Frysta kladdkakemuffins med chokladglasyr
VÄRLDENS GODASTE MUFFINS!!!!
14 st.
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Glasyr:
50 g smör eller margarin
1 ½ msk vetemjöl
½ dl strösocker
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Skeda upp i muffinsformar, tänk på att inte fylla för mycket, ungefär halva.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt mjölk och grädde, koka tills det tjocknar.
Fördela smeten snabbt i fördjupningarna på muffinsen som blir när de tas ut ur ugnen. Låt svalna.
Förvara i frysen, ta fram 10-20 minuter före servering.
Så RUSKIGT goda!
Och busenkla att baka!