Inte bara mamma

Livet.
Vad skall man säga?
Man sover, äter, shoppar, fikar, bajsar, skrattar, festar, somnar i en soffa på efterfest och VIPS så har man blivit mamma!
Genast förändras allt, hela världen vänds upp och ner! Brösten används inte längre till det de var ämnade för: att tillfredställa män.

I denna stund i livet kan det vara behövligt att ta en stund att reflektera över hur man vill leva sitt nya liv som mamma utan att för den skull göra avkall på mina karriärsdrömmar.

Jag vill här ge tips och råd till dig som är mamma och står mitt i karriären. Det är ingen enkel ekvation men jag vet att det går alldeles utmärkt att vara både mamma OCH karriärkvinna, det gäller bara att planera och prioritera!

Mitt motto är följande: Lev livet effektivt - få mer tid för jobbet!!!!

En effektiv dag!

05:00 Börja morgonen med ett uppiggande yogapass. Har du inte fått sova föregående natt? Känner du att du åtminstone behöver sex timmars sömn för att klara av morgondagen?
Då är du en latmask. Upp och hoppa, bara!!!!

06:00 Stärkt av QI går du leende igenom dagens agenda. Samtidigt som du ammar ditt barn. På så sätt får du en bra överblick över dagens arbetsuppgifter. I väntan på rapen, bär du barnet över vänster axel så att högerarmen friställs och blir arbetsför. Nu kan du gå igenom dagens mejlskörd.

07:30 Ät din GI frukost i lugn och ro medans du aktiverar och leker pedagogiskt med ditt barn.

09:00 Barn mår bra av frisk luft och tur är väl det, för det är utomhus som dina jobbmöjligheter maximeras!!!! Sätt ditt barn i sandlådan tillsammans med en grupp andra barn, då kan du vara säker på att det finns några föräldrar som håller ett vakande öga även på ditt barn! Ett fulladdat laptopbatteri håller i ca 3 timmar, så nu kan du arbeta på i snabb takt fram till lunchtid. Blir ditt barn hungrit innan dess så betala en tant för att gå å köpa en korv, alternativt kan du och ditt barn dela på en hälsosam powerbar, som både mättar och är kalorisnål. Två flugor i en smäll!!!!

13:00 Medans barnet sover, passa på att unna dig egentid. Bara du och din dator, tillsammans kan ni skapa er framtid!!! Hur mycket jobb hinner du göra under en dag som mamma? Utmana dig själv, sätt rimliga mål men se till att överträffa dom! Det finns väl ingen härligare känsla än att halv utmattad känna : Åh, åhååå, jag är så mycket mer än bara mamma, jag är en mamma mitt i karriären!!!!

16:00 Börja förbereda middagen. Visst är det en härlig kick att ha maten klar när din man kommer hem från arbetet?

17:00 Spara tid vid spisen med en MAGIC BULLET Mixer.
Här är några supersanbba recept!!!!

SNABBMAT:
Nanosekunds nacho
Köttbullar ögonaböj
Blixtbulgur
Snabba soppan
Inte-tid-för-långkok-gryta
Speedy spagetti

18:30 Dax för nattning. I barnrummet fungerar laptopens sken som utmärkt nattlampa. Sjung en sång och svara samtidigt på mejlen som kom in samtidigt som du åt middag, så kan du sova med gott samvete sedan.

20:00-20:10 Eventuellt samlag, annars tandborstning.

20:30 För den som skall upp 05:00 och utföra yoga, för det skall du ju, vore detta en god tid att gå och lägga sig. Men det har du inte tid med, för nu skall du träna hjärnan! Läs gärna en intelektuell bok, så du har något vettigt att säga till kollegorna, du vill väl inte framstå som en ointelligent kvinna, utan koll på omvärden!

22:00 Ta tid för din partner. Titta gärna på nyheterna tillsammans så att ni har något att prata om när TV:n stängs av

22:30 Synka din almanacka med din man. Vem hämtar och lämnar på dagis nästa vecka? Vem lämnar in bilen på service? Vem skall ta initiativ till samlag nästa månad?

23:30 Nu kan du börja varva ner inför natten. Men vem kan sova gott i närheten av ett stökigt kök? Ja, inte du!
Diska, plocka och torka, medans du planerar morgondagens inköpslista.

00:30 Sov gott! Bra jobbat idag! Imorgon kanske du hinner med ännu mer.

P.S!!! Stäng INTE av mobilen under natten!
Det är en lugnande känsla att veta att man alltid är tillgänglig.


Kommentarer
Postat av: Issah

Wow! Någon har gått ner i vikt ser jag ;)

2012-07-12 @ 17:04:07
Postat av: blondiie

Ehhhh. typ!!!!

Fast detta kortet är typ 1 år gammalt *asg* innan jag gjorde om hallen =D

2012-07-12 @ 17:05:26
Postat av: Poyjs

:O !!!!!!!!!!!

2012-07-12 @ 19:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0