Grönsaksplättar med Tzatziki
4 portioner:
2 dl strimlade morötter
2 dl strimlad palsternacka
1 dl finstrimlad purjolök
2 dl grovt riven potatis
1 tsk olja eller flytande margarin
2 ägg
salt och peppar
Tzatziki:
4 dl matlagningsyoghurt
1 gurka riven på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyfotr
salt och peppar
Blanda samman ingredienserna till tzatzikin och låt stå tills plättarna är klara.
Strimla morötter, palsternacka och purjolök.
Grovriv potatisen. Blanda alla grönsakerna med potatisen och uppvispat ägg.
Krydda med salt och peppar.
Blanda väl.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt matfett eller olja. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida.
Håll plättarna varma.
Jättegott middagstips, men inte så mättande.
1 portion är 4,5 points=)
Kommentarer
Trackback