Kyckling i apelsinsås med ris



1 portion

 

1 kycklingfilé

1,5 dl hönsbuljong

1 tsk mjöl

2 msk matlagningsgrädde

1 apelsin, tunt skal, klyftor och salt

2 dl kokt ris

sallad

 

Sjud kycklingfilén i buljongen till den är helt färdigkokt ca 10- 15 min.

Ta upp filén och håll den varm.

Koka ihop buljongen till cirka hälften. Rör ihop mjöl och grädde och vispa i buljongen.

Smaksätt med lite apelsinsaft och det yttersta skalet finrivet.

Smaka av med salt och peppar.

 

Servera kycklingfilén tillsammans med det nykokta riset, såsen, grönsaker, apelsinklyftor och tunna strimlor av apelsinskalet.

 

7 points blir denna rätten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0