Engelsk köttfärsgratäng
4 pers
400 gr mager köttfärs
2 gula lökar
1/2 msk margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk basilika, oregano eller timjan
1 msk worcester eller HP-sås
6-8 potatisar
1/2 msk margarin
1,5 dl mellanmjölk
1 ägg
salt och peppar
Skala och hacka löken. stek i margarin i stekpanna.
Bryn färsen så att den får färg. Strö över salt peppar och mjöl. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka ca 5 minuter.
Smaksätt mewd ört krydda och worcester eller HP-sås.
Skala potatis och skär i bitar och lägg ner i kokande vatten och koka mjuk.
Häll av vattnet och mosa potatisen. Späd med mjölk till önskad konsistens. Rör ner margarin och ägg i moset.
Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg köttfärs i en ugnssäker form. Klicka på moset så att det nästan täcker köttfärsen. Platta till ytan med en gaffel. Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.
Mättande och 7 points för viktväktare