Gulasch



6 portioner

ca 800 g benfritt nötkött (tex bog eller grytbitar),
1 stor gul lök,
2 msk paprikapulver,
1 msk margarin,
1 msk salt,
2 krm vitpeppar,
1-2 krm chilipeppar,
ca 8 dl vatten,
ca 1 kg potatis


Skala och hacka löken.
Putsa köttet fritt från fett och skär det i ca 1,5 cm stora tärningar.
Fräs löken i margarinet i en gryta och strö över paprikapulvret.
Bryn köttet i en stekpanna, lägg över i en gryta och krydda.
Tillsätt ca hälften av vattnet.
Låt koka sakta tills köttet känns nästan färdigkokt, ca 45 minuter.
Skala potatisen, skär den i klyftor och blanda ner i grytan.
Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk.
Späd med mer vatten om det behövs och smaka eventuellt också av med mer kryddor.

Serva med brytbröd (lägg till poäng).

6 points/ portion för viktväktare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0