Kanelbullens dag!
Idag är kanelbullens dag =)
Passa på att umgås med familjen och involvera alla och baka dubbel sats bullar, fyll frysen inför kommande vinter och höstutflykter och förät er på nygräddade doftande bullar med kall mjölk =)
Vill ni bara ha känslan, köp dom frysta och värm dom i ugnen och låt doften av nybakat lägga sig i lägenheten..
Bjud över lite vänner och passa på att ät bullar =)
Huvudsaken är att alla äter en bulle idag =)
Nu skall jag baka!!!!
Kanelbulle är ett svenskt bakverk som härstammar från 1920-talet.
Kanelbullen introducerades då tillgången på ingredienser ökade efter första världskriget.
Ingredienserna är huvudsakligen vetemjöl, mjölk, jäst, socker och smör/margarin. Ofta kryddar man även degen med kardemumma. Fyllningen består ofta av smör/margarin, socker, kryddor, frukter, kanel och dylikt.
Bullarna penslas med uppvispat ägg och pärlsocker strös över.
Formen är ofta rund, så kallad kanelsnäcka, men även så kallat vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar och kanelbriocher förekommer. Det är vanligt att de runda bullarna läggs i veckade pappersformer när de ska jäsa och gräddas.
Pappersformen förhindrar bullens deformering under jäsningen och gräddningen och skyddar bullen från direkt beröring när den ska hanteras.
År 1999 instiftade Hembakningsrådet "Kanelbullens dag" som uppmärksammas den fjärde oktober varje år.