Svamp och makaronigratäng

4 pers
4 dl makaroner
2 gula lökar
100 g rökt skinka
300 g konserverade kantareller
175 g champinjoner
1 tsk flytande margarin
2 dl creme fraiche
Salt och peppar
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salvia
2 dl riven ost
Koka makaronerna och skala och hacka lökarna.
Tärna skinkan.
Låt kantareller och champinjoner rinna av.
Smält margarinet i en panna. Lägg i lök och svamp.
Låt fräsa några minuter. Tillsätt skinkan och låt den fräsa med. Rör ner fraiche. Krydda med Salt peppar, persilja och salvia.
Låt pastan rinna av. Lägg i en ugnssäker form.
Gör en fördjupning i mitten av formen. Lägg svampröran i mitten och strö över riven ost.
Gratinera i 10 min i 225 grader.
Servera med lök och tomatsallad.
6.5 för viktväktaren.
Kommentarer
Trackback