Regler i affären!!!

Regel nr 1

När du står i kön till snabbkassan, försäkra dig om att alla varorna är inslagna i kassan och nerpackade i kassar innan du börjar söka efter checkhäftet. Sedan, efter att du gjort misslyckade försök att hitta din egen, låna en penna av expediten och försäkra dig om att du har tillräckligt med pengar innan du lämnar över checken.


Regel nr 2

Ställ dig aldrig i kön till Max-10-varor-kassan om du har mindre än 12 varor.


Regel nr 3

När du står i kön till Max-10-varor-kassan och har mellan 12 och 20 varor, fråga alltid expediten om det är okej. Om han säger ja, kommer människorna bakom dig i kön att bli arga på HONOM, inte på dig. Om han säger nej så kan du bli arg på honom. I vilket fall som helst så vinner du!


Regel nr 4

Spara alla dina femtioöringar och lägg dem i botten av din handväska så att du, när du står i kön till snabbkassan, slipper bli generad över att stå länge och söka efter en och inte hitta någon.


Regel nr 5

Om någon frågar dig om du vill ha en papperskasse eller en plastkasse, låt det ta den tid du behöver att fatta rätt beslut. Jäkta inte, gör det rätta. Om du inte är säker, svara bara "KASSE". Då kommer de att vara tvungna att fråga dig igen, och du får ännu lite mer tid att fundera. Du kan öva på det här hemma om du aldrig får den frågan när du är i matvaruaffären.


Regel nr 6

Tala ALLTID om för expediten skälet till varför du väljer plastkasse eller papperskasse. Expediter är av naturen väldigt nyfikna, och om du inte skulle tala om för dem varför du väljer papper före plast, så kommer expediten att ligga vaken nästa natt och undra varför du inte valde plast.


Regel nr 7

Kom alltid ihåg detta: Om något är tungt och du inte vill lyfta det ur korgen och lägga det på bandet, fundera inte över ifall expediten kan varans pris i huvudet. Trots allt så vet ju alla att de där expediterna är smarta.


Regel nr 8

Eftersom alla vet hur obildade expediter är, så måste du alltid tala om för dem att inte lägga ägg och bröd i botten av kassen.


Regel nr 9

Känn dig fri att fråga din expedit om allt du kan tänkas vilja veta. Alla expediter är experter på att laga precis den maträtt du tänkt dig samma kväll. De kan tala om för dig vilken som är den bästa restaurangen i trakten, vilket vin du kan tänkas tycka om eller vad som helst annat du kan behöva veta om livet. Trots allt så vet ju alla att de där expediterna är smarta.


Regel nr 10

Glöm inte regel nummer 8.


Regel nr 11

När du väntat i kassakön i ett antal minuter och det till slut är din tur, se då till att tala om för expediten att det behövs fler öppna kassor. Han kommer säkerligen att då se till att det finns massor av öppna kassor nästa gång.


Regel nr 12

När expediten hälsar på dig och frågar hur du mår, känn dig inte pressad att svara honom. Trots allt måste ju expediten vara artig - men det måste inte du.


Regel nr 13

När det är lugnt i affären och bara en kassa är öppen, se då till att fråga närmsta expedit vilken kassa som är öppen. Du vill ju inte ta risken att råka gå till fel.


Regel nr 14

Om expediten frågar dig om du vet priset på en vara, och du inte vet det, säg då att den kostar "20-nånting" eller "30-nånting". Expediterna älskar detta eftersom de inte får använda sina NÅNTING-knappar så ofta.

ÄLSKAR att handla =P


Kommentarer
Postat av: Fru Pusselbit

Det där var många bra och trevliga affärsregler! ;D

2008-10-10 @ 01:09:20
URL: http://pusselbitarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0