Mandelkyckling med ris
Jättegod middagsmat!
1/2 dl ris, gärna basmati
1 Kycklingfilé
1 tsk olja
1 msk skalade mandlar
1 salladslök
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
1 dl fröna ärtor
1 tsk soja
salt och svartpeppar
1/2 röd paprika
Koka riset och rosta mandlarna i ugn eller på låg värme i en panna tills de fått fin färg.
Skär kyckling och salladslök i bitar och bryn den i oljan.
Blanda soja, vinäger, och fond och häll över kycklingen.
Smaka av med kryddor, tillsätt ärtorna och paprikan som bara skall bli varma. Servera med nykokt ris
8 points för den som viktväktar =P
1/2 dl ris, gärna basmati
1 Kycklingfilé
1 tsk olja
1 msk skalade mandlar
1 salladslök
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
1 dl fröna ärtor
1 tsk soja
salt och svartpeppar
1/2 röd paprika
Koka riset och rosta mandlarna i ugn eller på låg värme i en panna tills de fått fin färg.
Skär kyckling och salladslök i bitar och bryn den i oljan.
Blanda soja, vinäger, och fond och häll över kycklingen.
Smaka av med kryddor, tillsätt ärtorna och paprikan som bara skall bli varma. Servera med nykokt ris
8 points för den som viktväktar =P
Kommentarer
Trackback