Lasagne bolognese

Här är världens godaste Lasange!

Hela famiiljen älskar den!

Perfekt nu i sommar!


Portioner: 6


Färdigt på:
1 tim 30 min


Ingredienser


750 g köttfärs
150 g champinjoner
150 g bacon
500 gram passerade tomater
1.5 dl tomatpuré
6 st klyftor vitlök
3 msk olivolja
3 msk smör
Salt
Svartpeppar
150 g riven ost gärna prästost
15 st lasagneplattor (gärna gröna)

Bechamelsås:

10.5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 g smör
1.5 dl vetemjöl
Muskotnöt(riv några drag)
Peppar
Salt

Gör så här

Skär bacon och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken.

Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt.

Fräs sedan bacon, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt. Avsluta med att ha i tomatpurén.

Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta och häll i den passerade tomaten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter.


Bechamelsås:

Värm upp gräddmjölken vid sidan.

Smält smöret och pudra över mjölet.

Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.

Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om.

Låt sjuda sakta i 5-10 minuter.

Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.

Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten.

Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs.

Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamel samt ost.

Sätt in i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.



Servera gärna med en god grönsallad, lite bröd så dom pen rich eller ciabatta samt en riktigt kall öl!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0