Potatismoussaka
2 portioner ( på bilden till 4 personer)
5-6 potatisar,
1/2 dl buljong (gjord på tärning och vatten),
150 g nötfärs (max 10 %),
1 gul lök,
1 burk krossade tomater (gärna smaksatt),
1 vitlöksklyfta,
1 burk v v fraiche chili,
2 msk fond,
1 tsk basilika,
salt,
peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnssäker form.
Slå över buljong. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Hacka löken och bryn i en stekpanna tillsammans med färsen.
Häll på krossade tomater, pressad vitlök, vv fraiche och fond.
Krydda.
Lägg detta över potatisen och grädda ytterligare 15 minuter.
Servera tillsammans med en god, krispig sallad
5,5 points/portion och MÄTTANDE!!!!
Kommentarer
Trackback