Kallops


4 port.

500 g nötkött
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
6-8 kryddpepparkorn
3 lagerblad
vatten
salt
2 msk mjöl
4 morötter

Dela köttet i mindre bitar och bryn den till fin färg i margarinet.
Skala löken och skär den i mindre bitar – gärna klyftor.
Lägg ner löken och slå över vatten så att det knappt täcker köttbitarna.
Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och salt.
Låt stå och puttra till köttet är mört ca 1 timme.
När ca 15 minuter återstår av koktiden tillsätt skalade morötter, skurna i mindre bitar, att koka med.
Red av med mjöl så att konsistensen blir såsig.

Servera med kokt potatis och rödbetor.

3,5 points för VV. Glöm inte att lägga till points för potatis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0