Italiensk Buffe

Tjenis igen!

Nu när alla kort, rollbeskrivningar och annat smått och gott är fixat inför festen tar vi oss an nästa del...
MATEN.....
 
Maffiafest... Vad passar då bättre än en god Italiensk buffé?
Här kommer vad som skall serveras och självklart är allt hemmalagat!
 
Eftersom att det skall minglas en del tycker jag att lite antipasto som är typiskt för Italien är kanon och att föredra som förrätt eller mingelmat  eller som dess Italienska innebörd faktiskt säger: Före maten...
 
Vad sägs om:

Citronmarinerade räkor
Frittata med parmesan, salami och basilika
Kryddfrästa oliver
Marinerad aubergine
Marinerad paprika
Pestomarinerade bönor
Grissini

Brieost samt ev några snittar...

 

Till huvudrätt blir det även där Buffé då det är bäst så alla kan äta lite av det man tycker om....

Här kör vi bland annat:

Foccacciabröd 
Tomatsallad med mozzarella, rödlök och oliver 
Marinerad kall kyckling i skivor
Marinerad kall fläskfile

Marinerad kall fläskfile i en annan tappning
Marinerad helstekt rostbiff 
Medelhavspaj
Potatissallad
Skruvig pastasallad

Pestomarinerad risonipasta

Sallad och hemmagjord vinägrett

 

Självklart är också allt detta inspirerat helt från Italien.

Några egna recept några lånade, men allt sååååå gott...

 

Till efterrätt kommer jag att göra Nougat och mascarponemousse med apelsinchutney och kaffégele...

Ja hur skall jag nu hinna med allt detta?
Herregud, jag har ju hela veckan på mig =D

 

Här kommer schemat:

Schema:

 

lördag

skruvig pastasallad

tomatsalladen

kryddfrästa olilver

potatissallad

 

fredag

koka pasta

risonipasta

citronmarinerade räkor

fläskfilé

medelhavspaj

efterrätten

 

 

torsdag

frittata

abourgine

paprika

pestomarinera bönor

kyckling

fläskfile

vinägrett s 110

 

 

onsdag

rostbiff

 

tisdag

bakabröd

 

Om ni är intresserade sen så delar jag gärna ut recepten....

Men nu skall det vikas servetter!

So long maffiosos!!!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0