Marinerad grillad fläskfilé med äppel & potatissallad
1 portion
3 skivor fläskfilé
MARINAD
1 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk olja
1-2 kryddmått salt
lite vitpeppar eller svartpeppar
POTATISSALLADEN
1 äpple
3-4 finskurna potatisar kokta
1-2 msk fin skuren porjolök
0,5 dl mild lättyoghurt
curry efter smak ( kan uteslutas )
sallad
tomat
lite purjolök att garnera med.
Blanda apelsinsaft, skal, olja, salt och peppar.
Lägg i fläskfiléskivorna och låt dem marinera i ca 1 tim.
Kärna ur äpplet, skala om det behövs, och skär i bitar.
Skär potatisen i bitar. Blanda potatis, äpple, yoghurt och smaksätt med curry och ev en aning salt. Grilla fläskfilén i panna eller i ugnen. Servera med grönskaker och den fräscha potatis/äppelsalladen
6 points ger detta.
Smaklig måltid!
Hörru!! Sluta lägga upp massa bilder på mat, eller bjud mig på middag!! ;)
Blir ju hungrig av att kika in här. Haha!!
Kram
Hörru!! Sluta lägga upp massa bilder på mat, eller bjud mig på middag!! ;)
Blir ju hungrig av att kika in här. Haha!!
Kram