Kokostoscakaka

Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.
Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke.
När jag bjudit på dessa har de haft en strykande åtgång.
Står just nu i ugnen.
Den är UNDERBAR!!!!


Timglas Tid: 1 timme
Portioner 30-40 kakor

Ingredienser:

Kaka:
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 1 frp à 200 g kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper. 


Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.


Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.


Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.


Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.


Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. 


När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0