Italiensk köttfärsgratäng
4 port
400 g mager nötfärs,
1 gul lök,
½ msk margarin,
1 krm mald svartpeppar,
2 tsk oregano,
2 tsk paprikapulver,
2 msk tomatpuré,
2 tsk kinesisk soja,
1 tsk salt,
2,5 dl vatten,
8-10 medelstora potatisar,
3 tomater,
1 dl riven ost, max 17 %,
1 msk oregano
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten.
Skala och skär potatisen i tunna skivor.
Bred ut skivorna i en smord ugnssäker form.
Bred ut köttfärsen över potatisen.
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Strö över oregano och ost.
Grädda gratängen på nedersta falsen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Servera med en sallad.
6,5 p / portion för oss som viktväktar
Kommentarer
Trackback