Broccolisoppa med vitlökskesella
4 port
2 tsk salt
500 g broccoli
100 g kesella lätt
2 msk lättmjölk
1 liten vitlöksklyfta pressad
2 tsk hackade färska örter + lite till garnering
nymalen svartpeppar
Koka upp 7 dl vatten i en stor kastrull, häll i saltet och lägg i broccolin.
Lägg på lock och låt sjuda i 10 min.
Lyft upp broccolin med hålslev och lägg i en mixer med lite av kokvattnet, spara resten av vattnet.
Mixa broccolin i 2-3 minuter eller tills den är slät.
Häll gradvis ner resten av kokvattnet i mixern när den är igång.
Häll tillbaka soppan i grytan och peppra
Vispa ihop kesella och lättmjölk i en skål, blanda i vitlök och örter.
Häll upp soppan i skålar, lägg en klick kesella i varje skål och strö över örter.
Kommentarer
Trackback