Dagens nyheter

Stor valfrihet inför Irans presidentval
Iran går till presidentval den 12 juni och det talas om ett friare val än någonsin. Det iranska folket är hoppfulla inför den nya valfriheten och glädjer sig över att kunna välja om man vill ha vänster eller höger hand avhuggen om man röstar på "fel" parti.


Henrik Ponténs hemliga plan mot DreamHack
Anti-piratbyråns Henrik Pontén sätter käppar i hjulet för den årliga datorfestivalen DreamHack och hävdar att det är en frizon för illegal fildelning. Pontén säger i en intervju;
-Vi diskuterar frågan med DreamHacks ledning, men funkar inte det så får jag ta till en något drastisk men effektiv metod då jag går loss med en häcksax i serverrummet och sedan pinkar i elskåpet för säkerhets skull.


ND säljer Astrid Lindgrens böcker
På Nationaldemokraternas webbshop säljs det böcker av Astrid Lindgren, något som nu kritiseras starkt eftersom vinsten går rakt in i den främlingsfientliga rörelsen. ND menar att det är ett missförstånd och att man inte säljer Astrids Lindgrens egna verk, utan att man skrivit egna versioner av böckerna där några av storsäljarna heter "Adolf i Lönneberga" och "Stalin på taket".


Fildelande kvinna får böta 15 milj
En kvinna i USA krävs nu på 15 miljoner kronor efter att ha fildelat 24 låtar. En miljon för själva fildelningen och 14 miljoner för att hon gjorde Tomas Ledins senaste skiva tillgänglig för icke ont anande musikälskare.


Mataffärer säljer med doft av nybakt
Metoderna för marknadsföring blir allt mer sofistikerade och matvarubutiker lurar oss att köpa mer genom att sprida en doft av nybakt bröd i butiken. Nu har även Akademibokhandeln anammat metoden och provar i sommar med att blåsa ut en frän gödseldoft i sina butiker för att få folk att undermedvetet köpa Alex Schulmans självbiografi "Skynda att älska".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0