Dragonbiff och Rotfruktsgratäng
1 portion:
1 morot
100 g kålrot
1 palsternacka
1,5 dl grönsaksbuljong
2 msk hackad persilja
salt och peppar
3 msk riven ost, max 17 %
1 biff ca 100 g
1/2 tsk olja eller margarin
2 tsk lätmargarin
1 tsk färsk eller 1/2 tsk torkad dragon
Skala rotsakerna, dela dem i skivor och koka i buljongen ca 10 minuter.
Häll över dem tillsammans med buljongen i en ugnssäker form.
Rör i persilja och jkrydda med lite salt och peppar.
Strö över osten.
Tillaga i ugn i 225 grader ca 20 minuter.
Stek biffen i fettet ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
Blanda lättmargarin med dragon.
Jag la även i pressad vitlök.
Servera biffen med dragonsmöret och gratängen
5 points för viktväktaren =)
Kommentarer
Trackback