Kanelbullens dag!

Idag är kanelbullens dag =)
Passa på att umgås med familjen och involvera alla och baka dubbel sats bullar, fyll frysen inför kommande vinter och höstutflykter och förät er på nygräddade doftande bullar med kall mjölk =)

Vill ni bara ha känslan, köp dom frysta och värm dom i ugnen och låt doften av nybakat lägga sig i lägenheten..

Bjud över lite vänner och passa på att ät bullar =)
Huvudsaken är att alla äter en bulle idag =)

Nu skall jag baka!!!!


FEEEEEEEEEEEEEEEL BILD!!!!!!

Här kommer rätt bilder!!!


Att baka bullar är jobbigt...
Släpa fram degmaskin, baka allt, jäsa, kavla ut, diska, jäsa, plåtar överallt, in och ut, in och ut i ett i ugnen...
4 timmar BORTA...

Här är världens enkalste godaste recept EVER....

Du knådar ihop degen, bakar ut direkt i långpanna, diskar, jäser länge..... in i ugnen....
4 timmar här med, men baktid typ 20 minuter...
Sååå jäkla goda!!!!


Kanelbullar i långpanna


  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: Ger 1 långpanna/ca 20 bullar
  • Ingredienser

    • 15 g kardemummakärnor (ca 3 1/2 tsk)
    • 50 g jäst
    • 5 dl kall mjölk (3 %)
    • 200 g socker (ca 2 1/4 dl)
    • 8 g salt (ca 1 tsk)
    • 200 g rumsvarmt smör i bitar
    • ca 1,1 kg vetemjöl (ca 18 dl)
    • smör till formen
    • 1 ägg + 1/2 msk vatten att pensla med
    • florsocker att pudra över

    FYLLNING

    • 150 g rumsvarmt smör
    • 120 g socker (ca 1 1/4 dl)
    • 20 g vaniljsocker (2 msk)
    • 12 g kanel (1 1/2 msk)

    VANILJKRÄM

    • 1/2 vaniljstång
    • 5 dl mjölk (3 %)
    • 50 g + 75 g socker (ca 3 msk + ca 3/4 dl)
    • 120 g äggula (ca 6 stycken)
    • 55 g Maizena majsstärkelse (1 dl)

    GLASYR

    • 2 dl florsocker
    • 1 1/2 msk vatten

    Gör så här

     

    1. Börja med vaniljkrämen. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 50 g socker i en kastrull.

    2. Rör ihop äggulor och resten av sockret med majsstärkelsen i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.

    3. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.

    4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser i en bunke.

    5. Vetedeg: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör så att jästen löser sig.

    6. Tillsätt kardemumma, socker, salt och smör. Blanda i mjölet.

    7. Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca 5 minuter. Eller arbeta för hand ca 10 minuter.

    8. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ca 35 x 45 cm. Bred ut smörfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 2 cm tjocka skivor.

    9. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg i bullarna med ca 1/2 cm mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.

    10. När bullarna har jäst ihop ordentligt är de klara för gräddning, det tar ca 2 timmar.

    11. Sätt ugnen på 200°C.

    12. Fyll en spritspåse med den kalla vaniljkrämen. Tryck ner struten till bottnen av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vaniljkräm att den kommer upp igen.

    13. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

    14. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla på tunt direkt när bullarna kommer ut ur ugnen. Lyft upp dem på galler och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna.

    15. Blanda florsocker och vatten till glasyren.

    16. Lägg en klick glasyr på varje bulle. Pudra över florsocker. Skär bullarna med kniv och servera.


    FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, och byt smör mot mjölkfritt matfett.

    Betyg

    smiley smiley smiley smiley smiley

     


    Kommentarer
    Postat av: Makedonk

    Vaddå fel bild? Bullar som bullar.. Brön som brön.. Smaken är som bysten, eller vad det heter :-P



    Ha det gott



    Kramis

    2011-10-10 @ 17:40:07

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0