Pavlovarulle
Pavlovarulle till 8 port
2 tsk vaniljsocker
½ tsk ättiksprit 12%
1 tsk majsstärkelse
4 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 dl minifraiche 5%
500 g frysta bär, tinade och avrunna
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller på en plåt
Rör ihop vaniljsocker, ättika och majsstärkelse.
Vispa äggvitorna i en absolut ren bunke tills hårda toppar formas. Vispa ner 1/3 av ättiksblandningen och 1/3 av sockret. Upprepa två ggr och vispa till en homogen blank äggsmet.
Lägg smeten i långpannan och jämna till ytan. Grädda i 45 min och stäng sedan av ugnen, men låt marängen stå kvar i ytterligare 15 min.
Vänd försiktigt upp marängen på ett ark bakplåtspapper och dra av pappret från undersidan. Låt svalna helt.
Bred ut minifraiche över marängen precis innan den ska serveras och lägg på frukten. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta och lägg på ett fat. Det gör inget om marängen spricker på sina ställen, den smakar och ser ändå läcker ut.
Jättegott och endast 2,5 points
Kommentarer
Trackback