationaldag som numera är röd, den kan vi med sluta fira då man är rasist om man sjunger nationalsången.
  Vad har vi kvar?
  1a maj , demonstrationsdagen, ne den kan vi verkligen inte ha kvar!
  Då kan ju hända någon demonstrerar mot något som inte JAG håller med om.
  Kräftskivorna är väl med ganska typiskt nordiskt, men fyyy va elakt!!!
  Det vill jag verkligen ta bort!
  Man gör narr av fina låtar och ersätter texterna med dåliga texter. Man kokar djur och man dricker brännvin!
  Tycker även vi skrotar iranska nyåret, det är ju hemskt att se dessa människor glada och lyckliga när dom tänder sina eldar här i göteborg och umgås och äter gott!
  Ta bort den med! Det är brandfarligt....

  Ne, skrota alla tradioner, vi börjar med lucia, fortsätter på jul occh avslutar med nyår, då har vi hunnit ta bort 3 i år...
  Vilka tar vi väck nästa år=)

  Näää nu skall jag sluta sura.
  ta på mig glitter i håret, äta lussekatter (har inte hunnit baka än så SVINDYRA från bageriet) och dricka julmust till fika. Igår var vi i Borås för att gå på lussevandringen vi gör varje år www.boraszoo.se

  Hittar inte någon bild från i år så tar förra årets...


  Trevlig lucia på er!
  Å ni som tänker skriva jag är rasist eller nått kan zip it, för det är jag då rakt inte!

   Skalkrabba

  Emelie kollade på Veterinärprogram.
  Så vrålar hon:
  -KOLLA, EN SKALKRABBA!!!!

  Japp, hon är blond.
  Vi andra benämer det med Sköldpadda =)


   Speltime

  Att spela spel är skoj!
  Speciellt att vinna....
  Har man barn...
  Då ändras det där.
  Då är det INTE skoj att vinna....

  Först skulle Pixie sura och inte vara me om inte han fick vara spelledare...
  Sagt och gjort, Pixie fick styra och ställa efter hemmagjorda regler...


  LYSSNA DÅ! Det gäller dig med! Sa han med sin stränga blick



  Emelie hade kul med spelet...


  Ända tills jag råkade vinna och vrålade: MAMMA VANN!!!!!!!


  Då fick jag anstränga mig för att förlora...
  Å så vart det andra miner igen!



  Så nu gillar jag inte spel längre...

  Efteråt fick busungarna vila i soffan.
  Pixie som alltid med sin säregna sovstil...
  Lägg märke till tassen han la på Emelies axel...


  Gay? Jag? Aldrig!!!!


  RSS 2.0