Kotlett och Grönpepparsås
4 portioner:
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 msk margarin till stekning
1 1/2 msk torkad grönpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl + 3 msk vatten
Hetta upp margarin i en stekpanna. Salta kotletterna och bryn dem på bägge sidor så att de får fin färg.
Ta upp kotletterna och lägg dom på en tallrik. Lägg grönpeppar i stekpannan, häll på grädde, kalvfond och vatten.
Vispa också ner vetemjöl utrört i lite vatten. Koka upp såsen under omrörning.
Lägg tillbaka kotletterna i såsen. Låt allt koka försiktigt i 10 minuter tills kotletterna är genomkokta och möra.
Servera med kokt potatis och broccolli.
Jättegott för hela familjen.
För er som viktväktar.... 5,5 points=D
Kommentarer
Trackback