10 Roliga Billekar

Spana efter bilnummer som har tre likadana siffor - tex 111, 222 osv. Tre lika nummer ger 1 poäng.
Om den sammanlagda summan av de tre siffrorna på nummerskylten blir 21 får man 4 poäng och tre lika bokstäver ger 5 poäng.
En klassiker! Räkna till tre och gör sedan en sten (knytnäve), sax (pekfinger och långfinger gör en sax) eller påse (öppen hand som en påse mellan tummen och andra fingrar). Sten vinner över sax men förlorar mot påse. Sax vinner över påse men förlorar mot sten. Påse vinner över sten men förlorar mot sax.
Titta efter ortsskyltar eller avståndsskyltar efter vägen och välj ett ortsnamn. Alla deltagare ska ha papper och penna. och sedan hitta så många ord som möjligt genom att använda bokstäverna som finns i det valda ortsnamnet. Ha radion på eller spela en skiva samtidigt - omgången varar så länge låten varar. Därefter får alla deltagarna läsa upp sina ord och de andra godkänna eller underkänna orden på respektive lista. Flest ord vinner!
Välj ett bilmärke eller en färg och räkna bilar av märket eller färgen. Sätt en tidsgräns eller ett mål tex. "först till 30 vinner".
Vem som helst i bilen börjar med att säga något man kan köpa i den livsmedelsbutik där man oftast handlar. Sedan ska nästa person säga något annat man kan handla som börjar på bokstaven som föregående ord slutade på.
Tex: tomat, torsk, klister, ris, soppa, annanas, skorpor osv. Den som inte kommer på nästa ord inom 10 sekunder åker ut. Sist kvar i leken vinner!
En person i bilen tänker på en känd person och håller det hemligt. De andra i bilen ställer i tur och ordning frågor som den med hemligheten bara får svara ja och nej på. Med hjälp av ledtrådarna ska de andra lista ut vem kändisen är. Exempel på frågor för att komma igång: Är det en man? Är det en riktig person? Är det en nu levande person? osv. Den som listar ut rätt svar får hitta på nästa kändis.
Välj varsin sida av vägen och räkna kossor. Sätt antingen en tidsgräns eller ett mål tex. "först till 20 vinner".
En deltagare sjunger en stråf från en låt man kan. Nästa deltagare ska sedan sjunga en sång som börjar på det ord som den förra sången slutade med. Tex: (1) "Du ska inte tro det blir sommar" (2) "Sommar, sommar, sommar..." (3) "Sommaren är kort, det mesta regnar bort"
Gå laget runt och säg vart ni ska resa i bokstavsordning. Tex: (1) Jag ska resa till Abbekås (2) Jag ska resa till Borlänge (3) Jag ska resa till Chicago... Kom överens om ni ska resa runt hela jorden, bara i Sverige, bara till huvudstäder, till länder osv. Den som inte kan komma på något är ute ur leken.
En person väljer ut en sak som kan passera utanför fönstret, tex en kossa eller en viss vägskylt - men håller sitt val hemligt.
Varje gång saken passerar piper "piparen". De andra i bilen ska nu gissa vilken ska det är som piparen valt ut. Den som först gissar rätt blir nästa pipare och får välja en ny hemlig sak.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det blir köttfärslimpa, sås & potatis =)

2008-07-10 @ 12:43:34
URL: http://ellinorpeterson.blogg.se/
Postat av: Anna / Annchen

Blvit inlurad i plate-spotting... man börjar när man ser en bil med registreringsnummer 001, och sen fortsätter man i nummerordning... Jag letar nu efter 014, men är inte särskilt bra på att leta, har hållit på i minst ett år eller två... glömmer kolla.För den enskilda bilresan är bilbingo perfekt. Vi fick från Statoil som små, men går ju att göra själv också. En karta med 5x5 rutor, där det är bilder på olika saker man kan se från bilen... ko, regnmoln, tält, fiskmås, röd bil, osv... fem i rad går ganska fort, tills man får bingo... hel karta tar lite längre tid. Eftersom det var från Statoil var det en joker. Den som såg Statoil först fick kryssa i valfri ruta. Det var kul! Brorsan har startat nåt liknande i kundtjänsten han jobbar i, med saker som kund som ber om triss med vinst, arg kund, högvinst, osv...

2008-07-19 @ 16:40:03
URL: http://naktergalning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0