Kassler och Broccolilåda
För 4 personer
250 g kokt pasta
500 g broccolibuketter
300 g rökt kassler
Gratängsås:
2 dl kokspad (från broccolikok)
2 dl lättmjölk
1 msk ljus redning
1 dl riven ost( max 17%)
1 äggula
Salt
Peppar
Lägg broccolibuketterna i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet och spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl.
Blanda samman kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter.
Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula.
Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i ugnssäker form. Häll ostsås över.
Gratinera högst upp i ugnen 225 grader ca 12-15 minuter.
5,5 points för viktväktaren
Kommentarer
Trackback