Focaccia med oliver och rosmarin
På lördag skall jag ju ha min maffiagåta med italiensk mat.
Vad passar då bättre än Focacciabröd? Ett stort Italienskt bröd som man gräddar i långpanna och skär i bitar. Det passar utmärkt på buffébordet, men även som smörgås med gott pålägg, prova fetaost eller chevré, grönsallad och tomater!
Här kommer ett helt underbart recept på Blondiies lilla focacciabröd med oliver och rosmarin. Oliverna kan man lätt peta bort!
Det blir en stor långpanna som räcker till ungefär 20 bitar bröd!
1 pkt jäst ( 50 g )
2 dl vatten
2 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
ca 9-10 del vetemjöl special
olivolja till pensling
20-25 hela utkärnade svarta oliver
Några kvistar rosmarin
1-2 tsk gourmetsalt ( havssalt)
Smula jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader ( fingervarmt). Rör ut jästen i lite av vätskan, tillsätt sedan resten av vätskan samt olja, honung samt salt. Tillsätt mjölet lite i sänder och arbeta degen smidig. Låt den jästa övertäckt 30 - 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bord och knåda den smidig. Platta ut de på en bakpappersklädd långpanneplåt med mjölade händer. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla försiktigt med lite olivolja. Tryck ner urkärnade oliver och rosmarinblad i degen. Strö över lite salt.
Grädda brödet i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt brödet svalna på ett galler innan det skärs i fyrkanter.
Brödet går UTMÄRKT att frysa!!!!
Hoppas ni gillar det!
Albino-bajs?
Plandera dukningen
Denna coola tapet som underlägg....
Kommer sen att sätta en liten kopp med vattenkristaller i blodrött och ett värmeljus.
En lång röd ros alt, rosenblad.
Kram